Értékes negyedik hely kenu kettesben az Európa Játékokon

spigott - 2023. június 22. 17:02

Bár a véghajrában dobogós hely is kinézett, nagyon értékes negyedik helyet szerzett Hajdu Jonatán és Fekete Ádám az Európa Játékok során a kenu kettesek 500 méteres mezőnyének döntőjében. Holnap újabb finálé vár Jonira – csak így tovább!  

Kép: MKKSZ-archív

Újabb kemény napon van túl a DKSE kenusa, Hajdu Jonatánra a krakkói Európa Játékokon – ugyanis a tegnapi 500-as előfutam és elődöntő után ma kétszázon, valamint újra ötszázon várt feladat a dunaújvárosi kiválóságra. Jonatán a kenu egyesek 200 méteres versenyszámának előfutamában térdelt hajóba délelőtt, s ahhoz, hogy már innen bejusson a fináléba, az első három hely valamelyikét kellett megszereznie. A DKSE versenyzője óriási csatát vívott ellenfeleivel, s végül az első előfutam harmadik helyét behúzva jutott be a szám péntek délutáni döntőjébe.
Ha lehet, még komolyabb feladat következett délután: negyed háromtól már a kenu kettesek 500 méteres fináléja várt Hajdu Jonatán és Fekete Ádám kettősére, amely tegnap az elődöntő megnyerésével biztosította helyét a legjobbak között. A magyar páros a nyolcas pályán vágott neki a döntőnek, és bár az első etap nem sikerült valami fényesen – féltávnál az ötödik pozícióban lapátolt kettősünk –, a véghajrában nagyot ment a magyar hajó, és még egy bravúr dobogó lehetősége is megcsillant. Végül ugyan a negyedik helyen zárt a magyar kettős, búslakodásra semmiképpen nincs ok: egyfelől az 1:40.728-as idő alig fél másodperces lemaradást jelentett a végső győztes olasz Casadei-Tacchini duó teljesítményétől, másrészt az is számít, hogy a magyar kettős tagjai először térdeltek így együtt a kenuba világversenyen. 
Aligha véletlen, hogy a versenyt követő értékelése során a DKSE versenyzője is elégedetten nyilatkozott:
– Nagyon komoly erőpróba volt, rutinos, kemény ellenfelekkel, nagy csatát hozott a döntő, és semmiképpen nem szabad szomorkodni amiatt, hogy most lecsúsztunk a dobogóról. Mindenképpen úgy fogom föl, hogy ez most egy megnyert negyedik hely volt, nem egy elvesztett bronz.

Hajrá, Joni, csak így tovább a holnapi fináléban!

A rovat további hírei: Sport

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.