Jön, jön, jön, bulira fel, folytatódik a Kalandpark Fesztivál!

doszerk - 2023. augusztus 2. 9:56

Helyi zenekarok koncertjei, a Blahalouiasana bulija, vidám- és kalandpark, kisvonat, kertmozi maraton és gyermekprogramok – Kalandpark Fesztivál, második felvonás, programözön itt! 

A kisvonat és a kertmozi is ingyenesen látogatható, az esti nagykoncertre pedig a dunaújvárosiak kedvezményes áron vásárolhatnak a helyszínen jegyet vagy bérletet: augusztus 11-13. között, vagyis jövő péntektől vasárnapig folytatódik a Kalandpark Fesztivál a volt Vidám Park területén. 

Ingyenes szabadtéri mozimaraton a fák alatt

Augusztus 11. (péntek)

Augusztus 11-én, pénteken folytatódik a színes plédes kertmozi, ahol mindenkori közönségkedvenc filmek között is válogathatnak a mozirajongók. 
18.30-tól Nemes Anna Szerelemhely című műsorának legújabb része lesz látható, amelyben Koltai Róbert Jászai Mari-díjas színművésszel, Dunaújváros díszpolgárával járják be sztálinvárosi gyermekkorának helyszíneit – a vidámparkot, a stadiont, a mozit és persze a színházat.
19.30-tól pódiumbeszélgetés részeként együtt nosztalgiáznak, majd 20.00 órától Koltai Róbert rendezésében és főszereplésével egy igazi klasszikus, a Sose halunk meg című film lesz műsoron. 

Augusztus 12. (szombat)

A szabadtéri mozizás élménye augusztus 12-én, szombaton 10 órától folytatódik: a kisgyermekek az Így neveld a sárkányodat, amelyben egy sárkányölő viking tinédzser és egy sebesült sárkány barátságát követhetik nyomon.
13 órától egy zenés romantikus vígjáték, a Yesterday lesz műsoron, amelyben az addig sikertelen zenész hirtelen azt veszi észre, hogy ő az egyetlen ember, aki valaha is hallott a Beatlesről, és híressé válik, amikor saját szerzeményeként adja elő a dalaikat.
17.30-tól pedig a Top Gun: Maverick című akciófilmet vetítik Tom Cruise-al a főszerepben, aki vakmerő tesztpilótaként egy osztagnyi Top Gun növendéket olyan különleges küldetésre kell kiképeznie, amilyet élő pilóta még nem látott. 

Augusztus 13. (vasárnap)

A programsorozat zárónapján 10 órától kicsik és nagyok a Minyonok világába repülhetnek, amikor is Gru színre lép, és amelyből melyből kiderül, hogyan vált valóra egy 12 éves fiú álma, hogy ő legyen a világ legnagyobb szupergonosza.
14 órától a Rocketman zárja a kertmozi maratont, amely zenés fantázia Elton John áttörést hozó éveinek történetéről. A nézők nyomon követhetik, ahogyan a félénk zongorista csodagyerekből világszerte ismert szupersztár lesz. 
A mozizáshoz elengedhetetlen finomságokat, mint a pattogatott kukorica, nachos és frissítő üdítő a Kultik Mozi csapata biztosítja. A filmek ingyenesen látogathatók!

Koncertek és programdömping egészen éjfélig – augusztus 12. 

Szombaton a kertmozi mellett már délelőtt kezdődnek a programok.
10 órától kalandpark és vidámpark is várja a kilátogatókat, többek között ugrálóvárral. 
11 órától a nap folyamán ingyenes arcfestő és selfie gép is lesz. 
11 órától pedig egészen 19 óráig ingyenesen használható kisvonat közlekedik – ezúttal a Római városrészből.
Délután a dunaújvárosi zenekaroké a főszerep: 15 órától az Akusztikum zenekar, 16.30-tól a Kötelező zenekar lép fel, mindkét koncert ingyenesen látogatható.
20 órától a Blahalouisiana zenekar ad nagykoncertet, amire a dunaújvárosiak a helyszínen kedvezményesen vásárolhatnak belépőt – figyelem, fontos: itt csak készpénzes fizetés lehetséges majd!
A Blahalouisiana koncertje után pedig azonnal színpadra pattan DJ Matkovics, aki éjfélig szórakoztatja majd a közönséget – így addig tudnak táncolni, bulizni, vagy a büfé asztalainál beszélgetni, iszogatni a kilátogatók. Erre az eseményre is ingyenes a belépés!

A vasárnap nemcsak a gyermekeké 

Augusztus 13-án, vasárnap 10 órától ismét kalandpark és vidámpark, 11 órától pedig ingyenes arcfestő várja a kilátogató gyermekeket. 
Mindhárom napon a városlakóknak lehetősége lesz vásárolni különféle finomságokat: édesség, hot-dog, fagylalt, és vattacukor közül válogathatnak.

Mindenkit vár a Kalandpark Fesztivál második felvonása – irány a volt Vidám Park!

(Forrás és illusztráció: www.dunaujvaros.hu; Blahaluisiana – facebook) 

A rovat további hírei: Mozaik

Küszöbön a nyár, adott a lehetőség: hűsöljünk a város szökő- és ivókútjainál!

Küszöbön a nyár, adott a lehetőség: hűsöljünk a város szökő- és ivókútjainál!

2024. máj. 30.

A korsós lány, az Öntelt mackó vagy a Vízivirág – csak néhány azok közül az emblematikus szökőkutak közül, amelyek a városunk köztereit díszítik, és a korábbi évekhez hasonlóan a tavasz utolsó hónapjában életre keltek. 

Gyermeknapi rajzverseny sok-sok ajándékkal

Gyermeknapi rajzverseny sok-sok ajándékkal

2024. máj. 29.

Dunaújvárosban nagy hagyománya van a DLSZ által szervezett gyermeknapi rajzversenyeknek. A program idén is folytatódott: 11 egyedülálló rajz díszíti a Kultik Mozi előtti teret, főszerepben a szabadtéri sportolás élményeivel. 

Mi határozza meg a gyémánt minőségét?

Mi határozza meg a gyémánt minőségét?

2024. máj. 29.

A gyémánt keletkezése nagyon sokáig tart, általában 1-3,3 milliárd évesek a felszínre került darabok. A tudósok majd 200 éve kísérleteznek a mesterséges előállításával, és először 1953-ban sikerült szintetikusan létrehozni. (X)

DSTV: mindent a gyermekekért (galériával)

DSTV: mindent a gyermekekért (galériával)

2024. máj. 29.

A gyermeknapra időzítve avatták fel a Bocskai utcai új játszóteret, derül ki a DSTV összegzéséből. Ezt korábban ígérte meg a terület két önkormányzati képviselője – most valóra váltották, múlt pénteken színes kavalkád csalogatta a családokat! Meséljenek a képek is! 

Huszonnyolc játszóterünk van, nagy többségük napvitorlával üzemel

Huszonnyolc játszóterünk van, nagy többségük napvitorlával üzemel

2024. máj. 28.

A tavasz nagyon sok mindennek a szezonját hozta el, többek között a játszóterekét is. Városunkban most huszonnyolc játszóteret készítettek fel a gyerkőcök fogadására, többségükbe pedig napvitorlát helyeznek a homokozók fölé. 

A medencék, jakuzzik vízkezelése

A medencék, jakuzzik vízkezelése

2024. máj. 28.

A kikapcsolódás központja a családi házakban ma már egyre inkább a kertre tevődik át, itt pedig a sütőhelyek, a kiülők és más pihenési-szórakozási lehetőségek kialakításával járulhatunk hozzá a rekreációhoz. (X)

Parázs-Varázs, gyermeknap: sikerszéria a Szalki-szigeten (galériával)

Parázs-Varázs, gyermeknap: sikerszéria a Szalki-szigeten (galériával)

2024. máj. 27.

Nagy tömeget vonzott és kegyetlenül jól sikerült a kavalkád, amit idén is vétek lett volna kihagyni – írom ezt úgy, hogy vasárnap reggelre de facto leszakadt a jobb lábam. Címszavas és hiperszubjektív beszámoló jön, kapaszkodjatok. És -nak.