Két összetartást szervezett az Útkeresés Segítő Szolgálat – újra nagy sikerrel

Öcaline - 2023. augusztus 9. 10:03

Rengeteg nevetés, sok-sok kalandos program és megannyi új barátság várta azokat a gyerekeket, akik részt vettek az Útkeresés Segítő Szolgálat óvodai és iskolai szociális segítői által szervezett nyári szabadidős programsorozaton. Élményzóna máris itt!

Folytatták az elmúlt esztendők szép hagyományát, idén is megszervezték az Útkeresés Segítő Szolgálat óvodai és iskolai szociális segítői a nyári szabadidős programsorozatot.

Fókuszban a barátság 

A két közösségi kezdeményezésről Györök-Varga Éva szociális segítő számolt be: mint elmondta, az első eseménysorozatot a járás összes általános iskolájában meghirdetett programra jelentkezett 6-10 év közötti gyerekek számára szervezték, majd újabb nyári összetartás következett – ezúttal az eseményt az intézményben dolgozók gyermekeinek, valamint a 10-12 éves diákok számára szervezték:
– A két programban több mint harminc gyermek vett részt, a foglalkozások többségének az Útkeresés Segítő Szolgálat épülete és csodaszép udvara adott otthont. Az első hét központi témája a barátság volt – hiszen a társas kapcsolatok minden életkorban alapvető fontosságúak, illetve a barátsághoz mindenkinek van valamilyen viszonya. Az öt napon a programokat is ebben a szellemben valósítottuk meg. Barátságkarkötőt, képeslapot készítettünk, barátság kulcstartót fontunk, tenyérlenyomatot festettünk. Ezen túlmenően volt kincskereső túra, közös torna, barátság-mese foglalkozás, és sikeres foglalkozást rendeztünk az állatok és emberek barátságáról is – kisállat-simogató, kutyás bemutató keretében. 

Szórakozásból sem volt hiány: vízibomba célbedobás, buborék parti, akadálypálya, csillámtetoválás és csocsó bajnokság színesítette a napokat, a hetet pedig a barátság megünneplése koronázta! 

Legyen vidám a nyár!

A második hét célja játékos, vidám, nyári programok rendezése volt – egyrészt azért, hogy minden nap új élménnyel térhessenek haza a gyerekek, de különleges vonzerőt jelentett a résztvevők egy részének a szülői munkahely megismerése – ahol „anya dolgozik”, árulta el a segítő szolgálat munkatársa:
– A második héten a programok között szerepelt zászlókészítés, állatokkal ismerkedés – farmépítés, kisállat-simogató, pónilovaglás, kutyás bemutató –, a kreatív foglalkozások sorát pulikutya készítés, agyagozás, kavicsfestés, de még tetkókészítés is színesítette, emellett sorverseny, csapat- és ügyességi játékok sora, diafilmvetítés is szerepelt a kínálatban. Érdekes színfolt volt a könyvtárlátogatás, de nagy sikert aratott a focikártya börze és a mesefoglalkozás is. 

Nagy köszönet jár minden segítőknek!

A foglakozás szervezői szeretnék megköszönni a segítséget mindazoknak, akik hozzájárultak a program sikeréhez! Nagy köszönet Fekete Sándornak és családjának a kisállat simogatóért és pónilovaglásért; a Pálhalmai Országos Büntetés-Végrehajtási Intézet munkatársainak, valamint Killer, Jedi és Zsömi kutyáknak a bemutatókért; Törökné Antal Máriának és Pokornyi Orsolyának a könyvtári mesefoglalkozásért; a Gino Konyhája Kft.-nek a gyermekek étkeztetéséért – és az Útkeresés Segítő Szolgálat minden munkatársának a türeleméért és támogatásáért.

Mint Györök-Varga Éva felidézte, fontos feladatuknak érezték azt is, hogy a gyerekeknek szociális kompetenciafejlesztést is biztosítsanak – ilyen volt az egymás iránti felelősségérzet növelése, a közösségi szellem kialakítása, önbizalom, kreativitás és önkifejezés erősítése, társas kompetenciák és empátia fejlesztése. A foglalkozássorozat célt ért – és idén is megérdemelt sikert aratott! 

(Fotó: Útkeresés Segítő Szolgálat)

A rovat további hírei: Mozaik

Népszerű volt a piacra költözött évadnyitó sokadalom (galériával)

Népszerű volt a piacra költözött évadnyitó sokadalom (galériával)

2024. aug. 29.

Bár már csak a nevében őrzi a csomagtartós tradíciót, változatlanul népszerű a Csomagtartóvásár és bolhapiac kezdeményezése: az évadnyitó sokadalom újra jelentős tömeget vonzott a piacra – sem a kínálatra, sem a hangulatra nem lehetett panasz.

Vászonképek a mindennapokban

Vászonképek a mindennapokban

2024. aug. 29.

A vászonkép pamut vagy poliészter alapanyagú vászonra nyomtatott festmény hatású ábra vagy alkotás. Irodákban, lakásokban egyre elterjedtebb dekorációs elem. (X)

Így hozd magad formába hatékonyan!

Így hozd magad formába hatékonyan!

2024. aug. 28.

Bárkivel előfordulhat, hogy a mozgásszegény életmód vagy a helytelen táplálkozás miatt azt veszi észre, hogy elkezdtek rá felszaladni a plusz kilók. (X)

Hogyan vásároljunk teraszponyvát?

Hogyan vásároljunk teraszponyvát?

2024. aug. 28.

A teraszponyvák szinte minden esetben teljesen speciálisak, viszont általában a 630 g/m2-es típusú ponyva megfelelő szokott lenni erre a célra. (X)

DSTV: amit a hennáról tudni lehet

DSTV: amit a hennáról tudni lehet

2024. aug. 28.

Az emberi bőr díszítésének sajátos világába kalauzol a DSTV összeállítása. A végleges tetoválással szemben a henna egy olyan megoldás jelent, ami néhány nap, legfeljebb egy-két hét alatt lekopik a bőrről. Kováts Blanka a népszerű nyári mintákat is bemutatja. Hangkép.

Ezért fontos a reggeli torna

Ezért fontos a reggeli torna

2024. aug. 27.

Legyen szó akár egy könnyed nyújtásról, akár egy intenzívebb edzésről, a reggeli mozgás számos előnnyel jár, ami nemcsak a fizikai, hanem a mentális jólétünket is elősegíti. (X)

Bot helyett kötél, horog helyett mágnes

Bot helyett kötél, horog helyett mágnes

2024. aug. 26.

A mágneshorgászok legfontosabb eszköze nemcsak a vízben rejlő fém tárgyakat vonzza, hanem a fanatikus és kíváncsi rajongókat is. Településünkön is működik mágneshorgász-közösség, országos szinten már tízezrek kutatják a vizek kincseit.