Kerti kanapé – alapdarab a külterekre

doszerk - 2023. augusztus 15. 8:48

A teraszok, erkélyek és kertek felöltöztetéséhez alap bútordarabnak számítanak ma már a kerti kanapék. Tudtad, hogy már a XVII. századtól fogva velünk vannak ezek?  (X)

Európában a gazdag házak kertjeiben számos változatukat használták. Ám a korai modellek még fa kerettel és a maiaknál jóval keményebb párnázattal készültek. Abban azért tökéletesen hasonlítottak napjaink modern elemeihez, hogy a benne ülők ezekből szemlélhették a kertet, a környezetet, a panorámát és élvezhették a társasági életet.

Gazdag választékot találsz

Ha a külső tereidet szépen és stílusosan szeretnéd berendezni, akkor tegyél egy látogatást a DODO kerti kanapé oldalára, ahol nagy választékot találsz ezekből a méltán népszerű bútordarabokból. Náluk garantáltan megtalálhatod a kisebb erkélyekre való, de a jó nagy teraszokra is kényelmesen elférő modelleket. Léteznek klasszikus, a benti kanapékhoz hasonló kialakítású darabok, valamint sarok kerti kanapék is. 

Változatos az anyaghasználat is: természetes fa, rattan, műrattan, műanyag és fém alapanyagokkal találkozhatsz a kínálatban.

Sokféle alapanyag

Ha kültérre szeretnél bútorokat választani, akkor igencsak lényeges kérdés az alapanyag. Sokan kedvelik a fából készült kerti berendezési tárgyakat. A kerti kanapék esetében olyan alapanyagot érdemes választani, amely jól viseli a szabadtéri megpróbáltatásokat. A teakfa tipikusan ilyen. Számos csodás teakfa vázzal gyártott kerti kanapé modellt vásárolhatsz a DODO-nál. Ha odafigyelsz a kellő ápolásra, és télen véded vagy fagymentes helyen tárolod, sokáig díszíti majd a tereidet. A rattan is nagyon népszerű kerti kanapé alapanyag, ám mindenképp védeni kell a fagyos időszakokban. 

Méltán kedveltek a műanyag és a fém kerti kanapék is. Általában sokkal könnyebbek a fent említett társaiknál, éppen ezért a mozgatásuk és áthelyezésük egyszerűbb lehet. Tisztításukhoz sem igényelnek speciális anyagokat és felszerelést. A műanyag nem viseli jól a hideget és a tűző napot, de az alumíniumból készült elemek igen.

Kényelmes ülést biztosít

Persze a kerti kanapék kényelmét a párnázatuk is erősen meghatározza. Éppen ezért ennek a kiválasztására is mindig fektess nagy hangsúlyt, hiszen a kényelmes felület remek helye lesz majd a hosszabb-rövidebb pihenésnek, és a szabadban töltött programok élvezetét is nagyban befolyásolja. Célszerű olyan anyagot választani, amely vízlepergető vagy legalább nagyon könnyen megszárad. A megfelelő tömítés és vastagság a kényelem alapfeltétele. Külön előnyös, ha könnyen lehet tisztítani, hogy mindig rendezetten várhassa, hogy helyet foglaljanak rajta.

A kerti kanapé a külső tér stílusát és hangulatát alapvetően meg tudja határozni, ezért törekedj ott az összes bútor és dekorációs elem összhangjára. A harmonikus enteriőrben mindenki csak jobb kedvre derül majd. Természetesen a DODO most is partnered a tökéletes kerti berendezés kiválasztásában.

A rovat további hírei: Mozaik

Szép és nemes célért futott a város (galériával)

Szép és nemes célért futott a város (galériával)

2024. máj. 19.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő.

A kullancs eltávolításának menete

A kullancs eltávolításának menete

2024. máj. 19.

Kullancsot talált a kis kedvencében? Semmi pánik! Megmutatjuk, hogyan lehet gyorsan és szakszerűen eltávolítani. Nem kell egyből az állatorvoshoz rohanni, bárki el tudja végezni ezt az egyszerű műveletet otthon. (X)

Csomagtartóvásár – újra a piacon!

Csomagtartóvásár – újra a piacon!

2024. máj. 18.

Az első kísérlet átütő sikere után evidens, hogy újra a Béke téri piac ad otthont a Csomagtartóvásár sokadalmának – vasárnap lelhetnek kincsekre a bolhapiac forgatagában.

Dinamizmus, rugalmasság és trendi megjelenés – új futócipők a láthatáron

Dinamizmus, rugalmasság és trendi megjelenés – új futócipők a láthatáron

2024. máj. 18.

Akár most kezded a futást, akár profi vagy már, egyik esetben sincs könnyű dolgod a cipőválasztásnál. Igazi útvesztőben találhatod magad a keresés során, ha néhány alapvető szempontot nem veszel figyelembe. (X)

Pünkösdi piacozásra hív a Dunai Kincses Kert

Pünkösdi piacozásra hív a Dunai Kincses Kert

2024. máj. 17.

A nyári szünetelés előtt még egy utolsó kavalkádra invitálja az érdeklődőket a Dunai Kincses Kert Termelői Piac a Szalki-szigetre, a kemping területére szombaton délután.

Mire használható az aljzatkiegyenlítő?

Mire használható az aljzatkiegyenlítő?

2024. máj. 17.

A lakberendezés, burkolatok kialakítása és a felújítások során számtalan olyan eszközt, kiegészítőt használnak a szakemberek, amelyek létezéséről sokan nem is hallottak. (X)

DSTV: Nagy Ervin Dunaújvárosban

DSTV: Nagy Ervin Dunaújvárosban

2024. máj. 17.

A beszámolót már olvashatták, most itt a DSTV összeállítása. Könyvbemutatóra érkezett, de szó szerint "hazai pályán"lépett közönség elé Nagy Ervin színművész a közelmúltban – a Kultik színpadán mesélt szerepeiről, pályájáról. Hangkép.