Dunaújváros Hetilap

Gyönyörű játszótérrel gazdagodtunk

Fábos Zsolt - 2023. december 7. 17:00

A Szerencsejáték Zrt. játszótér-építési programjának keretében új játszótér készült el a Római városrészben, közvetlenül a víztorony mellett. A 11 játékelemes, úgynevezett befogadó játszótér a fogyatékossággal élő és az ép gyermekek számára teremti meg a közös játék örömét. Ünnepélyesen avatták. 

Gyönyörű lesz majd ez a játszótér és a környezete is, de ez most a fagyos, esős decemberben nem igazán látszik még. December első napján felavatták és átadták a város legújabb játszóterét.

A Szerencsejáték Zrt. telepítette 

Nem hálás dolog december első napján, ráadásul zuhogó esőben játszóteret avatni. Bár most készült el, most került rá sor és ha bármikor is jobb idő lesz, a gyerekeket ez a részletkérdés már nem fogja különösebben zavarni. És maga a játszótér tényleg zseniális, ráadásul kiváló környezetben van. A Szerencsejáték Zrt. „A játék összeköt!” program keretében eddig 27 olyan játszóteret épített országszerte, ami a fogyatékossággal élő és az ép gyermekek számára teremti meg a közös játék örömét, hiszen ahogy a program is vallja: „Nem az a fontos, ami elválaszt, hanem az, ami összeköt!”. December első napján a 28. befogadó játszóteret adták át Dunaújvárosban. Az eseményen Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere beszédében kiemelte azt az együttműködést, ami egy új játszóteret eredményezett Dunaújvárosnak.  
– Nagy öröm egy átadó ünnepségen jelen lenni, hiszen ez mindig a fejlődésről, illetve a további lehetőségekről szól. Ez a mostani alkalom külön öröm, hiszen egy példás összefogás eredményeképp született meg. Ezúton is köszönöm a Szerencsejáték Zrt. megkeresését, hogy városunkban befogadó játszóteret építenének. Fontosnak tartom, hogy az idelátogató gyerekek az együtt játszás élményének köszönhetően olyan felnőttekké válhatnak, akik elfogadóak és befogadóak.

A város üzemelteti a játszóteret és alakította ki az új rekreációs bázis környezetét

Pintér Tamás elmondta még, hogy a 400 négyzetméteres területet a város biztosította a beruházáshoz, az elkészült játszótér pedig tizenegy játékelemet tartalmaz. Ezt a játszóteret mostantól a város tartja fenn és üzemelteti. Az önkormányzat volt, aki kiépítette a járdát, a lámpákat, az ivókutat, megépítette a mozgássérült parkolókat és bekerítette a területet.
Az átadón beszédet mondott még Dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő, Knapp István, a Szerencsejáték Zrt. régióvezetője, és Drávucz Rita, világ-, és Európa-bajnok, olimpikon vízilabdázó, „A játék összeköt!” program jószolgálati nagykövete is. 

Az átadó valamennyi hozzászólója azt hangsúlyozta, hogy példaértékű összefogással, példaértékű beruházás született most.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

2024. júl. 28.

Amint arról már beszámoltunk, általános-és középiskolásoknak nyújt egyszeri, 6 ezer forintos támogatást az önkormányzat. A támogatási igényeket július 1-jétől egészen október 30-ig lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal Humán Szolgáltatási Főosztály Szociális Osztályán, ügyfélfogadási időben.

DSTV: ha nyár, hát komoly felújítások

DSTV: ha nyár, hát komoly felújítások

2024. júl. 28.

A nyár ellenére is mozgalmas időszakot él a Szent Pantaleimon Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, derül ki a DSTV összegzéséből. Komoly felújítások zajlanak, hogy szeptembertől még szebb köntösben kezdődhessen a tanév. Hangkép.

DSTV: a felelős állattartásért

DSTV: a felelős állattartásért

2024. júl. 27.

Mit tudnak kezdeni a gazdák rendkívüli helyzetben, hogyan tudnak segíteni kedvenceiknek? Többek között ezekre a kérdésekre válaszolt a LEAF Kutyás Kutató-Mentő Sportegyesület sorozata, amelynek legutóbbi állomásának még múlt szombaton adott otthont a Városháza közgyűlési terme. Hangkép.

Még lehet nevezni a lakossági virágosítási versenyre!

Még lehet nevezni a lakossági virágosítási versenyre!

2024. júl. 26.

Az önkormányzat környezetvédelmi osztálya idén már 25. alkalommal hirdette meg a "Virágos Dunaújvárosért" versenyt – nyolc kategóriában várják a nevezéseket a hónap végéig. 

Tegyen javaslatot, hogy ki kapja meg idén a Dunaújvárosért Díjat!

Tegyen javaslatot, hogy ki kapja meg idén a Dunaújvárosért Díjat!

2024. júl. 25.

Az 1991-ben alapított Dunaújvárosért díj olyan személynek vagy közösségnek adományozható, aki vagy amely Dunaújvárosban vagy Dunaújvárosért maradandót alkotott, tett. Felhívás. 

DSTV: együtt a virágos városért

DSTV: együtt a virágos városért

2024. júl. 25.

A hírről már beszámoltunk, most itt a DSTV összegzése arról, hogy Dunaújváros is csatlakozott a Virágos Magyarország versenyhez. Az idei megméretés során két kategóriában indulunk – a közelmúltban a megméretés zsűrije ismerkedett a város zöld értékeivel. Hangkép.

Dr. Szilágyi Örs vezeti a Szent Pantaleon Kórházat

Dr. Szilágyi Örs vezeti a Szent Pantaleon Kórházat

2024. júl. 24.

Új főigazgató főorvos vezeti a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet: dr. Szilágyi Örs július 15-én kezdődően irányítja a gyógyító komplexum tevékenységét, miután két éven át stratégiai igazgatói feladatot látott el. Sok sikert a nemes, de nehéz feladathoz!