Dunaújváros Hetilap

Újabb játszótér születik – ezúttal a Bocskain

Fábos Zsolt - 2023. december 12. 9:45

Néhány hete kezdték, és már egészen látványos szakaszába lépett a Kádár-völgy felső szakaszán, a Bocskai utca mögötti játszótér építése. Hogy pontosan milyen lesz a tér és milyen a környezete, azt Szabó Zsolt és Mezei Zsolt képviselők mondták el a terület bejárásakor.

Mezei Zsolt a Technikum városrész egyik képviselőjeként korábban már hitet tett a régi Kádár-völgy újjáépítése mellett. Azt fogalmazta meg, hogy szeretné ezt az egyébként csodás, természetközeli területet visszaadni az itt élőknek:
– Emlékszem még a gyerekkoromra, arra, hogy a 80-as években hogyan nézett ki a Kádár-völgy, hogy milyen szép volt. Aztán volt egy időszak, amikor ez a terület, mondjuk így: hanyagolva lett. Én korábban megfogadtam, hogy ezt a környéket visszaadjuk az itt élőknek, abban a korábbi, legszebb formájában. Ez a munka négy évvel ezelőtt kezdődött, sok minden történt már azóta is, most pedig egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk el ezzel a játszótérrel. 

A Bocskai István utca mögötti játszótéren már kivehető, hogy miként fog majd kinézni, hiszen a játékelemek nagy részét letelepítették. Szabó Zsolt képviselő szerint a gyerekek nagyon jól fogják érezni magukat ezen a játszótéren:
– Nagyon-nagyon büszke vagyok arra, hogy Mezei Zsolt képviselőtársammal közösen ide tudtuk hozni ezt a játszóteret. Városunk az idei évben egyébként is nagyobb figyelmet fordított a játszóterekre. A mai játszóterek egyébként már valamiféle tematika alapján épülnek és igyekszünk ennek mentén plusz élményelemekkel gazdagítani őket – a gyerekek legnagyobb örömére.  

Az elkerített játszótérre padok, kukák, napvitorlák kerülnek, szolgálva ezzel mind a kicsik, mind pedig a szüleik kényelmét a játszótéri tartózkodásuk alatt.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Európa nekünk lehetőséget és barátokat jelent

Európa nekünk lehetőséget és barátokat jelent

2024. máj. 21.

Az Európai Unió Régiók Bizottsága azzal a kéréssel fordult az önkormányzatokhoz, hogy az Európa napon világítsák ki központi épületeiket és ezzel emlékeztessenek arra, hogy egy hónap van vissza az európai választásokig. Dunaújváros is csatlakozott a felhíváshoz.

Rendvédelmi nap és felvonulás idén is!

Rendvédelmi nap és felvonulás idén is!

2024. máj. 19.

Évek óta nagy siker a résztvevők körében, és egyúttal a Közbiztonsági rendezvénysorozat eseményeinek egyik meghatározó programja a Rendvédelmi nap: a seregszemlének ezúttal a Városháza tér ad otthont, méghozzá május 24-én, pénteken.

Kutyamérgezés: háromszázezer forint a nyomravezetői díj

Kutyamérgezés: háromszázezer forint a nyomravezetői díj

2024. máj. 18.

Már több hete borzolja a kedélyeket, hogy valaki a felső Duna-parton mérgezett állateledelt szór el, és ezzel veszélyezteti az arra sétáltatott kutyák életét.

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

2024. máj. 17.

Már a városlakók rendelkezésére áll a hulladékudvar Dunaújvárosban, ahol a lomtalanításokon túl bármikor letehetik a felgyűlt lomokat, hulladékokat. A hulladékudvar a Budai Nagy Antal úton található a Dunanett telephelye mellett. 

Teljes útfelújítás a két körforgó között

Teljes útfelújítás a két körforgó között

2024. máj. 17.

Hamarosan munkagépek zajától lesz hangos a Béke városrészi körforgó és a Kandó Kálmán téri körforgó közötti autóút. Ezt a szakaszt ugyanis teljesen felújítják – erről a soron következő útfelújításról számolt be kedden Pintér Tamás polgármester. 

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

2024. máj. 17.

Az önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés részeként idén nyáron is ingyenes déli meleg főétkezést biztosít rászoruló gyerekeknek – figyelem, az igényeket csak június 3-ig lehet benyújtani!

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

2024. máj. 16.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta az idei évi Dunaújváros Ifjúságáért díjat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt meg a testület.