Jogerős ítélet a cipőfűző miatt életveszélyes sérülést okozott férfi ügyében

Öcaline - 2023. december 14. 8:30

A Győri Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta az ítélet helybenhagyását abban az ügyben, amelyben egy fogvatartott életveszélyesen megsebesítette zárkatársát a Pálhalmai BV Intézetben.

A főügyészség közleménye felidézi: a jogerős ítélet tényállása szerint a férfi szabadságvesztés büntetését töltötte Pálhalmán; még 2022. február 26-án délután a zárkatársa nem tudta visszaadni a neki megőrzésre átadott, edzéshez használt cipőfűzőt. A férfi haragra gerjedt, a sértettet a földhöz vágta, fejét a padlóhoz csapta, jobb szeme környékén ököllel megütötte. Ezt követően a vádlott azt is megakadályozta, hogy a többi zárkatárs segítséget hívjon. Azért, hogy az őrség se észlelje az egyre romló állapotát, a sértettnek a mosdóban fal felé fordulva kellett állnia. Végül este mentővel kórházba szállították és megműtötték.

A férfi a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Székesfehérvári Törvényszék a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt, mint erőszakos többszörös visszaesőt, 10 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy a törvény értelmében feltételes szabadságra sem bocsátható. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbeztek.

A Győri Ítélőtábla tegnap kihirdetett határozatában egyetértett a fellebbviteli főügyészség álláspontjával – a férfi bűnös, a büntetése szükséges, ezért azt nem enyhítette.

(Illusztráció: FVMRFK)

A rovat további hírei: Sziréna

Elkezdődött a tanév, közlekedjünk figyelmesebben!

Elkezdődött a tanév, közlekedjünk figyelmesebben!

2024. szep. 28.

A tanévkezdéssel jelentősen megnövekedett a forgalom az utakon. Idén a Dózsa iskola diákjai csatlakoztak a közterület-felügyelet és a rendőrség munkatársaihoz figyelemfelhívó akció keretében. 

Eltűnt, nagyon keresik Jázmint – segítsen, ha tud róla! (FRISSÍTVE)

Eltűnt, nagyon keresik Jázmint – segítsen, ha tud róla! (FRISSÍTVE)

2024. szep. 25.

A 15 éves fiatal engedély nélkül távozott dunaújvárosi otthonából, nem ment iskolába, és aztán haza se. A rendőrség felhívást tett közzé a kamaszlány eltűnése ügyében – jelentkezzen, ha tud róla, de már egy megosztás is sokat segíthet! (FRISSÍTVE)

Vádat emeltek a bolti szarka ellen

Vádat emeltek a bolti szarka ellen

2024. szep. 24.

Ruhaneműket lopott egy dunaújvárosi áruházból még február elején – az egység vagyonőre buktatta le, pedig az áruvédelmi tikettektől már sikeresen megszabadította zsákmányát. 

Eltűnés miatt keresik Bencét – jelezze, ha tud róla!

Eltűnés miatt keresik Bencét – jelezze, ha tud róla!

2024. szep. 13.

A dunaújvárosi rendőrség kezdett eljárást a fiatal eltűnése miatt, a 16 éves kamasz még augusztus 19-én távozott mezőfalvi otthonából. Jelentkezzen, ha látta vagy tud a hollétéről – de már egy megosztás is sokat segíthet!

Tésztakészítő gépből lábas, márkás pulóverből olcsó pólók

Tésztakészítő gépből lábas, márkás pulóverből olcsó pólók

2024. szep. 09.

Nem tétlenkednek az online csalások elkövetői – és mindig vannak áldozatai a fondorlatos lehúzásoknak. Az alábbi történet során is akadt, aki 1 millió forintot utalt előre, és persze rajta is vesztett.

Jogtalanul használta más az autóját – pedig csak cigiért indult

Jogtalanul használta más az autóját – pedig csak cigiért indult

2024. szep. 06.

Sajnos az ügyészségi összegzésből nem derül ki, milyen kocsit kötött el a vád alá helyezett férfi – pedig biztos van olyan verda, aminek nem tudnék ellenállni. 

Hosszabbított hőségriasztás – kánikulával kezdődik a tanév

Hosszabbított hőségriasztás – kánikulával kezdődik a tanév

2024. aug. 30.

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján egészen jövő csütörtökig meghosszabbította az augusztus 24-én életbe lépett rendelkezést. Marad a meleg, kitart a másodfok is.