Szép siker a címvédő otthonában

spigott - 2023. december 20. 17:30

Kilenc gólt szerezve aratott győzelmet a MAC Ikonok elleni Andersen Liga találkozón a DAB-ASP jégkorong csapata kedden este.

Marosi gólja zárta le az Ikonok elleni meccset! (Kép: DAB-archív)

A fővárosban, a tavalyi győztes MAC Ikonok otthonában folytatta az Andersen Liga alapszakaszát a DAB-ASP jégkorong csapata kedden este. A dunaújvárosiak ezúttal Azari Zsolt nélkül vágtak neki az összecsapásnak, méghozzá remekül, ugyanis jó védekezéssel, Valenta kapus védéseire is támaszkodva lepték meg a fővárosiakat, s az első felvonásban Zakarevics és Gakhramanov találataival léptek meg 2-0-ra ellenfelüktől.

Hiába lőtt többet kapura a második húsz percben is a több volt Erste Liga játékossal felálló házigazda, a ketrecek előtt sokkal határozottabbak voltak a Bikák, akik Zorin, Károly és Gakhramanov góljaival növelték tovább előnyüket, s bár egyszer eredményesek voltak a házigazdák is, a második szünetre már 5-1-es dunaújvárosi fórral vonulhattak a csapatok.

A harmadik etap elején újabb három góllal sokkolta ellenfelét a DAB-ASP, melyből Zorin, Nagy és Zakarevics szerzett újabb remek találatot, s a 47. perchez érve már 1-8-as állást mutatott az eredményjelző. Ekkor azonban érezhetően csökkent a koncentráció a mieink oldalán, s ezt sorozatban szerzett négy góllal büntették az Ikonok, ám a véghajrában Marosi üres kapus találata végleg eldöntötte a meccset, melyet 9-5-re nyert a DAB-ASP, s újabb sikerével feljött a tabella negyedik helyére.

MAC Ikonok – DAB-ASP 5-9 (0-2, 1-3, 4-4)

DAB-ASP: Valenta – Raskin, Bánki, Marosi 1, Szabó, Gakhramanov 2 (1) – Belicenka, Léhi, Atamancsuk (2), Zorin 2 (4), Zakarevics 2 (1) – Udovenko, Nagy 1, Károly 1 (1). Edző: Hetler Ádám.

A rovat további hírei: Sport

Mihók Attila: "Nekünk itt dominálni kellett volna"

Mihók Attila: "Nekünk itt dominálni kellett volna"

2024. aug. 05.

A nagyobb vállalkozókedvet hiányolta az ausztrálok ellen elveszített mérkőzés után Mihók Attila, a női vízilabda válogatott szövetségi kapitánya.

Újra itthon Czifra Bettina Lili

Újra itthon Czifra Bettina Lili

2024. aug. 05.

A DKSE tornászai és városunk vezetése is köszöntötte a párizsi olimpiáról hazatért Czifra Bettina Lilit, aki a 21. helyen végzett a tornászok egyéni összetett versenyében.

Vereséggel, harmadik helyen zárta a csoportkört a női válogatott

Vereséggel, harmadik helyen zárta a csoportkört a női válogatott

2024. aug. 04.

Óriási küzdelemben, ötméteresek után szenvedett vereséget az ausztráloktól, így csoportjának harmadik helyén végzett a magyar női vízilabda válogatott a párizsi olimpián.

Bravúros továbbjutás a kupában

Bravúros továbbjutás a kupában

2024. aug. 04.

Remek második félidei játékkal aratott 3-1-es győzelmet a volt válogatott játékosokkal felálló Unione FC ellen a Dunaújváros FC labdarúgó csapata a Magyar Kupa első fordulójában.

Vereséggel zárta a csoportkört a női kézilabda-válogatott

Vereséggel zárta a csoportkört a női kézilabda-válogatott

2024. aug. 03.

A már biztos negyeddöntős magyar női kézilabda-válogatott 30-26-ra kikapott Hollandiától a párizsi olimpia szombati versenynapján, a csoportkör utolsó fordulójában.

Nyolc között a női válogatott

Nyolc között a női válogatott

2024. aug. 03.

Ijesztő első tíz perc után sima győzelmet aratott Kína ellen, s ezzel tovább is jutott csoportjából a magyar női vízilabda válogatott a párizsi olimpián.

DSTV: táboroztak a vízilabdázók

DSTV: táboroztak a vízilabdázók

2024. aug. 02.

Idén is nagy sikerrel tartották meg szokásos Nyári Úszó- és Sporttáborukat a DFVE vízilabdázói. Hangkép.