Móricz 70: kész a jubileumi év örömdala

Öcaline - 2024. január 12. 11:30

Az intézmény történetét, az ének-zenei tagozat kirobbanó sikereit és a Móricz sajátos miliőjét is felidézi az a dal és klip, amely az iskola 70. születésnapját ünneplő jubileumi év egyik fontos mérföldköveként született még tavaly év végén.

Nemcsak a sűrű koncertprogram, valamint a jubileumi események sora adott okot az örömre a Móricz Zsigmond Általános Iskola háza táján. Az idei tanévben alapítása 70. évfordulóját ünneplő intézmény rendkívüli ajándékkal is meglepte a móriczosok nagy családját – hiszen tavaly év végén készült el az a klip, amelynek alapját egy, a Móricz elmúlt évtizedeit és az iskola sajátos, összetéveszthetetlen miliőjét megidéző dal adta. 
A szerző ex-móriczos, az előadók az ének-zenei tagozatos iskola diákjai – minden ízében saját produkcióval büszkélkedhetnek, emelte ki érdeklődésünkre Szigethy Adrienn igazgató:
– Igazgatóként, tanárként és egykori móriczos diákként egyaránt fontos volt számomra, hogy a  Móricz jubileumi évét egy új dal megszületésével is ünnepeljük. Nagy örömömre Subecz Tamás azonnal igent mondott a felkérésre. Móriczos gyerekek gondolatait, benyomásait rögzítve egy nosztalgikus hangulatú, szívhezszóló, esszenciálisan móriczos dalt írt nekünk. Méghozzá „igaz történet alapján” – ugyanis saját móriczos gyerekkora emlékeit is beleírta a dalba. A fülbemászó dalt természetesen móriczos gyerekek éneklik a felvételen a szerzővel együtt. 

Az igazgató elárulta: a vizuális megvalósítás Klép Tamás érdeme – a klip képsoraiban múlt és jelen kapcsolódik össze kis kerettörténetben. Egykori tanárok, diákok, igazgatók, ünnepek és hétköznapok képei lobognak fel a múltból a képeken, bepillantást engedve a 70 éves iskola gazdag történetébe. A Móriczéba, amely – a szó ismét Szigethy Adrienné – „büszkén hordozza és örömmel viszi tovább értékes örökségét”.

Mindezek után jöjjön a klip – boldog születésnapot, Móricz!

(Fotó: Móricz Zsigmond Általános Iskola archívuma)

A rovat további hírei: Mozaik

Ismerd meg jobban a begóniákat!

Ismerd meg jobban a begóniákat!

2024. máj. 10.

Valószínűleg mindenki kapott már az élete során begóniát ajándékba. Gyakran adjuk anyák napjára, születésnapra, évfordulóra, hiszen szép, egyedi, nem túl drága, és sok fajtája létezik. (X)

DSTV: átadták az adományt

DSTV: átadták az adományt

2024. máj. 10.

Utolsó felvonásához érkezett az idei, 27. Jótékonysági pedagóguskoncert eseménysora, derül ki a DSTV összegzéséből. A Móricz kis csapata rövid műsorral körítve adta át az idei koncert bevételét a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának. Hangkép.

"Örökdiák" a Móriczban, fiatal művészek a Jakóban

"Örökdiák" a Móriczban, fiatal művészek a Jakóban

2024. máj. 09.

Két eseményt is rendezett a jubileumi sorozat részeként a Móricz Zsigmond Általános Iskola múlt szombaton: Koltai Róbert színművész, rendező egykori iskolájában elevenítette föl a városhoz fűződő emlékeit, a Jakó Cukrászdában folytatódott a tárlatok sora.

Ismerd meg a 18650 akkumulátorokat!

Ismerd meg a 18650 akkumulátorokat!

2024. máj. 09.

Talán semmit nem mond számodra a 18650 akkumulátor elnevezés, pedig biztosan találkoztál már ilyen típusú áramforrással, hiszen napjainkban a legtöbb hordozható elektronikai készülékben ilyen üzemel. (X)

DSTV: újra akcióban a Pindur Pandúrok

DSTV: újra akcióban a Pindur Pandúrok

2024. máj. 08.

Izgalmas eseménnyel, gyerekek főszereplésével folytatódott a Közbiztonsági Hónap sorozata, derül ki a DSTV összegzéséből. Az elmúlt években az ovisok és kisiskolások kedvencévé vált a Pindur Pandúrok közlekedésbiztonsági viadal, amelynek ezúttal is az egyetem tornacsarnoka adott otthont. Hangkép.

A meglepetés ereje: a hozzánk érkezők sokszor rácsodálkoznak Dunaújvárosra

A meglepetés ereje: a hozzánk érkezők sokszor rácsodálkoznak Dunaújvárosra

2024. máj. 07.

A Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete partner szervezetét, a csepregi Farkas Sándor Egyletet látta vendégül a napokban. A vendégek megismerkedhettek Dunaújvárossal – meglepte őket városunk, és nagyon tetszett nekik, amit láttak.

Nyárias meleg után erős lehűlés

Nyárias meleg után erős lehűlés

2024. máj. 06.

Ma még napsütés és nyárias értékek, keddtől esős napok jönnek, lehűléssel, ígéri a DO időjárási szakértője. A hét vége is változékony marad, lesz egy hamisítatlan áprilisi hetünk!