Újabb sima DAB-siker

spigott - 2024. február 9. 16:30

Nem okozott gondot a Dél-Budai HC legyőzése a DAB-ASP jégkorong csapatának az Andersen Liga hétközi fordulójában.

Strenk Olivér háromszor volt eredményes! (Kép forrása: DAB)

A tabellán utolsó előtti Dél-Budai Hockey Club elleni hazai összecsapással folytatta az Andersen Liga alapszakaszát a DAB-ASP jégkorong csapata szerdán este negyed tíztől. A mérkőzés favoritjának a mieink számítottak, de az első harmadban még sorosan tudta tartani az eredményt a fővárosi gárda, mert Zorin és Nagy gólja között Huszár révén betaláltak a vendégek is Ferreira kapus ketrecébe.

A második felvonásban viszont már elkezdett nyílni az olló a csapatok között, ugyanis Zorin második találatát követően Strenk, majd Michalevic is eredményes volt, így a 34. percben időt is kellett kérnie az ellenfélnek (5-1). A rövid pauzát követően a DAB-ASP kivédekezett egy kettős emberhátrányt, majd miután kiegészültek hokisaink, Strenk és Janech is lőtt egy-egy gólt, így a záró harmadra már túl sok izgalom nem maradt. (7-1).

Gólokat azért még láthattak a meccsre kilátogató drukkerek, mert az utolsó etap első tíz percében a hazaiaktól Nagy és Strenk növelte találatai számát, míg a második tízben Zentai és Galántai volt eredményes a vendégektől, így a DAB-ASP 9-3-as sikerével ért véget az összecsapás.

Az Acélbikák Andersen ligás gárdája így tizenöt találkozót követően tizenkét győzelemmel és három vereséggel áll a tabella harmadik helyén, s még bőven van esélye arra is, hogy élen zárja az alapszakasz küzdelmeit.

DAB-ASP – Dél-Budai HC 9-3 (2-1, 5-0, 2-2)

DAB-ASP: Ferreira – Atamancsuk, Raskin, Michalevic 1 (1), Strenk 3 (1), Gakramanov (2) – Bánki, Udovenko, Janech 1, Zorin 2 (1), Azari (3) – Denkmajer (1), Marosi, Nagy 2, Károly (2), Szabó. Edző: Hetler Ádám.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: Kovács-Seres Hunor kiválóan úszott az Európa Kupán

DSTV: Kovács-Seres Hunor kiválóan úszott az Európa Kupán

2024. máj. 28.

Az olaszországi Piombino városában rendezték meg a nyílt vízi úszók Európa Kupájának első fordulóját, s a rangos versenyen a DKSE tehetséges úszója, Kovács-Seres Hunor is megmérette magát. A fiatal tehetség végül mindössze néhány másodpercre a felnőttek mögött az előkelő 20. helyen ért célba. Hangkép.

Remekeltek birkózóink az országos bajnokságokon

Remekeltek birkózóink az országos bajnokságokon

2024. máj. 28.

Aranyéremmel, több dobogós és pontszerző helyezéssel zárták a DKSE és fiókszakosztályainak versenyzői a korosztályos bajnokságok küzdelmeit május 25-én és 26-án.

Véget ért az ifik szezonja

Véget ért az ifik szezonja

2024. máj. 27.

Hetedik helyen végzett az ifjúsági bajnokság nyolcas döntőjében a DFVE leány vízilabda csapata a mögöttünk hagyott hétvégén.

Győri vereséggel zárta a szezont a DKKA

Győri vereséggel zárta a szezont a DKKA

2024. máj. 27.

A félidők hajrájában sokkal jobban koncentrált az ETO, mely 40-25-ös győzelmet aratott a DKKA női kézilabdázói ellen a bajnokság utolsó fordulójában.

Vereség és búcsú az NB III-tól

Vereség és búcsú az NB III-tól

2024. máj. 26.

Simán kikapott a Pécs elleni hazai szezonzárón, így kiesett az NB III-ból a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hosszabbított az Acélbikák hálóőre

Hosszabbított az Acélbikák hálóőre

2024. máj. 26.

A nemrég bejelentett Sági Máté "párjaként" idén újra Tóth Balázs őrzi a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak ketrecét.

Öten hajtanak egy helyért

Öten hajtanak egy helyért

2024. máj. 25.

Csak a győzelem jelenthet esélyt a bennmaradásra Dunaújváros FC labdarúgóinak a bajnokság utolsó fordulójában, de lehet, hogy még ez sem lesz elég.