Dunaújváros Hetilap

Nemcsak a medencében nagyok...

spigott - 2024. március 12. 18:00

A válogatott tagjai által aláírt mezzel, valamint DFVE-s relikviákkal igyekeznek hozzájárulni Balog Lívia minél előbbi felépüléséhez női vízilabdázóink. A jótékony célú közösségi kezdeményezésről a Fabó Éva Sportuszodában meséltek ma délelőtt.

Bár nagy erőkkel készülnek az előttük álló bajnoki feladatokra a DFVE női vízilabdázói, nemcsak a medencében, hanem annak partján is igyekeznek helyt állni, példát mutatni. Sportolóink ezúttal egy nemes ügy mellé álltak, s a 2021-ben gerincvelő-gyulladás miatt lebénult Balog Líviának igyekeznek segíteni azzal a válogatott mezzel, és DFVE-s ereklyékkel, melyeket Mihók Attila szövetségi kapitány, illetve Garda Krisztina, női vízilabdázóink csapatkapitánya adott át Livinek és apukájának a Fabó Éva Sportuszodában ma délelőtt.

Jó irányba haladnak

Az ötletgazda a DFVE elnökségi tagja, Nagy Attila volt, aki a médiából értesült Livi helyzetéről, s mint azt érdeklődésünkre elárulta, egyből arra gondolt, hogy akár a válogatott, akár a DFVE női vízilabdázói is segíthetnének olyan relikviákkal, melyekkel támogatni tudják Livi gyógyulását és felépülését:
– Ahogy várható is volt, mindenki rendkívül segítőkész volt, s itt szeretném megköszönni a Magyar Vízilabda Szövetség segítségét, amely egyből áldását adta az ötletre, s a DFVE csapatának segítségét is, hiszen nagyon sok értékes ereklyét sikerült összegyűjtenünk.

Az elmúlt hetekben igyekeztem szorosabban nyomon követni Livi útját, s nagy örömmel láttam, hogy olyan mértékű előrelépés állt be az állapotában, ami jó irányt mutat. Ez jó érzéssel tölti el az embert, mert látni, hogy van egy cél, s ennek az irányába tudnak haladni – azért is tartottam fontosnak a támogatást, mert ezzel is lehetőséget biztosítsunk Livinek arra, hogy meg tudja valósítani céljait.

Biztató jelek

Nagyon örült a segítségnek Balog Róbert, Lívia édesapja is, aki elmondta, hogy nekik, a szülőknek is nagy erőt ad az, hogy látják, mennyien állnak mellettük.
– Nekünk is vannak hullámvölgyeink és ezek az események, illetve az, hogy látjuk, mekkora szeretettel állnak mellénk olykor teljesen idegen emberek is, feltöltenek minket, és erőt, lendületet adnak a folytatáshoz. Szerencsére Livi nemcsak a ma délelőtti esemény mosolyogta végig, hanem a terápiákat is, s bár néha nehéz megindulni, de ő nagyon pozitív és bizakodó a jövővel kapcsolatban, és persze mi is azok vagyunk.
Livi apukájától megtudtuk azt is, mennyit fejlődött kislánya az elmúlt időszakban, és bár az út rögös és rengeteg munkára van még szükség, a kilátások azért folyamatosan javulnak:
– A fertőzés miatt nyaktól lefelé minden mozgás és érzés elment, de azóta sokat fejlődött a törzse, a karjai már teljesen visszajöttek, most a csípőn dolgozunk nagy erőkkel, azon, hogy a lábát tudja csípőből elindítva mozdítani. A törzse nagyon sokat fejlődött, s bár sajnos a combja, a vádlija és a bokája még nem mozog, de ahogy az érzések, mozgások elmentek lentről felfelé, úgy visszahúzódva várjuk a javulást. A hétfői hidroterápián a vízben lévő lépcsőre már fel tudta tenni a lábát, szóval vannak már kisebb jelek, hogy elindulhat a javulás útján.

Végh Zoltán felvételei

Balog Róbert elmondta, hogy nagyon sok támogatást kaptak az elmúlt hónapokban, jelenleg olyan messzire tudnak látni, mint eddig még egyszer sem – egészen augusztus végéig fedezni tudják a kislány minden terápiáját:
– Ez nagyon nagy dolog; még az alapítvány létrehozása előtt volt olyan időszak, hogy a következő hónapra tudtunk csak előre látni. Most közel fél éves időtartamra tudjuk, hogy biztosított a forrás minden terápiára. Ez nekünk, szülőknek óriási segítség, mert nagy teher hónapról hónapra előteremteni ezt az összeget, amivel fedezzük a terápiákat, így ez a teher most nem nyomja a vállunkat – kaptunk egy kis levegőt, teret, hogy a következő fél éven, vagy éven dolgozhassunk. Aki szeretne segíteni, a Livi Lépteiért Alapítványon keresztül megteheti; facebook felületünkön egyfelől minden szükséges információt megtalál, másrészt valószínűleg a most kapott válogatott mezt, illetve a csapat DFVE-s relikviáit is azon keresztül fogjuk licitre bocsátani!

A rovat további hírei: Közélet

Megszületett a döntés: költözik a szovjet emlékmű

Megszületett a döntés: költözik a szovjet emlékmű

2024. júl. 16.

Évek óta hallani arról, városvezetésünk azon dolgozik, hogy a Pentelén található szovjet katonai emlékművet áthelyezzék a kúria elől. Orosz Csaba a terület önkormányzati képviselője időről-időre beszámolt már a tárgyalások eredményeiről, és azt ígérte, hamarosan döntés születhet. Megszületett. Költözhet az emlékmű.

Ha egy városvezetés átgondoltan gazdálkodik, akkor vannak lehetőségek

Ha egy városvezetés átgondoltan gazdálkodik, akkor vannak lehetőségek

2024. júl. 16.

Bár egy hónappal ezelőtt voltak az önkormányzati választások és már sokan kielemezték az eredményeket, Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester a jövőbeli uniós lehetőségeinkről tartott tájékoztatóján kitért a választás értékelésére is. 

Folyamatosan harcban állunk a szúnyogokkal!

Folyamatosan harcban állunk a szúnyogokkal!

2024. júl. 13.

Vannak helyek, ahol egészen jó a helyzet és bizony vannak olyan zöldterületek, ahol nagyon sok a bestia. A szúnyogokról van szó. A hét elején megint ment a szúnyogirtó autó, és közel ezer hektáron fújta ki a permetet. De a légi irtás engedélyeztetése egyelőre még várat magára.

Műanyagmentes július – komoly kihívás Dunaújvárosban is!

Műanyagmentes július – komoly kihívás Dunaújvárosban is!

2024. júl. 08.

Idén is csatlakozott városunk a Műanyagmentes július elnevezésű nemzetközi kihíváshoz. A megmozdulás célja, hogy ebben a hónapban az embereket az egyszer használatos műanyagok alkalmazásának csökkentésére ösztönözze.

Számos elismerés is gazdára talált a kórház Semmelweis-napi ünnepségén

Számos elismerés is gazdára talált a kórház Semmelweis-napi ünnepségén

2024. júl. 05.

Az egészségügyi dolgozók napján kórházunk közössége minden évben elismeri a kiváló dolgozókat-kollégákat, gazdára találnak a Szent Pantaleon emlékérmek is. Ez idén sem volt másképp, megemlékezést tartottak és ünnepeltek a szakemberek. 

Minden nap Dunaújvárosért, a dunaújvárosiakért

Minden nap Dunaújvárosért, a dunaújvárosiakért

2024. júl. 04.

A köztisztviselők napja alkalmából köszöntötte a közigazgatásban dolgozókat Barta Endre alpolgármester a Városházán múlt pénteken. Az ünnepi eseményen átadták a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat is.

Újabb közvetlen EU-s pályázat érkezik Dunaújvárosba

Újabb közvetlen EU-s pályázat érkezik Dunaújvárosba

2024. júl. 04.

Sikerrel szerepelt városunk az URBACT projekt részeként az Innovatív Transzferhálózat – Merész Városok elnevezésű pályázaton, melynek köszönhetően mintegy ötven millió forintban részesül Dunaújváros.