Focival ünnepeltek a kispályások

spigott - 2024. március 18. 17:00

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

Immáron tizennegyedik alkalommal rendezte meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) a 45 év felettieknek szóló Senior Kupát, melyen ezúttal a Rácalmási Sportcsarnokban adtak egymásnak randevút a labdarúgás kispályás ágának szerelmesei március 15-én. A Dunabau Deák Senior Foci Kupára idén hat együttes nevezését fogadták el a szervezők, s ahogy az várható is volt, pillanatok alatt beteltek a helyek, így a Barátok, a Carissa Virág, a Füredi Panzió Senior, a Hercegfalva, a Kulchelsea, illetve a Re-Feri csapatai kezdték meg a küzdelmeket március 15-én délelőtt fél kilenctől.

Nagy csaták, remek hangulatban

Az idei viadalon körmérkőzéses rendszerben mérték össze egymással erejüket a csapatok, méghozzá kiváló hangulatban, de ahogy arra számítani is lehetett, hiába az évtizedes barátságok, ahogy a kezdő sípszó elhangzott egy-egy mérkőzésen, már a játéké volt a főszerep. Bár akadt egy-két komolyabb belépő, természetesen sportszerű mederben folytak a küzdelmek, melyből végül a Carissa Virág alakulata jött ki a legjobban, hiszen négy győzelemmel és egy döntetlennel, veretlenül hódította el a torna első helyét, megelőzve a Barátok és a Füredi Panzió Senior alakulatát.

Ahogy azt a DLSZ rendezvényein már megszokhattuk, a viadal eredményhirdetésén nemcsak a dobogós csapatokat, hanem az egyéni kategóriákban kiemelkedően teljesítő játékosokat is elismerték a szervezők. A legjobb játékosnak járó díjat Mahmoud Hassanein (Barátok) kapta, a legjobb kapusét Kolmankó Sándor (Kulchelsea) vihette haza, a gólkirálynak járó elismerést Juhász János (Barátok) érdemelte ki, míg a Szepessy László DLSZ+ díj Arany Tamáshoz (Re-Feri), a Miklós István díj Miklós Istvánhoz (Carissa Virág), a Kohász díj Deák Károlyhoz (Hercegfalva), Fróna György díj Izsák Istvánhoz (Füredi Panzió Senior), a Carissa SE díj pedig Kirchner Ferenchez (Carissa Virág) került a nap végén.

Gyógymód a foci

A résztvevők természetesen nagyon elégedetten értékelték a mögöttük hagyott viadalt, szintén nagy örömmel követte végig a tornát Deák Károly, az idei rendezvény névadó főtámogatója is, aki a DLSZ honlapján tekintett vissza a pénteki napra.
– A mozgás, futball szeretete legyőzi a fájdalmat. Foci közben nem fáj semmi, ez egy gyógymód! Utána sajgó derék, fájó térdek, de megérte! A tornán résztvevő játékosok többsége heti rendszerességgel sportol, mozog ezzel a fenntartva egészségét. A jól szervezet kupa pedig barátságokat ápol, kihívást jelent és többen már most készülnek arra, hogy jövőre is részt tudjanak venni.

Képek forrása: Ihász Martin/DLSZ

Azt gondolom ezek a legnagyobb értékei találkozásunknak. Méltó dolog emlékezni azokra, akik már nem lehetnek köztünk, de szintén éltek-haltak a sportért és ez nem hiányzott hétköznapjaikból sem. Szellemiségük tovább él emlékeinkben, példát mutatva a fiatalabb korosztálynak. A pályán a márciusi ifjak elszántságával, viszont sportszerűen folytak a mérkőzések a kiváló játékvezetés mellett, az egészségügyi személyzetnek alig volt dolga, a szervezők pedig precízen látták el feladatukat. Köszönet mindenkinek, aki bármilyen módon is segített és részt vett a tornán, s persze jár az elismerés minden csapatnak. Jövőre folytatjuk!

A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa végeredménye: 1. Carissa Virág 13 pont, 2. Barátok 10 pont, 3. Füredi Panzió Senior 7 pont, 4. re-Feri 7 pont, 5. Kulchelsea 5 pont. 6. Hercegfalva 0 pont.

Különdíjak

Legjobb játékos: Mahmoud Hassanein (Barátok)
Legjobb kapus: Kolmankó Sándor (Kulchelsea)
Gólkirály: Juhász János (Barátok)
Szepessy László DLSZ+ díj: Arany Tamás (Re-Feri)
Miklós István díj: Miklós István (Carissa Virág)
Kohász díj: Deák Károly (Hercegfalva)
Fróna György díj: Izsák István (Füredi Panzió Senior)
Carissa SE díj: Kirchner Ferenc (Carissa Virág)

Részletes eredménysor a DLSZ honlapján

A rovat további hírei: Sport

DSTV: teljes siker

DSTV: teljes siker

2024. máj. 21.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő. A segítség pedig számokban is mérhető: 2.221.900 forintot gyűjtöttek össze az intézménynek. Hangkép.

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

2024. máj. 21.

Kiegyenlített első félidő után sorozatban öt gólt lőve diadalmaskodott a Labdaérzék gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának legutóbbi fordulójában.

Végül biztos Kohász-siker

Végül biztos Kohász-siker

2024. máj. 21.

Újabb győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es együttese a felnőtt NB II-es bajnokságban.

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

2024. máj. 20.

Remek versenyzéssel végzett a rendkívül erős mezőny huszadik helyén Kovács-Seres Hunor a nyíltvízi úszók Európa Kupájának első, olaszországi állomásán.

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.