Energiatároló rendszerek

doszerk - 2024. május 24. 14:30

Az emelkedő energiaárak, és az igény az ökológiai lábnyom csökkentésére egyre több háztartást terel a zöldenergiák irányába. Ezek közül a legelterjedtebb, és ami családok, magánszemélyek számára könnyen elérhető, az a napenergia. (X)

Magyarországon sajnos az energiatároló rendszerek kiépítettsége nem megfelelő, így ha a nyári hónapokban napelemekkel sok energia is gyűlik össze, ami az egész évre elegendő lenne, nincs megteremtve a lehetőség annak tárolására. Erre a helyzetre kínál remek megoldást az Akku-Elem szolártechnikai termékeinek kínálatában kapható energiatároló rendszer, amivel Ön is el tudja raktározni az összegyűjtött energiát.

Miért a LiFePO4 energiatároló?

A LiFePO4 az egyik legkeresettebb termék a kategóriában. Ez köszönhető a kedvező árfekvésének, valamint egyszerű telepíthetőségének és mutatós megjelenésének egyaránt. Feladata, hogy nagy mennyiségben tároljon megújuló energiát, aminek az előnyeit így nem csak a meleg, nyári, napsütéses hónapokban tudja élvezni, hanem a hidegebb évszakokban is erről tudja üzemeltetni elektromos berendezéseit.

További óriási előnye a zöld energiának és annak tárolási lehetőségének, hogy ezáltal függetlenedni lehet az energiaszolgáltatóktól, ami a mai, sokszor kiszámíthatatlan és gyors tempóban változó világban hatalmas pozitívum. Nem kell tartani egy hirtelen drasztikus áremeléstől, vagy a szolgáltatás kimaradásától.

A LiFePO4 rendszer felépítése és sajátosságai

A termék két főegységből áll, az egyik az akkumulátorblokk, a másik pedig az inverter fejegység. Ez utóbbi felel azért, hogy a napelem által termelt egyenáram váltóárammá alakuljon. A másik egység egy nagy kapacitású moduláris akkumulátor, ami megbízható működést biztosít hosszú távon. 

A termék előállítása során a legmodernebb technológiák kerültek alkalmazásra. A típus egyik legnagyobb előnye a kiemelkedően nagy energiasűrűségében rejlik. Ez leegyszerűsítve annyit tesz, hogy viszonylag kis mérete ellenére, a rendszer nagy mennyiségű energia tárolására alkalmas. A kompakt méret rendkívül praktikus darabbá teszi, ami így könnyen telepíthető bármely otthonba. Ezt segíti modern, letisztult, esztétikus megjelenése is, ami így nem fogja elrontani az összképet.

Minőség, teljesítmény és karbantarthatóság

Az energiatároló rendszer kiválasztásánál ügyeljen a megfelelő minőségre. Ismert gyártó, megbízható termékei közül válogasson, amire többéves garanciát vállal a forgalmazó. Vásárlás előtt mérje fel az igényeket. Természetesen más teljesítmény szükséges egy kisebb hétvégi ház üzemeltetéséhez, és más egy családi házhoz, ahol életvitelszerűen tartózkodik családjával. 

A termék leírásában szereplő telepítési és karbantartási útmutatót gondosan olvassa el és őrizze meg. Az időnkénti karbantartási munkálatok elvégzése garantálja, hogy a termék hosszú ideig az Ön és családja kényelmét szolgálja.

A rovat további hírei: Mozaik

Mindent a villanybojler vízkövesedéséről

Mindent a villanybojler vízkövesedéséről

2024. jún. 25.

A villanybojler fűtőszála több okból is vízkövesedhet, főként a víz keménységének következtében, mely területenként változik, viszont előbb vagy utóbb mindenhol tüneteket produkálhat. (X)

Semmi különleges, csak zseniális képek jelentek meg utcáinkon

Semmi különleges, csak zseniális képek jelentek meg utcáinkon

2024. jún. 25.

A város több pontján is találkozhatunk villamos trafóházakkal, amik nem szépek, sőt inkább kissé csúnyák. Voltak. Ezidáig. 

A rakomány rögzítése a biztonság egyik alappillére

A rakomány rögzítése a biztonság egyik alappillére

2024. jún. 25.

A rakomány rögzítésének célja, hogy stabilan tartsa a szállítás során a rakományt azért, hogy ne sérüljön meg, és ne is okozzon kárt másban. Ehhez különböző eszközöket és anyagokat használnak. (X)

DSTV: mozgalmas időszak

DSTV: mozgalmas időszak

2024. jún. 25.

Élményekkel kezdődött a nyár a BIROK Szabó Magda Tagintézményében, derül ki a DSTV összegzéséből. Izgalmas programok sora, köztük a közösségi összefogással megvalósult játszótér átadása színesítette a kínálatot. Hangkép.

Hőség és égiháborúk – egész héten

Hőség és égiháborúk – egész héten

2024. jún. 24.

Sok-sok napsütés, záporokkal, heves zivatarokkal tarkítva – nyárias, de meteorológiai szempontból igencsak mozgalmas időszakot ígér a DO szakértője. A legdurvább égiháború szerdán lehet – felhőszakadással, jégesővel.

Hideghívással az értékesítési célokért

Hideghívással az értékesítési célokért

2024. jún. 24.

Könnyebb olyan cégvezetőt találni, aki csalódott a hideghívásban, mint olyat, akit meggyőzött. Utóbbiak minden bizonnyal ki is aknázták a lehetőségeket, új piacokat nyitottak és bővítették ügyfélkörüket. Utánajártunk, miért lehetnek eltérőek a tapasztalatok. (X)

Mire jó az impulzusrelé?

Mire jó az impulzusrelé?

2024. jún. 23.

Az impulzusrelé egy laikusok által kevésbé ismert elektromos eszköz, annak ellenére, hogy nagyon sokan használják, tudtukon kívül is. Fő funkciója, hogy az áramkört bizonyos időre bekapcsolja impulzusok segítségével, azaz tulajdonképpen egy kapcsolófajtaként tekinthetünk rá, ami ideiglenesen bekapcsol egy gépet vagy egy elektromos rendszert, majd egy adott idő elteltével visszaállítja a korábbi állapotába (adott esetben kikapcsolja). (X)