Súlyosbítást kért a főügyészség a kislányt szexuálisan bántalmazó férfira

Öcaline - 2024. május 30. 10:30

Borzalmas bűncselekményt követett el, felesége unokáját éveken át molesztálta az a férfi, akinek ügyében súlyosbításért fellebbezett a Győri Fellebbviteli Főügyészség. Áldozata csak 10 éves volt, amikor először letámadta, értesült a DO.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a vádlott büntetésének a súlyosítását indítványozta abban az ügyben, amelyben egy 10 éves kislány volt az áldozat, erősítette meg a főügyészség közleménye. Az összegzés borzalmas sorozatot tár fel: az ítélet szerint a vádlott a 2008 júliusában született sértett nagymamájának a férje volt. A kislány sokat tartózkodott náluk a dunaújvárosi lakásukban, a vádlott és a gyermek között jó kapcsolat volt, sok időt töltöttek kettesben. 
A férfi ezt kihasználva 2018. évtől rendszeresen szexuális cselekményt végzett a sértettel. Különböző jutalmakat ígért és adott is neki, hogy ezt hagyja, illetve, hogy ne beszéljen senkinek erről. Miután a kislány nagyobb lett, egyre jobban zavarta a vádlott viselkedése, ezért többször rászólt, hogy hagyja abba, aminek az általa papának szólított vádlott nem tett eleget. A rettentő sorozat 2021 februárjáig tartott, a kislány a traumatikus hatások miatt az iskolában elsírta magát, majd az iskolapszichológusnak beszámolt a vele történtekről. 
Édesanyja másnap feljelentést tett a rendőrségen, a vizsgálat nyomán a Székesfehérvári Törvényszék a vádlottat szexuális erőszak bűntette és szexuális visszaélés bűntette miatt 10 év fegyházbüntetésre ítélte, 10 évre eltiltotta a közügyektől, illetve végleges hatállyal bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba. Kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből, emellett kötelezte 1,7 millió forint bűnügyi költség megfizetésére is.
Az ítélet ellen az ügyész súlyosbítás, a vádlott védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbezett.
A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a vádlott az erkölcsi és a jogi szabályokat is megszegte az éveken keresztül elkövetett bűncselekményekkel, ami a kislány érzelmi fejlődésében sérülést okozott – ezért indokolt a súlyosabb büntetés kiszabása.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik – a végeredményről is beszámolunk majd.

(Illusztráció: FMRFK)

A rovat további hírei: Sziréna

Eltűnt, nagyon keresik Jázmint – segítsen, ha tud róla!

Eltűnt, nagyon keresik Jázmint – segítsen, ha tud róla!

2024. szep. 25.

A 15 éves fiatal engedély nélkül távozott dunaújvárosi otthonából, nem ment iskolába, és aztán haza se. A rendőrség felhívást tett közzé a kamaszlány eltűnése ügyében – jelentkezzen, ha tud róla, de már egy megosztás is sokat segíthet!

Vádat emeltek a bolti szarka ellen

Vádat emeltek a bolti szarka ellen

2024. szep. 24.

Ruhaneműket lopott egy dunaújvárosi áruházból még február elején – az egység vagyonőre buktatta le, pedig az áruvédelmi tikettektől már sikeresen megszabadította zsákmányát. 

Eltűnés miatt keresik Bencét – jelezze, ha tud róla!

Eltűnés miatt keresik Bencét – jelezze, ha tud róla!

2024. szep. 13.

A dunaújvárosi rendőrség kezdett eljárást a fiatal eltűnése miatt, a 16 éves kamasz még augusztus 19-én távozott mezőfalvi otthonából. Jelentkezzen, ha látta vagy tud a hollétéről – de már egy megosztás is sokat segíthet!

Tésztakészítő gépből lábas, márkás pulóverből olcsó pólók

Tésztakészítő gépből lábas, márkás pulóverből olcsó pólók

2024. szep. 09.

Nem tétlenkednek az online csalások elkövetői – és mindig vannak áldozatai a fondorlatos lehúzásoknak. Az alábbi történet során is akadt, aki 1 millió forintot utalt előre, és persze rajta is vesztett.

Jogtalanul használta más az autóját – pedig csak cigiért indult

Jogtalanul használta más az autóját – pedig csak cigiért indult

2024. szep. 06.

Sajnos az ügyészségi összegzésből nem derül ki, milyen kocsit kötött el a vád alá helyezett férfi – pedig biztos van olyan verda, aminek nem tudnék ellenállni. 

Hosszabbított hőségriasztás – kánikulával kezdődik a tanév

Hosszabbított hőségriasztás – kánikulával kezdődik a tanév

2024. aug. 30.

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján egészen jövő csütörtökig meghosszabbította az augusztus 24-én életbe lépett rendelkezést. Marad a meleg, kitart a másodfok is.

Meteo extra: felhőszakadás miatt adtak ki riasztást

Meteo extra: felhőszakadás miatt adtak ki riasztást

2024. aug. 20.

A met.hu időjárási portál – egészen pontosan a HungaroMet – ma éjfélig adott ki riasztást a heves zivatarok, felhőszakadás miatt. A figyelmeztetés térségünket is érinti, de Veszprém vármegyére másodfokú szint érvényes.