Tábor Dunaújvárosban: itt a nyár, tele életre szóló élmények ígéretével

Kölesdi Fanni - 2024. június 15. 16:00

Kezdődik a vakáció, és már az önkormányzati napközis tábor nyitása is közeledik – július elsejétől, hat héten keresztül várják a fiatalokat.

A Duna Dog Center Alapítvány szervezésében megvalósuló tábornak immár hagyományosan az Aquantis Élményfürdő ad otthont, ahol hat héten keresztül változatos és izgalmas programok várják a résztvevőket. Az élményfürdő egyik legnagyobb vonzereje a medencéiben rejlik, amelyekben a táborozók naponta fürödhetnek és játszhatnak.

Tanulás a szórakozás jegyében!

A programkínálat idén rendkívül változatos és sokrétű. A szervezők célja, hogy minden gyermek megtalálja a számára legérdekesebb tevékenységeket, és élményekkel teli nyarat tölthessen el – nem utolsó sorban pedig a játszva tanulás is az egyik cél.
A modern technológia világában a gyerekek egyre korábban találkoznak a digitális eszközökkel. A Kütyüjogsi program keretében a táborozók hasznos ismereteket szerezhetnek a biztonságos internet használatról, a digitális világ etikettjéről és az eszközök felelős használatáról. A másik edukációs foglalkozás pedig a KisZseninek lesz köszönhető: a program célja, hogy a gyerekek kreativitását és intellektuális fejlődését támogassa. A különböző művészeti és tudományos foglalkozásokon a táborozók lehetőséget kapnak majd arra, hogy kipróbálják a szorobán csodálatos világát. A foglalkozások vezetője tapasztalt szakember, aki segít a gyerekeknek abban, hogy felfedezzék rejtett tehetségeiket és új dolgokat tanuljanak.
A tábor különleges programjainak egyik fénypontja Dunaújváros felfedezése. A gyerekek csoportosan fedezhetik fel a város nevezetességeit, történelmi és kulturális látnivalóit. A program célja, hogy a gyerekek jobban megismerjék és értékeljék lakóhelyüket, és büszkék legyenek a városukra.

A tábor különlegességeként csütörtökön a gyerekek egyénileg és csapatszinten is alkotásokat készítenek, amelyeket pénteken délután kiállítanak majd a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulájában. Az egyéni műveket a helyszínen állítják ki, míg a csoportos alkotásokat digitalizálják egy emlékkönyvbe, amelyet az olimpikonok is magukkal visznek majd a nagy megmérettetésre. 

Jó kezekben lesznek a csemeték

A Duna Dog Center Alapítvány régóta elkötelezett a gyermekek és fiatalok egészséges életmódjának és közösségi tevékenységeinek támogatása mellett. Az alapítvány célja, hogy olyan programokat kínáljon, amelyek elősegítik a gyerekek testi, szellemi és érzelmi fejlődését. Fontos tudnivaló, hogy az alapítvány munkatársai nagy tapasztalattal rendelkeznek a gyermekekkel való foglalkozás terén, és számos sikeres tábort szerveztek már korábban is. 
Mint azt Barta Endre, humán ügyekért felelős alpolgármester elmondta, az önkormányzat mintegy hét millió forinttal támogatja a napközis tábort. Egy gyermek naponta 2915 forintért táborozhat, ez az összeg tartalmazza a belépőt, a programokon való részvételt és az egész napi étkeztetést is. A jelentkezési feltételek, és az egészségügyi nyilatkozat a Dunaújvárosi Gazdasági Ellátó Szervezet honlapján, a www.dunaujvarosigesz.hu weboldalon érhető el a jelentkezési lappal együtt.

Fontos információ a szülőknek, hogy a táborba jelentkezők maximális létszáma hetente 90 fő lehet.

(Archív fotók: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Gázkazánok karbantartása, avagy a hosszú élet titka

Gázkazánok karbantartása, avagy a hosszú élet titka

2024. jún. 26.

Legyen szó családi házakról, lakásokról vagy irodákról, a fűtésről nagyon sok esetben gázkazán gondoskodik, amely hatékonyan és takarékosan képes ellátni a feladatát. Különösen igaz ez a modern készülékekre. (X)

Mindent a villanybojler vízkövesedéséről

Mindent a villanybojler vízkövesedéséről

2024. jún. 25.

A villanybojler fűtőszála több okból is vízkövesedhet, főként a víz keménységének következtében, mely területenként változik, viszont előbb vagy utóbb mindenhol tüneteket produkálhat. (X)

Semmi különleges, csak zseniális képek jelentek meg utcáinkon

Semmi különleges, csak zseniális képek jelentek meg utcáinkon

2024. jún. 25.

A város több pontján is találkozhatunk villamos trafóházakkal, amik nem szépek, sőt inkább kissé csúnyák. Voltak. Ezidáig. 

A rakomány rögzítése a biztonság egyik alappillére

A rakomány rögzítése a biztonság egyik alappillére

2024. jún. 25.

A rakomány rögzítésének célja, hogy stabilan tartsa a szállítás során a rakományt azért, hogy ne sérüljön meg, és ne is okozzon kárt másban. Ehhez különböző eszközöket és anyagokat használnak. (X)

DSTV: mozgalmas időszak

DSTV: mozgalmas időszak

2024. jún. 25.

Élményekkel kezdődött a nyár a BIROK Szabó Magda Tagintézményében, derül ki a DSTV összegzéséből. Izgalmas programok sora, köztük a közösségi összefogással megvalósult játszótér átadása színesítette a kínálatot. Hangkép.

Hőség és égiháborúk – egész héten

Hőség és égiháborúk – egész héten

2024. jún. 24.

Sok-sok napsütés, záporokkal, heves zivatarokkal tarkítva – nyárias, de meteorológiai szempontból igencsak mozgalmas időszakot ígér a DO szakértője. A legdurvább égiháború szerdán lehet – felhőszakadással, jégesővel.

Hideghívással az értékesítési célokért

Hideghívással az értékesítési célokért

2024. jún. 24.

Könnyebb olyan cégvezetőt találni, aki csalódott a hideghívásban, mint olyat, akit meggyőzött. Utóbbiak minden bizonnyal ki is aknázták a lehetőségeket, új piacokat nyitottak és bővítették ügyfélkörüket. Utánajártunk, miért lehetnek eltérőek a tapasztalatok. (X)