Hideghívással az értékesítési célokért

doszerk - 2024. június 24. 9:00

Könnyebb olyan cégvezetőt találni, aki csalódott a hideghívásban, mint olyat, akit meggyőzött. Utóbbiak minden bizonnyal ki is aknázták a lehetőségeket, új piacokat nyitottak és bővítették ügyfélkörüket. Utánajártunk, miért lehetnek eltérőek a tapasztalatok. (X)

A hideghívás egy értékesítési eszköz, amelynek során a vállalkozás képviselője telefonon keresztül megkeresi a potenciális vevőket. Olyan ügyfeleket hív fel, akik korábban nem mutattak érdeklődést a cég termékei vagy szolgáltatásai iránt. Az, hogy a vállalkozás elégedett lesz-e, attól függ, hogy sikerül-e felkelteni a hívott fél kíváncsiságát és vásárlásra ösztönözni. 

A hideghívás legfőbb előnyei

A ConnectYOU Call Center hideghívásban tapasztalt csapatát arról kérdeztük, mi a hatékonyság titka, hogyan állíthatják a cégek ezt az eszközt az üzleti célok szolgálatába.

A hideghívás lehetőséget ad a vállalkozásnak arra, hogy személyes kapcsolatba kerüljön a potenciális ügyfeleivel. Közvetlenül válaszolhat a kérdéseikre, eloszlathatja a kétségeiket. A kommunikáció erősíti a bizalmat, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy végül elégedett vásárlóvá váljanak.

A beszélgetés során kiderül, hogy az ügyfelek mit gondolnak a termékről vagy a szolgáltatásról. Az azonnali visszajelzésnek köszönhetően a vállalkozás az elhangzott igényekhez, elvárásokhoz igazíthatja az értékesítési stratégiáját.

Az is az üzleti célokat szolgálja, ha nem sikerül felkelteni a hívott fél érdeklődését. Ilyen esetben ki lehet deríteni az okát és finomítani az üzenetet.

Szélesebb ügyfélkör és költséghatékonyság

A hideghívás révén több ügyfelet érhet el a cég, mint amennyit más értékesítési csatornákon keresztül. Összehasonlítva más marketingeszközökkel, mint amilyenek például a reklámkampányok vagy az online hirdetések, a hideghívás egy költséghatékony módszer új ügyfelek szerzésére. 

A technikai eszközök és szoftverek viszonylag olcsók, és ha megfelelően képzett értékesítők kezébe kerül a telefon, a befektetés gyorsan megtérül. 

Érvek és ellenérvek 

– Sokan tartanak attól, hogy a hideghívások kellemetlenek lehetnek az ügyfelek számára. Ilyen akkor fordul elő, ha a hívás rosszul van kivitelezve. Ez egy profi call center megbízásával, amelyik folyamatosan képzi a munkatársait, elkerülhető, mivel pontosan tudják, hogyan kezeljék a különböző helyzeteket.

–Gyakori tévhit, hogy egyes iparágakban kevésbé hatékony a hideghívás. Egy jól megtervezett és célzott hideghívási kampány szinte mindig eredményes. Emellett egy call center a szektor sajátosságainak megfelelő stratégia kidolgozásában is részt tud vállalni, nem csak a végrehajtásban.

Egy call centerrel való együttműködéssel adott a magasan képzett munkaerő, az idő, a technika, amelyek mind a hideghívások mellett szólnak. Érdemes hát adni egy esélyt ennek a méltatlanul alulértékelt értékesítési eszköznek. Hiszen nemcsak új ügyfeleket és piacokat hozhat, de fontos adatokkal is szolgálhat a stratégia meghatározásához.

A rovat további hírei: Mozaik

Vegyszermentes szájhigiénia: az egészséges mosolyért

Vegyszermentes szájhigiénia: az egészséges mosolyért

2024. okt. 21.

A szájápolás mindennapi része az életünknek – fogmosás, szájvíz használata, fogpiszkáló, fogselyem, szájzuhany – mind az egészséges fogazat és friss lehelet fenntartásában segítenek. A fogkrémek és szájvizek ízvilága igen változatos: mentolos, gyümölcsös, édes, sós, sőt, még alkohol is lehet egyes termékekben. (X)

Ködös és fagyos reggelek, napos napok – folytatódik a kellemes ősz

Ködös és fagyos reggelek, napos napok – folytatódik a kellemes ősz

2024. okt. 21.

Napos, derűs, száraz időszak várható a következő napokban a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. A hét végére jöhet csapadékzóna, de addig kitart a jó idő.

Ezért bízza szakemberre a riasztórendszer telepítését!

Ezért bízza szakemberre a riasztórendszer telepítését!

2024. okt. 21.

Számtalan betörésről és jogosulatlan belépésről szóló hírrel lehet találkozni nap mint nap. Sokszor ezek hátterében nem is a riasztórendszerek hiánya áll, hanem azoknak nem megfelelő telepítése és kalibrálása. (X)

DSTV: elsősavató a Lorántffyban

DSTV: elsősavató a Lorántffyban

2024. okt. 21.

Egymást érik a város középiskoláiban az intézményi elsősavató események, derül ki a DSTV összeállításából. Minden érintett készül rá, az osztályközösségek összekovácsolásának fontos terepe – stábunk legutóbb a Lorántffy középiskolában járt. Hangkép.

Most vásárolni, és csak később fizetni érte? Lehetséges!

Most vásárolni, és csak később fizetni érte? Lehetséges!

2024. okt. 20.

A prémiumminőségű övek, kiegészítők minden alkalomra jól jöhetnek. Akár kihagyhatatlan akció kerül a szemünk elé, akár ajándékvásárlási időszak érkezett el, a BNPL, vagyis a "Buy Now, Pay Later" – vásárolj most, fizess később – lehetőség segíthet nekünk. (X)

Te is elfelejted másnapra, amit ma angolul megtanultál? Itt a megoldás!

Te is elfelejted másnapra, amit ma angolul megtanultál? Itt a megoldás!

2024. okt. 19.

Van egy jó hírünk a nyelvtanulók számára! Nem, sajnos még mindig nem létezik módszer arra, hogy egy éjszaka alatt megtanuljunk egy-egy idegen nyelvet, azonban megvan a megoldás az állandó felejtés problémájára, ami rengeteg diák életét keseríti meg. (X)

Figyelj rá(n)k! – rózsaszínbe burkolt ünnepség a mellrák elleni küzdelem jegyében (UPDATE: galéria)!

Figyelj rá(n)k! – rózsaszínbe burkolt ünnepség a mellrák elleni küzdelem jegyében (UPDATE: galéria)!

2024. okt. 19.

Rózsaszínbe borult a Városháza "C" szárnya és környéke a mellrák elleni küzdelem jegyében még múlt szombaton. A Figyelj rá(n)k! című rendezvény célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a megelőzés fontosságára, és arra, hogy lehetséges a gyógyulás ebből a daganatos megbetegedésből.