Torna: sorsoltak Párizsra

doszerk - 2024. június 27. 7:30

Női tornászaink felemáskorláton kezdenek az olimpián az utolsó csoportban. Mészáros Krisztofer az első csoportban, korláton mutatja be először a gyakorlatát.

Főoldali és belső kép forrása: MATSZ

A Magyar Torna Szövetség (MATSZ) honlapján Draskóczy Imre női szövetségi kapitány a sorsolással kapcsolatban elmondta, hogy mindig azt a helyzetet kell megoldani, ami előttük áll.
– Ez a sorsolás előnyös, kifejezetten jó, hogy utolsó csoportban kezdünk, hiszen már lehet látni, hogy hogy állnak a többiek. A felemáskorlát jó első szernek számít. A lényeg, hogy a lehető legtökéletesebb gyakorlatokra kell törekedni, és akkor nem lesz gond.

Szűcs Róbert a férfi tornászok vezetőedzője kiemelte, kifejezetten jó, hogy Mészáros Krisztofer korláton kezdhet.
– Stabil gyakorlata van Krisztofernek korláton, és remélhetőleg jó alapot ad majd az egész olimpiai megmérettetésre. Még lesz egy verseny Romániában, és onnantól az utolsó simításokat végezzük majd el.

A férfiaknál egy magyar induló van az olimpián, a nőknél pedig Czifra Bettina Lili és Bácskay Csenge szerzett kvótát. Ezenkívül van még egy női indulási jog, amely egy országkvóta. Ennek sorsáról a hónap végén megrendezendő bukaresti RomGym Trophy után döntenek. Kovács Zsófia és Székely Zója között dől majd el, hogy ki utazhat Párizsba. Draskóczy Imre szövetségi kapitány a román verseny után javaslatot lesz a Magyar Torna Szövetség elnökségének, amely végül dönteni fog az ügyben.

A rovat további hírei: Sport

Második hely a Thetis Kupán

Második hely a Thetis Kupán

2024. júl. 01.

Három győzelemmel és egy vereséggel szerezte meg a görögországi Thetis Kupa második helyét a három DFVE-játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Ezüstös juniorok

Ezüstös juniorok

2024. júl. 01.

Nagy csatában szenvedett háromgólos vereséget a franciáktól a magyar U20-as női kézilabda válogatott a korosztályos világbajnokság döntőjében.

Ez ám a fordulat: Kovács Zsófia döntőzött és ezüstérmes Bukarestben

Ez ám a fordulat: Kovács Zsófia döntőzött és ezüstérmes Bukarestben

2024. jún. 30.

Tartalékból előlépve döntőzött és remek gyakorlattal végzett a bukaresti RomGym Trophy felemáskorlát döntőjének második helyén a DKSE kiválósága, Kovács Zsófia, így újra teljesen nyílt a harc a tornászok utolsó olimpia kvótájáért, melyről kedden dönt a MATSZ elnöksége.

Kovács-Seres Hunor újabb bajnoki címe

Kovács-Seres Hunor újabb bajnoki címe

2024. jún. 30.

Hatalmas fölénnyel nyerte meg a nyíltvízi úszók Szegeden megrendezett korosztályos bajnokságát a DKSE tehetséges versenyzője, Kovács-Seres Hunor.

Kovács Zsófia tartalék Bukarestben

Kovács Zsófia tartalék Bukarestben

2024. jún. 30.

Nem sikerült döntőbe jutnia felemáskorláton a hosszú sérüléséből visszatért Kovács Zsófiának a Bukarestben zajló RomGym Trophy-n.

Amerikai csatárt igazolt a DAB

Amerikai csatárt igazolt a DAB

2024. jún. 29.

A 24 esztendős Tyler Watkins a tengerentúlról érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatához.

Vb-döntőben a junior válogatott

Vb-döntőben a junior válogatott

2024. jún. 29.

Nagyot hajrázva győzte le a hollandokat a két DKKA-játékost is soraiban tudó magyar junior női kézilabda válogatott a korosztályos világbajnokság elődöntőjében.