A négylábúak fejlesztése, szórakoztatása, nevelése a cél

Kölesdi Fanni - 2024. július 9. 9:30

A Római városrészi víztorony mellett már elkészült a zárt kutyafuttató, használják is a gazdik a kedvenceikkel. Hogy igazán ki tudják használni a területet, különböző eszközök, elemek érkeznek majd a négylábúak örömére.

Még üres a zárt kutyafuttató a Római városrészi víztorony mellett. Ez az állapot nem sokáig marad így, hiszen a következő napokban, hetekben különféle játékelemekkel bővül majd a terület. 

A felelős állattartásért

Mindezt Barta Endre alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője jelentette be pénteken. Kiemelte, a jövőben még nagyobb figyelmet fog kapni Dunaújvárosban az állatvédelem, a megfelelő állattartás:
– A kutyafuttató átadásakor már Motyovszki Mátyás képviselőtársammal megígértük, hogy érkezni fognak fejlesztő játékok, ezért most felmértük, hogy hova kerüljenek az egyes elemek. Ahogy ígértük, szeptembertől megalakul majd az állatvédő bizottság is, hogy megoldásokat találhassunk a felmerülő problémákra. Az állatvédelem és a helyes állattartás még nagyobb figyelmet fog kapni városunkban.

A kutyák biztonsága a fő cél

A játék és fejlesztőelemek elhelyezése tervezést igényel. Erre a feladatra Majer Tamásné, a LEAF Sportegyesület elnöke kapott felkérést. Mint mondta, az agility elemek jó hatást gyakorolnak a kutyák viselkedésére, és a használatukat igyekeznek megtanítani a gazdiknak:
– Elsősorban a kutyák biztonságát fogjuk figyelembe venni az elemek kihelyezésénél. Ezek úgynevezett agility-elemek, de azért a sportban nem ilyen elemeket használunk, ezek inkább a hobbifelhasználók számára születnek. Azért nagyon fontos, hogy a zárt kutyafuttatóba akár ilyen szórakoztatásra, vagy tanulásra alkalmas elemek kihelyezésre kerüljenek, hiszen a kutyák magatartás-problémáját azt főként a le nem fárasztás okozza. Igyekszünk a gazdáknak megtanítani azt, hogy hogyan tudják majd használni ezeket az elemeket, és akár bemutatókat is lehet rajtuk tartani, de legfőképpen a kutyák biztonsága lesz a fő cél. Az eszközök majd az árnyékos helyekre kerülnek, hogy a gazdát és a kutyát is védjük a nyári napsütésben és ezzel a csúszásmentességet is meg tudjuk oldani.

A következő napokban, hetekben tehát megérkeznek a négylábúak szórakoztatására, mozgatására, fejlesztésére alkalmas eszközök a víztorony melletti zárt kutyafuttatóba.

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Mozaik

Szép, csöndes és enyhe ősz – olykor csapadékkal

Szép, csöndes és enyhe ősz – olykor csapadékkal

2024. okt. 07.

Visszatérnek a 20 fok fölötti csúcshőmérsékletek délutánonként, szebb arcát mutatja az ősz az előttünk álló napokban, derül ki a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzéséből. Némi eső azért lehet.

DSTV: jubileumi születésnap a Máltai Játszótéren

DSTV: jubileumi születésnap a Máltai Játszótéren

2024. okt. 06.

A borongós idő sem szegte kedvét a családoknak a Máltai Játszótér 10. születésnapi délutánjára még múlt szombaton, derül ki a DSTV összegzéséből. A szervezők játékokkal, tombolával, és a szülinapi bulik elmaradhatatlan kellékével, tortával várták a kicsiket és a nagyokat. Hangkép.

Sportos születésnap a mozi előtt (galériával)

Sportos születésnap a mozi előtt (galériával)

2024. okt. 04.

Mozdulj, Dózsa 45! elnevezéssel tartott rendhagyó órát az intézmény összes diákja számára a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola hétfőn délelőtt. Az intézmény összes diákját átmozgató edzés nagy sikert aratott a Kultik Mozi előtti téren.

Szüreti mulatságot szervezett az epilepsziások egyesülete

Szüreti mulatságot szervezett az epilepsziások egyesülete

2024. okt. 04.

Mulatságot szervezett a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesülete a Római városrészi Civilházban még múlt pénteken. Rövid műsorral kezdődött a szüreti rendezvény, ami nyitott volt a városrész lakói számára is, majd igazi szüreti vigadalom kezdődött, már bent az épületben.

Valóban örök divatja van az antik bútoroknak?

Valóban örök divatja van az antik bútoroknak?

2024. okt. 04.

Az antik bútorok évtizedek óta nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen egy-egy különleges darab nemcsak esztétikai, hanem anyagi szempontból is kincset érhet. (X)

DSTV: újra itt a Horror Circus – borzongjunk velük!

DSTV: újra itt a Horror Circus – borzongjunk velük!

2024. okt. 04.

Voltak már itt és nagy sikert arattak, most ismét Dunaújvárosba látogat a Horror Circus társulata, derül ki a DSTV öszegzéséből. Félelmetesen szórakoztató előadásaikkal a Cirkusz téren várják a borzongásra vágyó nagyérdeműt. Hangkép.

Teltházas tömeg hallgatta és énekelte a slágereket

Teltházas tömeg hallgatta és énekelte a slágereket

2024. okt. 03.

Zsúfolt ház fogadta az Aranydaru Szállítómű Nyugdíjas Baráti Kör által szervezett zenés délutánt szerdán a Városháza rendezvénytermében. Az esemény egészen biztosan jól sikerült, hiszen már az első percekben együtt énekelt a közönség az előadóval.