Irigylésre méltó környezetben a táborozók

Fábos Zsolt - 2024. július 17. 10:00

A nyári napközis tábor központjának nem is lehetne ideálisabb helyszíne, mint az élményfürdő. Az idei esztendőben is itt tölthetnek el egy-egy hetet a dunaújvárosi kisiskolások. Az első tábori turnus július elején kezdődött és hat héten keresztül várja a gyerekeket.

Az idei önkormányzati napközis tábor szervezője a Duna Dog Center Alapítvány, akik pályázat útján nyerték el a szervezői, lebonyolítói feladatokat. Pályázatuk és az elmúlt év tapasztalata alapján színes, mozgalmas táboréletet vár a gyerekekre, akik sok-sok érdekes témával is találkozhatnak a heti kikapcsolódásuk során. 

Érdekes és hasznos programok, meg rengeteg fürdőzés

Czibere Cecília alapítványi elnök szerint a napközis táborba 1-6 osztályos kisdiákok jelentkezhetnek, akik dunaújvárosi oktatási intézményben tanulnak:
– Alapvetően heti tematikával működik a tábor. Természetesen az a legfontosabb, hogy ezek a gyerekek jól érezzék magukat, szórakozzanak, kikapcsoljanak, fürödjenek, de e mellett nagyon sok olyan programelemet is becsempészünk a mindennapokba, amitől szerintem különleges és értékes ez a tábor. Mondok példákat, rendszeresen különböző sportolók jönnek közénk, játékos formába csempészve tanulunk, kutyás programok vannak, de művészettörténettel, várostörténettel foglalkozunk, növényvilággal, állatokkal, vízrajzzal. És mindezt úgy vegyítjük, hogy egész héten mosolygós gyerekeket akarunk látni magunk körül. Túl vagyunk már az első egy héten és azt gondolom nem lehet okunk a panaszra, de nagyon remélem, hogy a gyerekeknek sem. 
Ha felnőttfejjel belegondolunk, a nyári táborok hangulata, élményei és majdan emlékei elkísérnek bennünket akár egy egész életen keresztül. Ez egy különleges közeg, ahol kötetlenül csak a játékra, csak a kikapcsolódásra kell koncentrálni. Mit koncentrálni? Jön az magától is. És a mai érintett korosztály abban a szerencsés helyzetben van, hogy egy tökéletes és gyönyörű környezetben telnek a tábori mindennapok. Az élményfürdő a lehető legideálisabb helyszíne a tábornak. 

Sikeres a tábor és még lehet jelentkezni

A vizes körülmények pedig talán a legideálisabbak a gyerekek számára. Czibere Cecília szerint reggelente a gyerekek első kérdése az, hogy mikor megyünk már fürdeni?  De mint említettük, sok más program is várja őket a következő hetekben is. Van olyan gyerkőc, aki több hetet is táborozik, de olyan is, aki mind a hat hetet itt tölti majd az élményfürdőben. Barta Endre humán alpolgármester szerint az eltelt egy hét alapján elmondható, hogy sikeres az önkormányzati napközis tábor:
–  Sokszor elmondtuk már, hogy nem egyszerű gyermekmegőrzőt akarunk nyári tábor címen, hanem tartalmat, programokat akarunk vendégekkel, pezsgéssel. Olyan tábort, ami élményt jelent gyermekeink számára. Azt gondolom, hogy a Duna Dog Alapítvány által felépített tematika is ezt garantálja. Ezúton is köszönjük a szponzorok felajánlásait, hogy ez a hat hét továbbra is ilyen szépen teljen.

Tábori tematika

Az élményekkel teli nyár mellett a játszva tanulás a cél.
A modern technológia világában a gyerekek egyre korábban találkoznak a digitális eszközökkel. A Kütyüjogsi program keretében a táborozók hasznos ismereteket szerezhetnek a biztonságos internet használatról, a digitális világ etikettjéről és az eszközök felelős használatáról. A másik edukációs foglalkozás pedig a KisZseninek lesz köszönhető: a program célja, hogy a gyerekek kreativitását és intellektuális fejlődését támogassa. A különböző művészeti és tudományos foglalkozásokon a táborozók lehetőséget kapnak majd arra, hogy kipróbálják a szorobán csodálatos világát. A tábor különleges programjainak egyik fénypontja Dunaújváros felfedezése. A gyerekek csoportosan fedezhetik fel a város nevezetességeit, történelmi és kulturális látnivalóit. A tábor különlegességeként csütörtökön a gyerekek egyénileg és csapatszinten is alkotásokat készítenek, amelyeket pénteken délután kiállítanak majd a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulájában. 
Az önkormányzati napközis táborba egy gyermek naponta 2915 forintért táborozhat, ez az összeg tartalmazza a belépőt, a programokon való részvételt és az egész napi étkeztetést is. A jelentkezési feltételek, és az egészségügyi nyilatkozat a Dunaújvárosi Gazdasági Ellátó Szervezet honlapján, a www.dunaujvarosigesz.hu weboldalon érhető el a jelentkezési lappal együtt.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Opcionálisan milyen extrák igényelhetők az épített medencékhez?

Opcionálisan milyen extrák igényelhetők az épített medencékhez?

2024. júl. 17.

Sokan vannak, akik alig várják, hogy beköszöntsön az igazi nyári meleg, hogy végre kiélvezhessék a szabadtéri fürdőzés, csobbanás, úszás kellemes élményét. Amint felszökik a hőmérséklet 30 Celsius-fok fölé, ők az elsők, akik útba ejtik a strandokat, vízpartokat. (X)

Akadályok a változás útjában: a halogatás és megoldásai

Akadályok a változás útjában: a halogatás és megoldásai

2024. júl. 16.

A változás egyik legfőbb akadálya a halogatás. Gyakran azért halogatunk, mert nem látjuk reálisan a helyzetünket és annak súlyosságát. Nem vesszük kellőképpen komolyan, amiben vagyunk, vagy akár saját magunkat. Ehelyett magyarázatokat és válaszokat keresünk a miértekre, és a körülmények jobbra fordulásától várjuk a megoldást. (X)

Nem látni még a hőség végét

Nem látni még a hőség végét

2024. júl. 15.

Tikkasztó nyár, melegrekord-dőlések, és csak elvétve fordul elő egy-egy frissítő zápor: folytatódik a kánikula a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint. Nagyon durva.

Telitalálat a jacuzzi testvérektől

Telitalálat a jacuzzi testvérektől

2024. júl. 15.

Tudta, hogy a jacuzzi elnevezés névadója a kaliforniai Berkeley-ből származó Jacuzzi család? A céget hét testvér alapította és 1915 óta gyártott mezőgazdasági szivattyúkat. 1948-ban készítettek egy olyan vízszivattyút, ami hatásos volt egyik családtagjuk reumás ízületi gyulladásának a kezelésére. (X)

DSTV: elstartolt a Rockmaraton

DSTV: elstartolt a Rockmaraton

2024. júl. 15.

Beszámolók és képtárak már voltak, most itt a DSTV első hangképes összegzése. Visszaszámlálással, ünnepélyes kapunyitással rajtolt el csütörtökön délelőtt a térség legnagyobb zenei fesztiválja, a Rockmaraton. Hangkép.

Hasznos tudnivalók a csúszásgátló szőnyegekről és azok hasznosságáról

Hasznos tudnivalók a csúszásgátló szőnyegekről és azok hasznosságáról

2024. júl. 14.

A hírekben gyakran lehet hallani olyan esetekről, amikor azért történnek meg a balesetek, mert valaki csúszós felületre lépett, és elveszítve az egyensúlyát elcsúszott, elesett. Mivel ez akár súlyosabb következményekkel – például bokaficammal vagy lábtöréssel is – járhat, ezért a cégek számára rendkívül fontos a megelőzés. (X)

Rockmaraton: soha rosszabb kezdést! (galériával)

Rockmaraton: soha rosszabb kezdést! (galériával)

2024. júl. 12.

Tikkasztó hőség és üdítő jókedv, durva muzsika és békés, vidám publikum – aki még nem tapasztalta, talán el sem hiszi, milyen mosolygós közösség a Rockmaraton a Szalki-szigeten. És akkor az ismerős arcokról még nem is beszéltünk. Nyitónap, első kör.