Gépi mosáshoz használjunk vízlágyítót!

Öcaline - 2024. július 18. 9:30

Nézzük meg, hogy milyen előnyökkel jár ennek a terméknek a használata. A vízlágyítók a vízminőség javítására szolgálnak, és segítségükkel eltávolítható a víz ásványianyag-tartalmának egy része. (X)

A mosószer mellett tehát ezt a terméket is érdemes használni, ha géppel mosunk. Az ásványianyag-tartalom csökkentése mellett a mosógépek élettartamát is nagyban megnöveli, hiszen az ásványi anyagok idővel tönkre is tehetik a berendezéseket. Ma már nem olcsó egy mosógép, így jobb, ha inkább elősegítjük a hatékony működését, azaz odafigyelünk a víz lágyítására a Shoperiánál kapható vízlágyító segítségével.

Milyen további előnyei vannak a vízlágyító használatának?

A keményebb víz nem kedvez a ruhák anyagának sem, hiszen sokkal gyorsabban elhasználódnak, elvesztik eredeti minőségüket és színüket is. Az ásványi anyag és a szappanmaradékok igen gyorsan lerakódnak a szövetszálak között, és roncsolják annak anyagát. Érzékenyebb bőrűeknek ez külön kihívást jelenthet, hiszen valószínűleg viszketni fognak a ruháktól. Vízlágyító használatával ezeket a kellemetlenségeket el lehet kerülni. 

Miért viselheti meg a bőrünket, ha nem megfelelő a víz minősége?

A kemény víz miatt sokkal több mosószert kell majd adagolni, hiszen ellenkező esetben a ruhákat nem tudja szépen kimosni a gép. A megnövekedett mosószermennyiség irritálhatja a bőrt, ráadásul nem is biztos, hogy öblítéskor minden mosószer távozni tud. A vízkeménység ellen fel kell venni a harcot, hiszen így nagyon sok pénzt is megspórolhatunk. A vízlágyító természetesen egy plusz beruházást jelent, de hosszabb távon megtérül majd az ára. 

Milyen termékeket próbáljunk ki?

A piacon többféle vízlágyító közül is választhatunk, de Shoperia – A mosás szakértője első körben a Calgont ajánlja. A Calgon 4in1 Original Power termék 500 grammos kiszerelésben kapható. A mosógépet a por alakú termék megvédi a vízkőtől és a penésztől is, hiszen zeolitet, valamint nátrium-poliakrilátot is tartalmaz. Többféle illatban érhető el, így olyan friss illatot kölcsönözhetünk mosógépünknek, amilyet csak szeretnénk. Sokan mosnak alacsony hőmérsékleten, így nekik jó hír, hogy ez a termék ebben az esetben is bátran alkalmazható. 

Miről ismerhetjük fel, hogy otthonunkban magas a vízkeménység?

Az erre utaló jelek közé tartozik, hogy a csövek és a csapok környékén korróziót láthatunk. A vízkővel egyszerűen képtelenek vagyunk megküzdeni, és mosás után a ruháink nagyon kopottnak tűnnek. Ezenfelül az is jelezheti a magas vízkeménységet, ha az ivóvizünknek sós íze van. Szintén gyanakodhatunk, ha a szappanunk képtelen a habzásra. 

Mindenki maga döntse el, hogy szeretné-e használni a vízlágyítót vagy sem

Ez a döntés is csak rajtunk fog múlni. Az otthoni vízminőség és a víz keménysége nagyban befolyásolhatja a mosást, ezt semmi nem fogja megváltoztatni, hacsak mi magunk nem teszünk ellene. A vízlágyítók használatával sokkal szebb és tisztább ruhákat kapunk, az egészségünk védelméről nem is beszélve.
 

A rovat további hírei: Mozaik

A táplálkozás szerepe az egészségünk fenntartásában

A táplálkozás szerepe az egészségünk fenntartásában

2024. aug. 17.

Közismert tény, hogy a táplálkozásnak jelentős szerepe van az egészségünkre nézve. A betegségek nagy százaléka is kapcsolatba hozható a helytelen étkezési szokásokkal. Az optimális mennyiségű és minőségű tápanyagok bevitelének fontossága tehát vitathatatlan. (X)

Színes augusztális – újra a Szalki-szigeten!

Színes augusztális – újra a Szalki-szigeten!

2024. aug. 17.

Az elmúlt esztendők szép hagyományát folytatva ismét a Szalki-sziget ad otthont az ünnepi eseményeknek augusztus 20-án, azaz jövő kedden. Az önkormányzat eseményén gazdag, színes és változatos kínálattal várják az ünneplőket.

Az ideális konyha

Az ideális konyha

2024. aug. 16.

Az ideális konyha sok háziasszony álma. De mik is a kritériumok? Legyen a helyiség nemcsak tetszetős, de praktikus is. Legyen jól felszerelt, és feleljen meg az ergonómiai szempontoknak, essen minden kézre. (X)

Folytatódik a villamos trafóházak átfestése – élettel és szeretettel

Folytatódik a villamos trafóházak átfestése – élettel és szeretettel

2024. aug. 16.

Az eddigi csúnyácska villamos trafóházak egyre inkább a betonrengeteg üde színfoltjává válnak Dunaújvárosban. Páhi Péter és Nagy Gergő jóvoltából remek alkotások születtek, születnek. Most egy újabb utcadíszről tudunk beszámolni, ezúttal a Pajtás utcában.

Újra a piacon lesz a Csomagtartóvásár!

Újra a piacon lesz a Csomagtartóvásár!

2024. aug. 15.

A tavaszi kísérletek átütő sikere után nem véletlen, hogy újra a dunaújvárosi piac területén rendezik a Csomagtartóvásár és Bolhapiac sokadalmát augusztus 18-án, vasárnap. Mintegy 140 stand kínálata csalogat!

Stresszkezelés az állásinterjún

Stresszkezelés az állásinterjún

2024. aug. 15.

Számos olyan munkakör van, amelynek betöltéséhez elengedhetetlen a jó stressztűrő képesség, a feszült helyzetek megfelelő kezelése és a megfelelő bánásmód az ideges, követelőző, haragos emberekkel. (X)

A virágmintás ruhák kihagyhatatlan darabok

A virágmintás ruhák kihagyhatatlan darabok

2024. aug. 14.

A virágmintás ruhák évről évre visszatérnek a divat világába, nem véletlenül. A mai cikkünkben átbeszéljük az előnyeiket. (X)