Ponterős bekket igazoltak az Acélbikák

doszerk - 2024. július 30. 8:00

A 26 esztendős finn Jani Kluuskeri a francia Briancon csapatától érkezik a DAB jégkorongozóihoz.

Kép forrása: mestis.fi

Hivatalos honlapján jelentette be a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, hogy a 26 esztendős Jani Kluuskeri is a DAB gárdájánál folytatja pályafutását. Mint az a Bikák közleményéből kiderült, egy agilis, jó technikával rendelkező, ügyes bekket kerestek megújult keretükbe, s a megoldás pedig egyik új játékosuk, Eriks Zohovs ismeretségének is köszönhető, mivel Jani Kluuskeri még a francia bajnokságban, a Briancon csapatában volt Eriks csapattársa.

Junior éveiben a TPS és a Lukko csapatában pallérozódott, majd a KeuPa HT felnőtt keretével a Mestisben is szerepet kapott. Később a szintén finn 2-ben szereplő SaPKo-ban folytatta pályafutását, majd a következő évben a már említett francia csapathoz igazolt. A korábbi finn junior válogatott sikeres utolsó évet tudhat maga mögött. Összesen 48 mérkőzésen számítottak rá és ez idő alatt, védőként 23 pontot szorgoskodott össze: 15 góllal és 8 assziszttal vette ki a részét a Briancon szerepléséből.

A rovat további hírei: Sport

Kovács-Seres Hunor hetedik a vb-n

Kovács-Seres Hunor hetedik a vb-n

2024. szep. 05.

Bár az utolsó körig volt esélye az éremre is, végül a hetedik helyen fejezte be a nyíltvízi junior úszó világbajnokság 10 kilométeres versenyét a DKSE tehetsége, Kovács-Seres Hunor.

A főpróba nem sikerült

A főpróba nem sikerült

2024. szep. 05.

Nem játszott jól, így háromgólos vereséget szenvedett a horvát KHL Sisak elleni felkészülési találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Rávezetéses siker a Fradi ellen

Rávezetéses siker a Fradi ellen

2024. szep. 04.

A Ferencváros elleni fővárosi összecsapáson szerezte meg első győzelmét a nyári felkészülési időszakban a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Véget ért a paralimpia Gurisatti Gyula számára

Véget ért a paralimpia Gurisatti Gyula számára

2024. szep. 04.

A huszonharmadik helyen fejezte be a sportpisztolyosok ötven méteres versenyszámának küzdelmeit Gurisatti Gyula a párizsi paralimpián. Így is szép volt, Gyuszkó, büszkék vagyunk rád! 

Újabb négygólos siker

Újabb négygólos siker

2024. szep. 04.

Erősen tartalékosan is magabiztos győzelmet aratott a Tolna-Mözs elleni felkészülési találkozón a Dunaújváros futsal felnőtt együttese.

DSTV: kezdődik a szezon

DSTV: kezdődik a szezon

2024. szep. 03.

A Pentele ASE asztaliteniszezőinek első csapata az NB II-ben, míg a második számú alakulat az NB III-ban kezdi meg a bajnokságot az előttük álló hétvégén. Lassan véghajrájához érkezik a Pentele ASE asztaliteniszezőinek nyári felkészülése. Hangkép.

Elkészült az alapszakasz sorsolása

Elkészült az alapszakasz sorsolása

2024. szep. 03.

A DKSE röplabdázói a fővárosban kezdik, majd Kecskeméten fejezik be az 2024/2025-ös Extraliga alapszakaszának küzdelmeit.