Klujber Katrin bekerült a női kézilabdatorna álomcsapatába

doszerk - 2024. augusztus 11. 14:30

A dunaújvárosi születésű és nevelésű Klujber Katrin bekerült a párizsi olimpia női kézilabdatornájának álomcsapatába. Szívből gratulálunk, csak így tovább!

Kép: MTI/Illyés Tibor

A nemzetközi szövetség szombati beszámolója szerint egyedül a Ferencváros jobbátlövője került be az álomcsapatba olyan válogatottból, amely nem jutott elődöntőbe az ötkarikás játékokon, a magyarok ugyanis a hatodik helyen végeztek. Ő szerezte a harmadik legtöbb gólt (38), pedig csapata szereplése a negyeddöntőben véget ért. A legjobb kapus Klujber új klubtársa, a bajnok és kupagyőztes FTC-hez csatlakozó francia Laura Glauser lett. A legjobb irányítónak a Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC-tól távozott, pályafutását olimpiai aranyéremmel lezáró Stine Oftedal lett, aki először került be ötkarikás álomcsapatba.

A győri Kari Brattset Dale lett a legjobb beálló, ráadásul az olimpiai bajnok norvég válogatott legeredményesebb játékosa 29 találattal. A győriek balátlövője, az ezüstérmes Estelle Nze Minko is bekerült a torna válogatottjába. A legértékesebb játékosnak a norvégok 44 éves kapusát, Katrine Lundét választották, aki tagja volt a pekingi és a tokiói álomcsapatnak, de az olimpiai MVP-címet most először szerezte meg. Az övé volt a legjobb kapusstatisztika, 79 lövést védett, ami 42 százalékos hatékonyságot jelent.

Az olimpia női kézilabdatornájának álomcsapata:
kapus: Laura Glauser (francia)
jobbszélső: Alicia Toublanc (francia)
jobbátlövő: Klujber Katrin
irányító: Stine Bredal Oftedal (norvég)
balátlövő: Estelle Nze Minko (francia)
balszélső: Emma Friis (dán)
beálló: Kari Brattset Dale (norvég)
a legértékesebb játékos (MVP): Katrine Lunde (norvég)
gólkirály: Nathalie Hagman (svéd, 41 gól)

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Becsületbeli ügy

Becsületbeli ügy

2024. aug. 11.

Nehéz helyzetből állt fel nemzeti csapatunk, ezért büszke a játékosok teljesítményére Mihók Attila, női vízilabda válogatottunk szövetségi kapitánya.

Ötödik helyen zártak női vízilabdázóink

Ötödik helyen zártak női vízilabdázóink

2024. aug. 10.

Óriási csatában, ötméteresek után aratott 15-12-es győzelmet az olaszok ellen, így az ötödik helyen fejezte be a párizsi olimpiát a három DFVE-játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Elkészült a DAB menetrendje

Elkészült a DAB menetrendje

2024. aug. 10.

A FEHA19 ellen kezdi, majd a Csíkszereda otthonában zárja az Erste Liga alapszakaszát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

DSTV: a felkészülés hajrájában az Acélbikák

DSTV: a felkészülés hajrájában az Acélbikák

2024. aug. 09.

Az elmúlt hetekben rendkívül kemény edzésprogram várt a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapatára. A játékosokat három nagyobb teszt várta – Somogyi Balázs vezetőedző elégedetten nyilatkozta, hogy úgy tűnik eddig mindenkinél hatékony volt a felkészülés. Hangkép.

Szeptemberben rajtol az Erste Liga

Szeptemberben rajtol az Erste Liga

2024. aug. 09.

Több változás is lesz a következő bajnoki szezon lebonyolításában. A cél, hogy a csapatok minél több kompetitív mérkőzést játsszanak.

Az ötödik helyért játszhat a női válogatott

Az ötödik helyért játszhat a női válogatott

2024. aug. 09.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott háromgólos győzelmet a magyar női vízilabda válogatott a görögök elleni helyosztón a párizsi olimpián.

DSTV: kell egy csapat

DSTV: kell egy csapat

2024. aug. 08.

Új zászló alatt, Pentele Asztalitenisz Sport Egyesület néven vágnak neki a 2024/2025-ös szezonnak a volt egyetem asztalitenisz szakosztályának volt versenyzői, akik idén az NB II-es, valamint az NB III-as bajnokságban mérethetik meg magukat a minél szebb sikerek reményében. Hangkép.