Rávezetéses siker a Fradi ellen

spigott - 2024. szeptember 4. 17:00

A Ferencváros elleni fővárosi összecsapáson szerezte meg első győzelmét a nyári felkészülési időszakban a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A fővárosi Tüskecsarnokban, a bajnok Ferencváros ellen folytatta felkészülési meccsei sorozatát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata kedden este. Somogyi Balázs alakulata remekül kezdte a találkozót, már a 4. percben gólra váltott egy emberelőnyt Watkins révén, igaz sokáig nem örülhetett a fórnak, mert a fővárosiak szűk két perc múlva, Brady fórból szerzett találatával hamar egyenlítettek. A kiegyenlített első tíz perc után átvette az irányítást a Fradi, mely Razumnyak szép egyéni alakítása után már a vezetést is magához ragadta a 16. percben, így az első szünetre a hazaiak vonulhattak elégedettebben (2-1).

A második etapot is valamivel erősebben kezdték a zöldek, de hokisaink felvették a tempót, majd Sági Martin kettős előnyből szerzett találatával egalizáltak sőt, a játékrész második felében jobban, veszélyesebben is játszottak ellenfelüknél (2-2). Gólt ekkor még nem láthattak a dunaújvárosi drukkerek, de a 48. percben egy erőszakos korongszerzés utáni lefordulás végén Zohovs már nem hibázta el ziccerét (2-3). A találat után beleerősített a Fradi is, mely Crespi révén egalizált az 53. percben, de a folytatásban már nem született újabb gól, így jöhetett a hosszabbítás (3-3).

Képek forrása: DAB

A ráadásban két ferencvárosi helyzetre egy dunaújvárosi ziccer jutott még, de a kapusok jól teljesítettek mindkét oldalin, így büntetők döntöttek a győztesről. A rávezetésekben a mieink céloztak jobban, mert Hári és Zohovs találatára csak Brady tudott válaszolni, így az Acélbikák végül 4-3-as sikerrel jöttek haza a fővárosból.

FTC-Telekom – DAB 3-4 (2-1, 0-1, 1-1, 0-0, 0-1) – büntetőkkel

DAB: Tóth K. (Bobrov) – Faith, Leiter, Watkins 1 (1), Zohovs 2 (1), Mikkel Jensen (1) – Sisak, Kluuskeri (1), Sári, Hári N. (1), Sági 1 – Jurkovics, Tóth G., Csémi, Mazzag, Mathias Jensen – Bánki, Szűcs, Cseh, Kuminka. Vezetőedző: Somogyi Balázs.

A rovat további hírei: Sport

Kölcsönvette volt kapusát a Kohász

Kölcsönvette volt kapusát a Kohász

2024. okt. 08.

Gabrileja Bartulovic a DVSC gárdájától tér vissza a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együtteséhez.

A Pécs nyerte a rangadót

A Pécs nyerte a rangadót

2024. okt. 08.

Hiába alakított ki sok helyzetet, ezek kihasználásával hadilábon állt, így elszenvedte első vereségét a bajnokságban a Dunaújváros Futsal együttese.

Szériagyőzelem és két ezüst a Világkupán

Szériagyőzelem és két ezüst a Világkupán

2024. okt. 07.

Remekül szerepeltek a DKSE tornászai a Szombathelyen megrendezett Waberer's Challenge Világkupán.

Elszenvedte első bajnoki vereségét a DFC

Elszenvedte első bajnoki vereségét a DFC

2024. okt. 07.

Véleményes gólokkal szenvedett 3-1-es vereséget a Dunaújváros FC labdarúgó csapata a szezonban továbbra is hibátlan Mór vendégeként a Fejér Vármegyei első osztályban.

Visszavágott a címvédő

Visszavágott a címvédő

2024. okt. 07.

Már az első harmadban nehéz helyzetbe hozta magát a DAB a Brassó ellen, így hiába próbálkozott a folytatásban becsülettel, háromgólos vereséget szenvedett a címvédő otthonában.

Továbbjutott a DFVE a Bajnokok Ligájában!

Továbbjutott a DFVE a Bajnokok Ligájában!

2024. okt. 06.

Mindkét francia ellenfelét magabiztosan győzte le a DFVE női vízilabda csapata a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Vereséggel startolt a DKSE az Extraligában

Vereséggel startolt a DKSE az Extraligában

2024. okt. 06.

Csak az első szettben tudta megnehezíteni a házigazda TFSE dolgát a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga első fordulójában.