Újrahasznosításra fel – ismét itt a Csomagtartóvásár

Öcaline - 2024. október 18. 11:00

Az immár hagyományos bolhapiac helyszíne a piac lesz, a vasárnap délelőtti sokadalom kínálata a kézműves és termelői piac portékáival egészül ki. Remek lesz, mindenkit várnak!

Töretlen a sikere a havonta rendezendő Csomagtartóvásár és Bolhapiac programjának, valamint a helyszínváltozás nyomán immár hivatalosan is társrendezvénnyé vált kézműves és termelői piacnak, árulta el érdeklődésünkre a szervezők képviseletében Coletti Éva annak kapcsán, hogy október 20-án, vasárnap délelőtt újra benépesül a Piac területe:
– Mindig meglepődünk azon, milyen gyorsan gazdára talál 130-150 asztal. Visszagondolva, hogy a kezdeteknél 7-10 nap alatt volt körülbelül 40 jelentkező, most pedig 15-30 perc is elég hozzá. Alig győzzük feljegyezni a regisztrációt. Ha más nem, hát ez a sebesség világosan mutatja, hogy az érdeklődés igencsak nő az újrahasznosításra, a régiségek fellelésére, bizonyos dolgok olcsóbb beszerzésére. Ilyenkor az eladó és a vevő is elégedett.
A sokadalom terén szintén nem elhanyagolható és kellemes tényező, ha összefutunk rég nem látott ismerőssel, és már arra is volt példa, hogy árusok találtak jó barátra egymás között. Azzal, hogy a létszám a háromszorosára nőtt, a szervezők munkája is több lett, de nem bánják, sőt, nagyon is fontos, hogy a sokadalom a közösségi élet fontos színtereként is remekül üzemel.

Újrahasznosításra fel, a jó hangulat garantált – vasárnap 8-12 között mindenkit várnak a piacon!

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Mozaik

A társasjátékok a felnőttek számára is tartalmas kikapcsolódást kínálnak

A társasjátékok a felnőttek számára is tartalmas kikapcsolódást kínálnak

2024. okt. 18.

A különböző játékok megannyi izgalmat, szórakozást, kihívást és csatározást tartogatnak, minőségi időtöltést és kikapcsolódást, valódi flow-élményt kínálnak a felnőttek számára is. (X)

Kézműves remekek és erő(s)próba az MMK-ban

Kézműves remekek és erő(s)próba az MMK-ban

2024. okt. 17.

A szeptemberi zászlóbontás átütő sikere után ismét otthont ad a Kézműves Kincsek Vására seregszemléjének az idén 50 éves MMK. Erőnek erejével is készülnek: az Erősevő verseny viadala színezi a szombat délutáni sokadalom kínálatát.

A műanyag nyílászárók térnyerése: mire kell figyelni beépítés során?

A műanyag nyílászárók térnyerése: mire kell figyelni beépítés során?

2024. okt. 17.

Az elmúlt évtizedekben a különböző állami támogatásoknak, programoknak köszönhetően egyre nagyobb ütemben kezdtek el terjedni a műanyag nyílászárók, erről a hírekben is lehetett olvasni. (X)

DSTV: sminktippek a mindennapokra

DSTV: sminktippek a mindennapokra

2024. okt. 16.

Megjelenésünk összetett dolog, a hölgyeknél pedig a smink is ennek a része. Folytatja szépségápolási sorozatát a DSTV: az ünnepi sminkek után ezúttal a mindennapok alaptippjeivel találkozhatnak az érdeklődők – szakértői tanácsokkal fűszerezve. Hangkép.

Fákat ültettek a Római játszótéren

Fákat ültettek a Római játszótéren

2024. okt. 15.

Lassan egy éve lesz, hogy a Szerencsejáték Zrt. jóvoltából átadták a Római városrészi, úgynevezett befogadó játszóteret, ami a fogyatékossággal élő és az ép gyermekek számára teremt lehetőséget a közös játék örömére. Azóta rendszeresen történt valami a játszótér körül, most is.

Nagyszabású gálával ünnepel a Rosti iskola

Nagyszabású gálával ünnepel a Rosti iskola

2024. okt. 15.

Jeles évfordulókat ünnepel a jubileumi tanévben a Dunaújvárosi Rosti Pál Gimnázium és Általános Iskola – az ünnepi programsor első csúcspontjának a jubileumi gála ígérkezik pénteken.

DSTV: gólyákat avattak a Rudasban

DSTV: gólyákat avattak a Rudasban

2024. okt. 15.

Fontos mérföldkőhöz érkeztek a Rudas középiskola kilencedik évfolyamos nebulói, derül ki a DSTV összegzéséből. Évtizedes hagyományok mentén szervezett gólyaavató során, játékos, zenés-táncos műsorokkal bőven pettyezett program keretében lettek az iskola teljes jogú polgárai. Hangkép.