Körforgó: átadás után – végre!

doszerk - 2014. július 29. 11:10

Áthajthattak végre az új belvárosi körforgón az autósok hétfőn délelőtt, s folytathatták útjukat – végig a Vasmű úton. Már nincs lezárás a Dózsa György úti kereszteződés után, a vezetékcserével, majd az út javításával is végzett a DVCSH Kft. Útvonaltervek a hajtás után.

Átadták az új körforgót is az autósoknak, amelyet így négy fő irányból közelíthetnek meg a közlekedők: az Aranyvölgyi útról, a Vasmű útról, a Római városrész felől és a Tanács utca felől. Szintén ebbe a négy irányba hajthatnak ki a körforgóból. A cél az volt, hogy egyszerűbb és gyorsabb legyen a közlekedés a belváros egyik gócpontjában – az MMK-tól kezdődően a Dózsa György útig nem lesznek lámpák, ezeket váltja ki a körforgó. Egysávos az új építmény, az öt ki-és behajtóból jelenleg négyet lehet használni – az ötödik majd a gyógyszertár mögötti parkolóba vezet.
Lássuk a további részleteket: a Vasmű út Aranyvölgyi út felé vezető szakaszán három sáv található. A bal oldali a Dózsa György útra kanyarodó sávja. A középső bevezet a körforgóba. A jobb oldali sávban egyelőre nem vezet tovább út, csak a körforgóba. Miután elkészülnek a Városháza körüli parkolók és járdák építésével, ez majd a Tanács utcáig vezeti az autósokat.
Ha beérünk a körforgóba a Vasmű útról, az első kilépő a Tanács utca felé vezeti az autósokat.
Vezessenek óvatosan!

A körforgón keresztülhajtva nyílik kijárat a kis Vasmű útra is – a kihajtás után egyből jobbra nyílik a parkolóba vezető út. De továbbhajtva a Római körútra mehetünk. (Ezen a területen az önkormányzat elrendelte a fák gallyazását, hogy két autóbusz is elférhessen egymás mellett – a munkálatokkal már ma végeznek a szakemberek.) A körforgó következő kijárata az Aranyvölgyi útra vezeti az autósokat.
Újabb kihajtó vezet majd később a Kígyó gyógyszertár mögötti parkolóhoz. Itt még dolgoznak a szakemberek. Összességében mintegy száz új parkolóval bővül a Városháza környéke.
A körforgón végiggurulva visszaérkezünk a Vasmű útra vezető ki-és bejárathoz. Ha kihajtunk a Vasmű útra, három sávosra bővül az út. Ebből kettő vezet a Vasmű útra, a jobboldali sávban pedig a Dózsa György útra kanyarodhatunk. A Városháza előtti kereszteződésben egyelőre nem működnek a jelzőlámpák. Ezeket összehangolják majd a többivel, igyekeznek minél előbb üzembe helyezni őket.

Vezessenek óvatosan!

Jelzőtáblák és majd rendőrök is segítik az autósokat a helyes közlekedésben – amíg mindenki megszokja az új forgalmi rendet. Köszönik a városlakók eddigi türelmét, azért dolgoznak, hogy mindenkinek jobb legyen, mindenki kényelmesebben közlekedhessen, magyarázta Sági Péter, a DV N Zrt. vezérigazgatója:
– Hétfőn átadhattuk a körforgót az autósoknak. A következő, körülbelül két-három hétben a gyalogosok türelmét szeretnénk kérni. A körforgóban már kialakították a gyalogosan közlekedőknek az utat, de a szomszédos parkolók építése miatt még nem tudnak átmenni rajta. A munkálatok befejezéséig az autósoktól is azt kérném, legyenek óvatosak, vezessenek körültekintően a körforgónál. 
A projekt befejezése egyébként augusztus végére várható – addig tereprendezési feladatokat is végeznek a körforgó körül.
 

 

A rovat további hírei: Sziréna

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

2024. ápr. 15.

Dunaújvárosi társasházi lakásban is a szénmonoxid-érzékelő figyelmeztette a lakókat a mérgező gázra vasárnap. Nem ez volt az egyetlen eset aznap a vármegyében, szerencsére nem történt személyi sérülés, értesült a DO.

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

2024. ápr. 11.

Dunaújvárosi helyzetkép is színesíti a Zsaru Magazin húsvéti körképét – a város közútjain végzett ellenőrzésekről Kőhalmi László főtörzszászlós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának helyettes vezetője számolt be.

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

2024. ápr. 10.

Ismeretlen személyazonosságú gépjárművezető azonosításához kérik a lakosság segítségét a dunaújvárosi rendőrök. Elektromos kerékpárral közlekedő hölgyet sodort el, megállás nélkül koccolt a helyszínről, értesült a DO. Egy megosztás is közelebb vihet hozzá!

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

2024. ápr. 07.

Az internetes közösségi oldalakon, csoportokban terjedt el a hír, miszerint a felső Duna-parton mérgező eledeleket találtak, amelyek akár végzetesek is lehetnek a házi kedvencekre.

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

2024. ápr. 04.

Félmillió forint értékű berendezést lovasított meg az a férfi, aki ellen a Dunaújvárosi Járási Ügyészség emelt vádat. Hihetetlen, de még a két társa sem tudta, hogy éppen lopnak, értesült a DO.

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

2024. ápr. 03.

A nagy közösségi portálon élesített tájékoztató videóval jelentkezett a rendőrség – a cél egyértelmű: az úgynevezett "bankos" csalók üzelmeinek megakadályozása. Egy megosztás is sokat érhet!

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

2024. már. 23.

Több hónap alatt összesen 730 ezer forinttal károsította meg az egyik távközlési szolgáltató céget az a férfi, aki ellen csalás miatt emeltek vádat a napokban. Adathalászattal kezdődött, értesült a DO.