Csarnokhelyzet: még kérdőjelekkel!

doszerk - 2014. október 29. 5:06

Még tervezési szakaszban van ugyan, de remélhetőleg novemberben eldől, hogy milyen formában újítják fel a Dunaújvárosi Sportcsarnokot. Jelenleg két variáció lehetséges a beruházásra, egyikben egy teljesen új csarnok, míg a másikban a jelenlegi minél teljesebb felújítása szerepel.

Hosszú ideje ad már otthont városunk kézilabda sportjának a Dunaújvárosi Sportcsarnok, mely rengeteg szép sikert, számtalan nagy győzelmet élt már meg a közel- és régmúltban. A DKKA női kézilabdázóinak otthonára azonban ráférne már egy alapos felújítás, hiszen az épület sajnos "több sebből is vérzik". Időszerű lenne a vizesblokk, a szellőzés felújítása, a szigetelés rendbetétele is, csak pár dolgot megemlítsünk a feladatok közül.

Erre a közelmúltban voltak már tervek is, ám Orbán Viktor miniszterelnök dunaújvárosi látogatása után felgyorsultak az események, árulta el érdeklődésünkre Radulovics Bojana, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia szakmai vezetője, akit arra kértünk, hogy tájékoztasson minket a csarnokfelújítás jelenlegi állapotáról.
Mint azt megtudtuk, jelenleg a tervezési szakaszban tart a rekonstrukció, a szakemberek áttekintették a lehetőségeket, ám az még nem dőlt el, hogy milyen formában történik meg a beruházás.
- Orbán Viktor dunaújvárosi látogatása után nem sokkal szintén városunkban járt Vígh László, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásért felelős miniszteri biztos, aki a vele érkező szakemberekkel együtt felmérte a csarnokfelújítás lehetőségeit. A jelenlegi állapot szerint a tervezési fázisban járunk, melynek végén – várhatóan még novemberben - két koncepció közül választanak majd a szakemberek.

Mindenkinek fontos!

Az egyik szerint Dunaújváros kapna egy új, minden igényt kielégítő csarnokot, valamint egy munkacsarnokot, s emellett a jelenlegit minimális szinten felújítanák, míg a másik szerint a Dunaújvárosi Sportcsarnokot átfogó felújítása mellett egy munkacsarnokkal bővülne a létesítmények száma. Nem titkolom, hogy az érzelmi kötödés miatt én egyértelműen az utóbbit támogatom.
A DKKA szakmai vezetője elmondta azt is, hogy az állami forrásból megvalósuló beruházásra várhatóan a jövő évig várni kell, ám nagyon reméli, hogy a munkacsarnok minél előbbi elkészülésével sikerül enyhíteni a dunaújvárosi létesítménygondokon.

Figyelő szemek (képek: DO-archív és kohaszkezi.hu)

- Azt látni kell, hogy amíg tart a bajnoki szezon, addig nem lehet belevágni semmilyen komolyabb munkába, így a felújítás lényegi része csak jövő év májusában kezdődne el, ám a beruházás nem a társasági adókedvezményből befolyt összegből valósul meg, hanem állami költségvetésből, a Nemzeti Sportközpont és az önkormányzat közös kezelésében. A reményeink szerint azonban a munkacsarnokot már a jövő év elején el lehet kezdeni, ami azért is lenne nagyon fontos, mert nem csak mi, hanem a város többi sportszakosztálya is használni tudná. Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy milyen döntés születik majd a felújításról, de mindenki abban érdekelt, hogy gyors és színvonalas munkával sikerüljön véghezvinni a beruházást.

A rovat további hírei: Sport

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.