Dunaújváros Hetilap

Hankook: 50 milliós adomány

doszerk - 2014. október 31. 17:31

Nagyszabású ünnepség keretében zárta le immáron harmadik éve futó kezdeményezését, a 2014-es országos Abroncsadományozási Programot a Hankook Tire Magyarország Kft., mely idén 171 közhasznú szervezet számára nyújtott támogatást gumiabroncsok formájában.

Nagyszabású ünnepség keretében zárta le a Hankook Tire Magyarország Kft. a 2014-es országos Abroncsadományozási Programját a zsámbéki Driving Camp Közlekedésbiztonsági és Vezetéstechnikai Központban, számolt be a DO-hoz is eljuttatott közleményében a cégcsoport.

Képek: Hankook

Az immár harmadik éve futó kezdeményezés keretében a vállalat idén 171 közhasznú szervezet, valamint a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság számára nyújtott jelentős támogatást gumiabroncsok formájában. Az adomány összértéke megközelítőleg 50 millió forint volt. A Hankook Tire biztonságos közlekedés iránti elkötelezettségét példázza, hogy a program idén a gépkocsivezetők számára összeállított speciális téli vezetéstechnikai tréninggel is kiegészült. A katasztrófavédelem és a kisebb non-profit szervezetek 20-20 gépkocsivezetője vehetett részt az elméleti és gyakorlati képzésen. Az elmúlt évek kezdeményezettjei között olyan kiemelten közhasznú szervezetek szerepelnek, mint az Országos Mentőszolgálat és a Magyar Vöröskereszt, idén pedig – már második alkalommal – a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A katasztrófavédelem 2014-ben 892 darab abroncsot kapott, 20 gépkocsivezetőjük pedig speciális elméleti és gyakorlati modulokból álló téli vezetéstechnikai tréningen is részt vett a Driving Campben.

Képek: Hankook

A program másik része 2013-ban indult pályázat formájában: a www.hankookadomany.hu weboldalon non-profit szervezetek pályázhattak maximum három garnitúra, vagyis 12 darab abroncsra. Idén összesen 232 szervezet nyújtott be pályázatot, közülük pedig 171, vagyis a pályázók több mint háromnegyede részesült adományban, mintegy 24 millió forint értékben. A tavalyi 80 nyertessel együtt így már több mint 250 kis költségvetésből működő, a társadalom számára kiemelten fontos feladatot ellátó szervezet mindennapi munkáját segítette a Hankook Tire.
A vállalat tovább haladva a tavaly megkezdett úton, idén is elsősorban a vér- vagy szervszállítás, betegszállítás, gyermekmentés, koraszülött mentés, gyermek edukáció vagy bűnmegelőzés területén tevékenykedő szervezeteket támogatta. A pályázatban továbbra is csak olyan szervezetek vehettek részt, akik közhasznú vagy kiemelten közhasznú alapítványi, közalapítványi vagy egyesületi formával rendelkeznek, és minimum öt éve működnek.

Képek: Hankook

A kis szervezetek 20 sofőrje október 30-án szintén kipróbálhatta és továbbfejleszthette vezetési tudását a vezetéstechnikai gyakorlópályákon.
"Az Abroncsadományozási Program fontos eleme a vállalat átfogó társadalmi felelősségvállalási stratégiájának, a „Hankook Értékteremtő Programnak. Célunk, hogy segítsük azokat, akik mindannyiunkat segítenek áldozatos munkájukkal, vagyis olyan szervezeteket, amelyek tevékenységükkel a társadalom számára fontos szolgálatot végeznek, sokszor igen nehéz körülmények között. Ezenfelül nagyon fontosnak tartjuk a közúti közlekedés biztonságának elősegítését is hazánkban. Gumigyártó vállalatként a legnagyobb érték, amit felajánlhatunk, természetesen a termékünk" - mondta el Lee Sang Il, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A rovat további hírei: Közélet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.