Kézilabda: hibátlanul elsők

doszerk - 2014. október 13. 9:12

Mindhárom mérkőzését megnyerve szerezte meg a hétvégi Provident Kupa első helyét a magyar női kézilabda válogatott. Nemzeti együttesünkben a DKKA két játékosa is szerepet kapott, akik gólokkal, jó játékkal hálálták meg Németh András szövetségi kapitány bizalmát.

Három mérkőzést is játszott hétvégén a hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar női kézilabda válogatott, mely a szigetszentmiklósi Provident Kupán mérette meg magát a mögöttünk hagyott hétvégén. Nemzeti együttesünkben két dunaújvárosi játékos, Bulath Anita és Triscsuk Krisztina kapott behívót, s ők már az osztrákok elleni első összecsapáson bizonyították, hogy helyük van az Eb-keretben. Együttesünk első összecsapásán ugyanis Bulath Anita volt a mieink legeredményesebb játékosa, hiszen nyolc góllal szomorította az ellenfelet az egyébként 36-23-ra megnyert találkozón, míg Triscsuk Krisztina elsősorban jó védekezéséért érdemelt dicséretet.
A szlovákok elleni második találkozón Bulath Anita nem lépett pályára, ami nem is volt meglepő, mivel Németh András szövetségi kapitány mának is lehetőséget akart adni a bizonyításra. A 46-23-as, kiütéses magyar sikert hozó mérkőzésen így a csapat mellett csak Triscsukért szoríthattunk, aki négyszer talált az ellenfél kapujába. A tornagyőzelem már az első két találkozó után összejött a Németh-gárda számára, így a csehek elleni zárómeccs finoman szólva is hagyott kívánni valót maga után. A mieink nem nagyon tudtak koncentrálni már, s bár a félidőben még a csehek vezettek, s a második etapra azért összeszedte magát válogatottunk, mely végül biztos, 32-27-es sikernek örülhetett. Ezen az összecsapáson a DKKA mindkét játékosa szerepet kapott, de csak Bulath Anita iratkozott fel egyszer a góllistára.

A magyar válogatott eredményei:

Magyarország – Ausztria 36-23 (15-12)
Magyarország – 46-23 (24-10)
Magyarország – Csehország 32-27 (16-18)

A végeredmény: 1. Magyarország 6 pont, 2. Ausztria 3 pont, 3. Szlovákia 3 pont, 4. Csehország 0 pont.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.