Labdarúgás: ezúttal döntetlen

spigott - 2014. november 28. 21:17

Hiába alakított ki több helyzetet mindkét gárda, végül gól nélküli döntetlennel ért véget a DPASE és a Honvéd találkozója ma este a stadionban. Együttesünk a második félidő elején fordíthatta volna maga javára a találkozót, a vendégek a hajrában voltak veszélyesebbek, de a kapusok eszén ma nem lehetett túljárni.

A bajnokság tavaszi szezonjának első mérkőzését játszotta ma este a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely azt a Honvéd gárdáját látta vendégül a stadionban, mely a nyitófordulóban 3-0-re legyőzte Dobos Barna tanítványait.

Csak helyzetekig jutottak

Ahogy a Paks elleni találkozót, úgy ezt is a vendégcsapat kezdte erősebben, s az első tíz percben rendre a dunaújvárosi térfélen adogattak a fővárosiak labdarúgói, s egy-két távoli lövéssel igyekeztek is tesztelni Nagy Gergelyt, sikertelenül. A játékrész derekához érve viszont nagyon felpörögtek az események, mert a 23. percben Zsótér erőszakos labdaszerzését követően Nikházi passzolt a kapu elé érkező Petneházi elé, aki hét méterről, ajtó-ablak helyzetben Kemenesbe vágta a játékszert.

Egy perccel később Lázár buktatása miatt reklamáltak büntetőt a mieink, majd az ellentámadásból Godoy talált a DPASE kapujába, de a játékvezető les címén érvénytelenítette a Honvéd gólját. Újabb két perc elteltével Nikházi ezúttal Zsótérnak adott remek kiugratást, aki hiába vitte el a vendégek kapusa mellett a labdát, éles szögből az üres kapu fölé emelt. A folytatásban ismét a vendégek voltak azonban aktívabbak, de hiába akadt Youla és Prosser előtt lehetőség a félidő hajrájában, Nagy Gergely mindkét alkalommal magabiztos volt, így a lüktető, fordulatos játékot hozó első félidő végén gólnélküli döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

Igazságos iksz

A térfélcserét követően öt percet kellett várni az első helyzetre, mely Nikházi és Böőr remek labdája után Zsótér előtt adódott, ám jó helyzetből nem találta el jól a labdát. Nem sokkal később Csehi bombája kerülte el centikkel a felső sarkot, majd Böőr labdamentése után Kemenesről került Nikházi elé a játékszer, ám a DPASE középpályása öt méterről a lelátóra küldte a labdát. A hazai lehetőségek után viszont jöttek a Honvéd próbálkozásai, mert előbb Vidovics, majd Vécsei lövésénél kellett védenie Nagy Gergelynek, majd újra Vécsei volt a főszereplő, de nyolcméteres fejese a kapu fölött hagyta el a játékteret a 61. percben.

A játékrész derekán állandósulni látszott a vendégek fölénye, sorozatban négy szögletet is rúghattak, de az újabb komoly ziccer a mieink előtt adódott, méghozzá Böőr Zoltánnak köszönhetően, aki egy szép labdaátvétellel került helyzetbe a Honvéd tizenhatosán belül, majd fordulásból lőtt, nem sokkal a kapu mellé. A ziccerre ziccerekkel válaszolt a Honvéd, ám előbb Bobál közeli lövését, majd Baráth fejesét védte nagy bravúrral Nagy Gergely. A véghajrában továbbra is sokat dolgozott mindkét gárda azért, hogy megszerezze a győztes találatot, de a védelmek jól zártak, így nemhogy gólig, már komoly helyzetig sem jutottak a felek, így a meccs végül igazságosnak mondható 0-0-s döntetlennel ért véget.

DPASE – Budapest Honvéd
0-0

DPASE: Nagy – Villám, Farkas, Sárközi, Csehi, Lázár, Böőr, Nikházi, Orosz, Petneházi, Zsótér. Vezetőedző: Dobos Barna.

 

A rovat további hírei: Sport

Maratoni érmek Győrből

Maratoni érmek Győrből

2024. máj. 22.

Négy dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla tizenharmadik helyén fejezték be a Maraton Magyar Bajnokság küzdelmeit a DKSE ifjú kajak-kenusai.

Megvédte címét Nyikos Veronika az U20-asok között

Megvédte címét Nyikos Veronika az U20-asok között

2024. máj. 22.

Kiválóan szerepeltek, két éremnek is örülhettek a DKSE birkózói az U20-as kötöttfogású és női országos bajnokságon.

DSTV: teljes siker

DSTV: teljes siker

2024. máj. 21.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő. A segítség pedig számokban is mérhető: 2.221.900 forintot gyűjtöttek össze az intézménynek. Hangkép.

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

2024. máj. 21.

Kiegyenlített első félidő után sorozatban öt gólt lőve diadalmaskodott a Labdaérzék gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának legutóbbi fordulójában.

Végül biztos Kohász-siker

Végül biztos Kohász-siker

2024. máj. 21.

Újabb győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es együttese a felnőtt NB II-es bajnokságban.

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

2024. máj. 20.

Remek versenyzéssel végzett a rendkívül erős mezőny huszadik helyén Kovács-Seres Hunor a nyíltvízi úszók Európa Kupájának első, olaszországi állomásán.

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.