Vízilabda: pontszerzés vereséggel

spigott - 2014. november 26. 10:12

Szoros mérkőzésen, büntetőkkel szenvedett vereséget az oroszok elleni Világliga-selejtezőn a magyar női vízilabda válogatott. Merész András csapata az utolsó percben még vezetett ellenfele otthonában, ám a hajrát és az ötmétereseket az oroszok bírták jobban idegekkel.

Első mérkőzését játszotta tegnap a Világliga selejtezőjében a magyar női vízilabda válogatott, mely az oroszok ellen ugrott medencébe idegenben. Merész András szövetségi kapitány együttese rendkívül kiélezett találkozót játszott ellenfelével. Az első negyedben három-három gólt szerzett mindkét alakulat, de a második felvonás a mieink számára alakult jobban, mert ezt az etapot 2-1-re nyerte a két DFVE-játékossal, Menczinger Katával és Garda Krisztinával felálló magyar csapat (4-5). Együttesünk a térfélcsere után tovább növelte előnyét, ám erre három találattal válaszoltak az oroszok, akik a negyedik negyed elején át is vették a vezetést (7-6).
A magyar csapat azonban tudott újítani, s Gangl védéseinek is köszönhetően nem csak egalizált, hanem az előnyt is visszaszerezte. Az utolsó percben 8-9-es állásnál sajnos emberelőnyt kaptak a hazaiak, akik ki is használták fórjukat, így döntetlennel ért véget a rendes játékidő (9-9), s jöhettek az ötméteresek, melyeket a házigazdák lőtték pontosabban, így végül ők örülhettek a 13-11-es győzelemnek, míg a mieink azzal vigasztalódhattak, hogy vereségük ellenére azért egy pontot sikerült elhozniuk vetélytársuk otthonából. A mieink következő ellenfele az olasz válogatott lesz, akikkel december 16-án, Szentesen méri össze erejét Merész András együttese.

Oroszország – Magyarország
13-1
1 (3-3, 1-2, 2-1, 3-3) 4-2 ötméteresekkel
A magyar válogatott gólszerzői: Csabai 3, Tóth I. 2, Kisteleki D. 2, Kisteleki H. 1, Keszthelyi 1.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: jótékonysági sportbál

DSTV: jótékonysági sportbál

2024. máj. 01.

Szerencsére vannak olyan rendezvények a városban amelyek sikerrel újjászülettek a koronavírus-járvány után. Ilyen volt a Vasvári iskola jótékony célú sportbálja múlt pénteken – a remélt bevételek az iskola fejlesztését, s ezzel együtt a gyerekek fejlődését szolgálták. Hangkép.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.