Jégkorong: rajtra készen

spigott - 2014. december 11. 18:47

Dunaújvárosban rendezik meg vasárnaptól az U20-as korosztály divízió I-es jégkorong világbajnokságát. A rendezvénnyel kapcsolatban ma délután tartottak sajtótájékoztatót, melyen Kovács Zoltán szövetségi főtitkár és Azari Zsolt osztotta meg gondolatait a sajtó képviselőivel is.

Rangos eseménynek ad otthont december 14. és 20. között a Dunaújvárosi Jégcsarnok, hiszen nálunk rendezik meg az U20-as korosztály Divizíó I/B világbajnokságát, melyen a magyar jégkorong válogatott mellett a kazah, a lengyel, az ukrán, a japán és a francia csapat küzdhet meg a minél szebb helyezésekért.

Tisztes helytállásban bízva

A sportági berkekben is nagy érdeklődéssel várt rendezvény ma délutáni, a Dunaújvárosi Jégcsarnokban megtartott sajtótájékoztatóján Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség Főtitkára, valamint Azari Zsolt, a Dab.Docler jégkorong csapatának elnöke, s egyben a világbajnokság házigazdája adott számot az előkészületekről, valamint a csapattal szembeni elvárásokról, reményekről.
Mint azt Kovács Zoltán beszédében kiemelte, legutóbb 1999-ben, valamint 2002-ben rendeztek Dunaújvárosban világversenyt, s személy szerint nagyon örül annak, hogy a mostani világbajnoksággal visszakerül városunk a nemzetközi térképre, melyért ő is személyesen lobbizott, s éppen ezért reméli, hogy a régmúlt megméretéseihez hasonló színvonalon, s hangulatban tudja megrendezni Dunaújváros a rangos eseményt.

Az U20-as válogatott a tavalyi, miskolci világbajnokságon feljutott a legjobb húsz csapat közé, éppen ezért nagyon komoly kihívás előtt áll az utóbbi évek legjobb korosztályát alkotó magyar nemzeti a Divízió I/B legjobbjai között. A Magyar Jégkorong Szövetség elnökségi ülésén a tisztes helytállást tűzték ki a csapat elé, ami azt jelenti, hogy a 3-5. hely valamelyikének megszerzését már sikerként értékelné a sportági vezetés, de az ellenfelek játékerejét ismerve ez egyáltalán nem lesz egyszerű. Kovács Zoltán elmondta, hogy a szakmai vezetés kérését figyelembe véve a magyar csapat rendre délután fél öttől játssza majd mérkőzéseit, melyek megtekintése, a világbajnokság többi találkozójához hasonlóan ingyenes lesz. Annak sem kell azonban szomorkodnia, aki esetleg nem tudja a helyszínen megtekinteni az összecsapásokat, mert a világbajnokság összes mérkőzését figyelemmel lehet majd követni a szövetség honlapján elérhető élő videó közvetítésnek köszönhetően.

Készen állunk

A szövetségi vezetésnél valamivel bátrabban próbált a közeljövőbe tekinteni Azari Zsolt, a DAB elnöke, s a rendezvény házigazdája, aki szerint hatalmas megtiszteltetést és büszkeséget jelent a dunaújvárosi sportbarátok számára, hogy megkaptuk a rendezés jogát. Mely nagyon komoly kihívást jelent, de az ezzel járó kemény munkát örömmel végzik el, természetesen annak reményében, hogy minden résztvevő elégedetten távozik majd Dunaújvárosból.

A DAB elnöke kiemelte, hogy a felnőtt, valamint az utánpótlás válogatottakban is rengeteg olyan hokis játszik, aki Dunaújvárosban ismerkedett meg a sportág alapjaival, így az, hogy mi lehetünk a vb házigazdái, egyfajta elismerése az itt folyó szakmai munkának is. Azari Zsolt azonban úgy érzi, hogy a mostani válogatott csodát fog tenni a vasárnap kezdődő viadalon, s egy kis szerencsével kiugró eredmény elérésére lesz képes, éppen ezért érdemes lesz kilátogatni mindenkinek a csapat mérkőzéseire. végezetül megtudhattuk, hogy az elmúlt hónapok kemény munkája a végéhez ért, a szervezők maximálisan felkészültek az előttük álló kemény kihívásokra, így a remények szerint minden adott lesz ahhoz, hogy egy sikeres világbajnokságot rendezhessen városunk.

A magyar válogatott vb-programja:

2014. 12. 14. 16:30 Magyarország – Lengyelország
2014. 12. 15. 16:30 Franciaország – Magyarország
2014. 12. 17. 16:30 Magyarország – Ukrajna
2014. 12. 18. 16:30 Kazahsztán – Magyarország
2014. 12. 12. 16:30 Japán - Magyarország

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.