Kézilabda: Vig Vivien kényszerpihenője

2014. december 1. (hétfő) 15:01 - spigott

Térdsérülést szenvedett a szkopjei EHF Kupa visszavágó előtt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatának kapusa, Vig Vivien. Együttesünk fiatal hálóőrét azóta már meg is műtötték, de nagyon reméli, hogy a 2015-ös esztendő első bajnokiján már ott lehet társai között.

A WHC Vardar elleni szkopjei EHF Kupa visszavágó előtt szenvedett súlyosnak látszó térdsérülést a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia fiatal hálóőre, Vig Vivien. Együttesünk kiváló kapusát az elmúlt héten meg is műtötték, egyelőre nem is mozoghat, de mint az érdeklődésünkre elárulta, lehetőségihez mérten mindent megtesz azért, hogy jó fizikai állapotban kapcsolódjon be újra a közös gyakorlásokba.

- Valóban, balszerencsés volt számomra a szkopjei mérkőzés, mert a bemelegítésnél ráléptem egy labdára, letapadt a jobb lábam és ment vele a térdem is. Azonnal a kórházba szállítottak, ahol annyit állapítottak meg, hogy nincs törés, de a pontos diagnózis felállításhoz meg kellett várni a hazautazást. Az itthoni vizsgálatok alapján kiderült, hogy a jobb térdemben a porc alá beszorult egy izom, valamint a belső oldalszalagom több helyen is beszakadt, ezért elkerülhetetlen volt a műtét, melyet szerdán el is végzett csapatunk orvosa, dr. Úr Viktor. A beavatkozást követően kaptam egy speciális térdgépet, ami bokától egészen combig tartja a lábam, melyet most három hétig nem hajlíthatok. Egyelőre ágyhoz vagyok kötve, de reményeim szerint már nem sokáig, mert én mozgásfüggő vagyok, s nehezen viselem a tétlenséget. Csütörtökön megyek varratszedésre, majd ezt követően elkezdem a fizikai edzéseket, mert felsőtestre azért erősíthetek, s szeretném magam a lehető legjobb formában tartani addig, míg elkezdhetem végre a tényleges edzéseket is.

Melyről Vivien elárulta, hogy a tervek szerint négy-öt hét múlva már teljes edzésmunkát végezhet, s ugyan az év utolsó bajnokiján még valószínűleg nem állhat a csapat rendelkezésére, de a 2015-ös esztendő első bajnokiján már szeretne pályára lépni.
- Ezt a három hetet kell most kibírnom komoly mozgás nélkül, majd elkezdhetem a gyógytornát, s a combom megerősítését, amire mindenképpen szükség van ahhoz, hogy a sérült oldalszalagot tehermentesíteni tudjam. Négy-öt héten belül már teljes edzésmunkát végezhetek, s a januári, Siófok elleni meccsen már nagyon szeretnék pályára is lépni. Az elmúlt héten pihenőt kapott a csapat, társaim ma kezdték a közös gyakorlásokat, míg én csak most kezdem el felfogni, hogy számomra most a pihenés az első, de ilyen a sport, a sérülések sajnos bene vannak a pakliban. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy most hosszú ideig nem játszunk bajnoki mérkőzést, így reményeim szerint csak a Szeged elleni december végi találkozót kell kihagynom.

A rovat további hírei: Sport

Újra elhalasztották a vízilabdázók selejtezőjét

Újra elhalasztották a vízilabdázók selejtezőjét

2020. április 08. (szerda)

A FINA hivatalos közleményben tudatta, hogy – miként az várható volt – a trieszti és a rotterdami májusi selejtezőket is elhalasztja.

A közösség érdekeit figyelték!

A közösség érdekeit figyelték!

2020. április 08. (szerda)

Időben felfüggesztette bajnokságait, ám így sem maradt munka nélkül a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség vezetése.

Sok a kérdőjel a bokszolóknál is

Sok a kérdőjel a bokszolóknál is

2020. április 07. (kedd)

Szépen zárták legutóbbi versenyüket, ám azóta csak otthon edzenek a Dunai Ökölvívó SE sportolói.

Körülbelül 15 koronavírus-teszt lett pozitív az úszóknál

Körülbelül 15 koronavírus-teszt lett pozitív az úszóknál

2020. április 07. (kedd)

Sós Csaba, a magyar úszó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a nemzeti csapat és a szakmai stáb tagjain elvégzett koronavírus-tesztek közül körülbelül 15 lett pozitív.

Nem pihennek a röplabdázók

Nem pihennek a röplabdázók

2020. április 06. (hétfő)

Bár mindenkinek hiányzik a labda, amíg lehet, maximális fegyelemmel dolgoznak tovább a dunaújvárosi röplabdázók.

A mozgás az élete!

A mozgás az élete!

2020. április 06. (hétfő)

A vízilabda után a TRX felé vette az irányt, s ma már több mint ötven embernek tart napi edzéseket Zsámbok Lili.

A kajak-kenusok igyekeznek kihasználni a halasztással keletkezett időt

A kajak-kenusok igyekeznek kihasználni a halasztással keletkezett időt

2020. április 05. (vasárnap)

A kajak-kenu válogatott a jelenlegi nehéz helyzetben is készül a tokiói olimpiára, a halasztásból adódó időt pedig a szakemberek igyekeznek arra fordítani, hogy megtalálják a legjobb csapathajós összeállításokat.