Dunaújváros Hetilap

Közösségi hely lesz a Technikumban

2015. január 23. (péntek) 19:24 - Pálinkás István

Még ugyan alakulóban van, de hamarosan birtokba vehetik a Technikum városrésziek a közösségi helyiségnek kialakítandó, egykori Vöröskeresztes helyiséget az Esze Tamás utcában.

Az önkormányzati tulajdonban lévő, s voltaképpen kihasználatlan helyiségek közül ezt tartotta alkalmasnak Iván László, a körzet képviselője arra, hogy egyfelől hiánypótlásként nyithassanak helyet a lakóközösségnek, másfelől, hogy gördülékenyebben oldja meg a képviselői munkát a személyes találkozások alkalmával.

- Ez egy nagyon régi egység, ami önkormányzati tulajdonban van, s a választásokat követően arra gondoltam, hogy mindenképpen kellene egy klubház, amelyben idősektől a fiatalokig bezárólag létrehozzunk olyan teret, amely közösségépítő hely lehet – úgy a szabad klubok létrejöttének, mint pusztán a beszélgetés, eszmecsere miatt. Az egykor Vöröskeresztes helyiséget szemeltem ki, s belevágtunk a megvalósításba. Próbálunk színt vinni a technikumi életbe, én pedig majd fogadóóráimat is itt tartom. Az idősebbek már nagyon várták, hogy legyen valamilyen közösségi tér. Végre valami jó történik, ami minden korosztálynak lehetőség arra, hogy egy-egy közösséghez tartozva tevékenykedjen.

A képviselő a fogadóórákon kívül tartalmi elemeket is javasolt, ám hangsúlyozta, hogy elsősorban a helyiek, civilek igényeire támaszkodva kell majd kialakítani a tevékenységi köröket, ugyanakkor bízik abban, hogy mindenki képes előállni néhány ötlettel, amit megvalósíthatónak tartanak majd.

A gondnokként tevékenykedő Miczi István is bizakodó, mint mondta, már a héten összejönnek néhányan tervezgetni, számba venni a tárgyi eszközöket, s a képviselővel egyeztetve minden bizonnyal kialakítják a megfelelő kereteket a működéshez. Hiszen, ahogy említette, már a környező társasházakból is jelezték, hogy remek helyiség a lakógyűlések megtartására, de mindenképpen a közösségi klubok megerősítésén, a hely birtokbavételén van most a hangsúly – mindenki számára.

A rovat további hírei: Közélet

Sikeres óvodai gálaest

Sikeres óvodai gálaest

2019. november 18. (hétfő)

Második alkalommal tartott Jótékonysági Gálaestet a Dunaújvárosi Tagóvoda. Idén az ovik játszóparkjának felújításáért és az állatasszisztált terápia elindításáért gyűjtöttek, nagy sikerrel.

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. november 17. (vasárnap)

Szakmai konferenciákkal kezdett a Dunaújvárosi Egyetem, teljesen átépíti a görög-katolikusok templomát, Márton-napi programokat szerveztek az iskolásoknak, összefogott a Gárdonyi iskola és a DLSZ, Nemes Csaba alkotásaiból nyílt kiállítás a KMI-ben.

Ügyintézés meghatalmazással?

Ügyintézés meghatalmazással?

2019. november 17. (vasárnap)

Bizonyos ügyeket meghatalmazással is el lehet intézni - hangzott el az M1 aktuális csatornán.

800 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben

800 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben

2019. november 15. (péntek)

Ma több mint 800 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben, és a foglalkoztatottak jövedelme is nő - mondta Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Adomány a kórháznak

Adomány a kórháznak

2019. november 15. (péntek)

Tizenhat kezelőágyat kapott a Szent Pantaleon Kórház az intézményen belül külsős vállalkozásként működő dialízisközponttól. Pénteken lesz a kórház jótékonysági bálja, amelynek célkitűzése egy lélegeztető gép beszerzése az intenzív osztály számára.

Kolbászfesztivál idén is!

Kolbászfesztivál idén is!

2019. november 15. (péntek)

November 30-án (szombaton) immár TIZEDIK alkalommal rendezik meg a Pentelei Kolbászfesztivált és Disznótoros kóstolót. A rendezvényre a szervezők szeretettel meghívják Dunaújváros és városkörnyékének összes lakóját.

Év végén jelentősen nő a hitelkihelyezés

Év végén jelentősen nő a hitelkihelyezés

2019. november 14. (csütörtök)

Év végén jelentősen nő a személyi kölcsönök és áruhitelek kihelyezése, az éves forgalom harminc százalékát teszi ki a novemberi és decemberi hitelezés - közölte a money.hu pénzügyi szakértője csütörtökön az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.