Dunaújváros Hetilap

Közösségi hely lesz a Technikumban

2015. január 23. (péntek) 19:24 - Pálinkás István

Még ugyan alakulóban van, de hamarosan birtokba vehetik a Technikum városrésziek a közösségi helyiségnek kialakítandó, egykori Vöröskeresztes helyiséget az Esze Tamás utcában.

Az önkormányzati tulajdonban lévő, s voltaképpen kihasználatlan helyiségek közül ezt tartotta alkalmasnak Iván László, a körzet képviselője arra, hogy egyfelől hiánypótlásként nyithassanak helyet a lakóközösségnek, másfelől, hogy gördülékenyebben oldja meg a képviselői munkát a személyes találkozások alkalmával.

- Ez egy nagyon régi egység, ami önkormányzati tulajdonban van, s a választásokat követően arra gondoltam, hogy mindenképpen kellene egy klubház, amelyben idősektől a fiatalokig bezárólag létrehozzunk olyan teret, amely közösségépítő hely lehet – úgy a szabad klubok létrejöttének, mint pusztán a beszélgetés, eszmecsere miatt. Az egykor Vöröskeresztes helyiséget szemeltem ki, s belevágtunk a megvalósításba. Próbálunk színt vinni a technikumi életbe, én pedig majd fogadóóráimat is itt tartom. Az idősebbek már nagyon várták, hogy legyen valamilyen közösségi tér. Végre valami jó történik, ami minden korosztálynak lehetőség arra, hogy egy-egy közösséghez tartozva tevékenykedjen.

A képviselő a fogadóórákon kívül tartalmi elemeket is javasolt, ám hangsúlyozta, hogy elsősorban a helyiek, civilek igényeire támaszkodva kell majd kialakítani a tevékenységi köröket, ugyanakkor bízik abban, hogy mindenki képes előállni néhány ötlettel, amit megvalósíthatónak tartanak majd.

A gondnokként tevékenykedő Miczi István is bizakodó, mint mondta, már a héten összejönnek néhányan tervezgetni, számba venni a tárgyi eszközöket, s a képviselővel egyeztetve minden bizonnyal kialakítják a megfelelő kereteket a működéshez. Hiszen, ahogy említette, már a környező társasházakból is jelezték, hogy remek helyiség a lakógyűlések megtartására, de mindenképpen a közösségi klubok megerősítésén, a hely birtokbavételén van most a hangsúly – mindenki számára.

A rovat további hírei: Közélet

"Dunaújváros Kenyere" – újra a jótékonyság jegyében

"Dunaújváros Kenyere" – újra a jótékonyság jegyében

2020. július 08. (szerda)

Több mint 300 ezer forint gyűlt össze a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesületének a város kenyere kezdeményezés nyomán az elmúlt három hónapban. Ünnepélyes átadás és az új kedvezményezett bejelentése a hajtás után.

Felszabadító műveletek

Felszabadító műveletek

2020. július 07. (kedd)

A szűkös parkolóhelyeket kihasználatlanul foglaló roncsokat folyamatosan tüntetik el a városból!

Megújultak a padok, régi-új környezet a Petőfi ligetben

Megújultak a padok, régi-új környezet a Petőfi ligetben

2020. július 06. (hétfő)

Több százezer forintból cserélték ki a Petőfi ligetben lévő padokat a DVG Zrt. szakemberei. Az ülőalkalmatosságok új faburkolatot kaptak.  Szabó Zsolt, a körzet képviselője elmondta: több más helyszínen is végeznek felújítási munkálatokat, hogy a kijárási korlátozások után szebb környezet fogadja a lakókat, adta hírül a város hivatalos oldala. 

Hankook: 37 közösségépítő projektet támogatnak az önkéntesek

Hankook: 37 közösségépítő projektet támogatnak az önkéntesek

2020. július 04. (szombat)

Töretlen lelkesedéssel kapcsolódtak be a Hankook dolgozói a cégcsoport önkéntes programjába – az abroncsgyár idén 37 közösségépítő projektelem támogatásáról döntött.

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

2020. július 02. (csütörtök)

Folytatták az elmúlt évek hagyományát, a köztisztviselők napjára időzítve adták át a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat – a város rangos elismerését Mészárosné Virág Éva és Tóth Péter Pál vehette át Pintér Tamás polgármestertől a Városházán rendezett csütörtöki ünnepségen.

Rendhagyó Semmelweis-nap a kórházban – elismerésözönnel

Rendhagyó Semmelweis-nap a kórházban – elismerésözönnel

2020. július 02. (csütörtök)

A járványügyi veszélyhelyzet miatt még mindig fokozott biztonsági szabályok betartásával, korlátozott számú meghívottal és rövidített időtartamban rendezte meg szokásos Semmelweis ünnepségét a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet ma délután.

Uszoda: új idősáv a nagyközönségnek

Uszoda: új idősáv a nagyközönségnek

2020. július 02. (csütörtök)

Az eddigi két óra helyett a jövő héttől már napi négy órát használhatják az úszni vágyók a Fabó Éva Sportuszoda belső medencéit.