Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

A mese segítő ereje

2015. február 27. (péntek) 19:37 - Ónodi Zoltán

Új közösség kezdte meg tevékenységét az MMK-ban. Meseműhely címmel indítanak alkotó és fejlesztő foglalkozást felnőtteknek.

Az őseink a tapasztalataikat, történeteiket mesékbe foglalták, ez szájról szájra terjedve jutott el a jövő nemzedékeihez. Céljuk nem csupán az volt, hogy a tűz mellett gyermekeik hamarabb eltudjanak aludni. Hanem élettapasztalataikat szerették volna átadni. Megmutatni egy- egy szituációt másik szemszögből, amiből tanulhattak. Ezek a történetek főként felnőtteknek kódolt életbölcsességgel rendelkeznek. Jelen világunkban megszűnni látszik ez a fajta tanítás.

Magyarország egyik legismertebb meseterapeutája Boldizsár Ildikó, aki már több éve foglalkozik ezzel és csiszolja tudását. A csoportfoglalkozásokon és előadásokon kívül képzéseket is tart, ahol elsajátíthatjuk a kezelés lényegi alapjait. Ilyen képzésen tanult Pável Istán Zsolt. Ő hozta el városunkba ezt az alkotó- fejlesztő meseműhelyt. Céljai között szerepel a rászorulók segítése és egy jó közösség kialakítása is.

A rovat további hírei: Kultúra

Újra városunkban lép fel a Rolling Stones legendás szaxofonosa

Újra városunkban lép fel a Rolling Stones legendás szaxofonosa

2019. szeptember 18. (szerda)

Az East Gipsy Band nagyszerű kezdeményezés a roma zenei hagyomány és a jazz ötvözése terén élvonalbeli magyar roma zenészekkel. Ők adnak koncertet csütörtök este Tim Ries-szal, a Rolling Stones szaxofonosával kiegészülve a Juharos Étteremben

Összecsaptak a gladiátorok

Összecsaptak a gladiátorok

2019. szeptember 15. (vasárnap)

Ismét megrendezésre került az Intercisa Múzeum hagyományos római napja, „A halálba menők köszöntenek!” címmel a Római Kőtárban.

Vásznon a lét kérdései

Vásznon a lét kérdései

2019. szeptember 13. (péntek)

Minden olyat megfest Szabadi Katalin, amely hatással van valamilyen módon érzelmeire. Festményeinek témája elsősorban a lét kérdéseivel foglalkozik. Gyakran állítja ki alkotásait, amelyeket most a dunaújvárosi közönség is megtekinthet.

Mága Zoltán koncertet ad Dunaújvárosban!

Mága Zoltán koncertet ad Dunaújvárosban!

2019. szeptember 12. (csütörtök)

Mága Zoltán, Liszt Ferenc-díjjal elismert hegedűművész szeptember 27-én a dunaújvárosi Krisztus Király Templomban ad ingyenes koncertet.

Pentelei Molnár János remekeiből

Pentelei Molnár János remekeiből

2019. szeptember 09. (hétfő)

Bátran állíthatjuk, hogy exkluzív kiállítás nyílt az Intercisa Múzeumban múlt pénteken.

Kezdődik a Mosoly Évada

Kezdődik a Mosoly Évada

2019. szeptember 02. (hétfő)

A Bartók Kamaraszínház a Valahol Európában című musical búcsúelőadásával lezárta a nyári szünetet, ezzel együtt pedig Őze Áron igazgató meghirdette a Mosoly Évadát.

Jazz-párbaj zongorára és bőgőre

Jazz-párbaj zongorára és bőgőre

2019. augusztus 31. (szombat)

A Juharos Étterem kellemes, klimatizált környezetével és jó akusztikájával pénteken este ismét becsalogatta közönségét. A kamara jazz kedvelői két fiatal, zenei nagyágyú produkciójára voltak kíváncsiak, akik már visszajáró fellépőnek számítanak Dunaújvárosban.