Fekete nap a megye útjain

Brousil Csaba - 2015. február 17.

Az elmúlt 24 órában Fejér megyében a rendőrök 7 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 1 súlyos, 6 könnyű sérüléssel végződött. Gázolás, sorompótörés, figyelmetlenség és lustaság. Körkép.

A balesetek oka három esetben az volt, hogy a sofőrök kanyarodáskor nem adtak elsőbbséget és elütötték az oldalról érkező gyalogosokat, illetve kerékpárost.

Sárbogárdon, 2015. február 16-án 10 óra körül az Ady Endre út és Posta utca kereszteződésében, jobbra kanyarodás közben nem vette észre egy gyalogost, és elgázolta, aki súlyos sérülést szenvedett.

Iváncsa belterületén 2015. február 16-án 6 óra körüli időben egy helyi férfi gépkocsijával szintén gyalogost gázolt. Az autótulajdonos hanyagul takarította le kocsijáról a ráfagyott deret és így nem látott ki rendesen, el is csapott egy amúgy szabályosan közlekedő gyalogost, aki szerencsére könnyebb sérüléssel megúszta.

A további esetekben a követési távolság be nem tartása és a vasúti fénysorompó piros jelzésének figyelmen kívül hagyása vezetett csaknem tragédiához.

Seregélyes közelében a 62-es számú főút 21+50-es kilométerszelvényében lévő vasúti átjárónál, 2015. február 16-án 8 óra 10 perckor egy ezidáig ismeretlen személy fittyet hányva a tilos jelzésre és a leengedett félsorompóra, azt leszakítva zúzott át a síneken. Persze elhajtott, sérülés nem érte.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy indulás előtt fordítsanak fokozott figyelmet arra, hogy gépjárműveiket minden oldalról beláthassák. Biztosítsák ezt a visszapillantó tükrök helyes beállításával és a lefagyott szélvédő, ablakok letakarításával. Az utak továbbra is nyálkásak, csúszósak lehetnek, ezért különösen a reggeli órákban, közlekedjenek körültekintően, figyeljenek a gyalogosokra és válasszanak megfelelő követési távolságot!

A rovat további hírei: Sziréna

Díjban részesült a magyar erdőtűz-megelőzési kezdeményezés

Díjban részesült a magyar erdőtűz-megelőzési kezdeményezés

2020. okt. 21.

Az Európai Unió LIFE környezetvédelmi és éghajlat-politikai uniós díjában részesült mások mellett a magyar erdőtűz-megelőzési kezdeményezés - közölte az Európai Bizottság szerdán.

Perkátán találták meg az eltűnt lányt

Perkátán találták meg az eltűnt lányt

2020. okt. 21.

Engedély nélkül távozott sárbogárdi otthonából a 16 éves fiatal – Perkátán találták meg kedden este, értesült a DO.

Életet mentett a szénmonoxid-érzékelő!

Életet mentett a szénmonoxid-érzékelő!

2020. okt. 21.

A katasztrófavédelem jelentése szerint egy gyermek is tartózkodott abban a lakásban, ahol helyesen jelzett a szénmonoxid-érzékelő Dunaújvárosban még hétfőn este. Életmentés a hajtás után!

Rendőrség: a halott férfi kiléte ügyében kezdtek eljárást

Rendőrség: a halott férfi kiléte ügyében kezdtek eljárást

2020. okt. 20.

Közigazgatási hatósági eljárást kezdett egy ismeretlen személy rendkívüli halála miatt a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. Az ügyben felhívással fordultak a nyilvánossághoz. Minden segítség, akár még egy megosztás is számíthat!

Letartóztatásban a kerékpáros támadó

Letartóztatásban a kerékpáros támadó

2020. okt. 19.

A Fejér Megyei Főügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki két nap alatt három, köztük egy idős sértettet támadott meg a városban, értesült a DO.

Régészeti leleteket talált, vádemelést javasolnak ellene

Régészeti leleteket talált, vádemelést javasolnak ellene

2020. okt. 18.

A kunszentmiklósi nyomozók lopás miatt javasolnak vádemelést egy szabadszállási férfi ellen, aki a gyanú szerint megtartotta magának a földben talált régészeti leleteket - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrség honlapján.

Tűz ütött ki a Búzavirág utcában

Tűz ütött ki a Búzavirág utcában

2020. okt. 18.

A berendezési tárgyak égnek egy ház huszonnégy négyzetméteres melléképületében, a dunaújvárosi Búzavirág utcában.