Akarat Ereje Kupa: negyedik nekifutás

2015. május 22. (péntek) 17:13 - spigott

Nyolc női és tizenkét férfi együttes küzdhet meg egymással a hétfői IV. Akarat Ereje Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó viadalon, melynek egy igazi sztárvendége is lesz.

Ismét eltelt egy év, ezért újra megrendezi a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség az Akarat Ereje Kupa elnevezésű kispályás, jótékonysági labdarúgó tornát. Mint az a szervező DLSZ sajtóanyagából kiderült, a négy évvel ezelőtt elindított rendezvény már meghatározó sorozata a versenynaptáruknak, és szívet melengető érzés visszagondolni az előző három kupára, melyet Szatmári Ádámnak és a sportolóknak rendeztünk meg.

Visszatekintve a sorozat eddigi állomásaira, láthatjuk, hogy mindegyik versenynek más volt a célja, de mindig volt bennük valami közös, mégpedig a szeretet és az összefogás. Ezek a fogalmak szorosan összefonódnak a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség hitvallásával és közösségépítő törekvéseivel. Az első Akarat Ereje Kupa célja a segítségnyújtásról szólt, melyben Ádám osztálytársai is megmutatták tánc és énektudásukat. A második torna már igazi, családias hangulatban zajlott, melyet megtisztelt Vasas néptáncegyüttes, ráadásul minden résztvevő csapat egy-egy ajándékkal is meglepte a kupasorozat házigazdát, Szatmári Ádámot. A tavalyi Akarat Ereje kupán Ádám viszonozta a szeretetet és a törődést, ezúttal ő maga adott mindenkinek személyes ajándékot, hogy a sportnapot nagyszerű közös videózással és süteményezéssel zárják.

A jó hangulat idén is garantált, hiszen a hölgyek és férfiak számára megrendezett focikupa mellett hőlégballon függesztés, ugráló vár, rajzverseny, kézművel foglalkozások várják az Alsó Duna-partra kilátogató sportbarátokat, akik a magyar labdarúgó válogatott hálóőrével, a Bolton FC csapatában szereplő Bogdán Ádámmal is találkozhatnak a hétfői rendezvényen. Ami pedig a részletes programot illeti, a már hagyományosnak számító labdarúgó kupán ezúttal nem csak a férfiak, hanem a hölgyek is összemérhetik egymással erejüket. Előbbiek versengésében tizenkettő, míg a hölgyek mezőnyében nyolc csapat küzdhet meg a minél szebb helyezésekért. A programterv alapján már hétfőn reggel nyolc órától pályán lesznek a csapatok, ekkor kezdődnek ugyanis meg a csoportküzdelmek, míg az egyenes kieséses szakaszra délután három órától kerül majd sor. A hölgyek döntőjében 17:20-tól, míg a férfiakéban 17:40-től húznak szerelést a fináléba bejutott együttesek.

Részletes programterv a DLSZ honlapján

A rovat további hírei: Sport

Az online verseny jól szolgálta a felkészülést

Az online verseny jól szolgálta a felkészülést

2020. május 24. (vasárnap)

Pozitív visszajelzéseket kaptak szülőktől és a gyermekektől is a Dunaferr SE tornászai a szövetség online versenye után.

Felmérték az utánpótlást

Felmérték az utánpótlást

2020. május 24. (vasárnap)

Egyéni indításos felmérést tartott szombaton Makrai Csaba. Az utánpótlás szövetségi kapitány a teljes ifjúsági keretet meghívta Szolnokra, ahol két óra alatt kétszer teljesítették a versenyzők az 5000 métert egyesben, időre.

Mindenkiben hisznek a Danubius KSE-nél

Mindenkiben hisznek a Danubius KSE-nél

2020. május 23. (szombat)

Fiatalok, idősebbek, a sportágat komolyan űzni vágyók és a játék öröméért játszók is megtalálhatják számításaikat a Danubius KSE tollaslabdázóinál.

További Eb-meccsekre pályázna az MLSZ

További Eb-meccsekre pályázna az MLSZ

2020. május 23. (szombat)

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) további Európa-bajnoki mérkőzésekre pályázna, amennyiben néhány házigazda visszamondaná a rendezést a jövő évi torna előtt.

Elhalasztották a rövidpályás úszó-világbajnokságot

Elhalasztották a rövidpályás úszó-világbajnokságot

2020. május 22. (péntek)

A tervezettnél egy évvel később, 2021. december 13. és 18. között rendezi meg a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) a soron következő rövidpályás úszó-világbajnokságot.

Osztályt váltanának az asztaliteniszezők

Osztályt váltanának az asztaliteniszezők

2020. május 22. (péntek)

Jó esetben két másodosztályú együttessel vehetne részt a következő bajnokságban a DUE DSE asztalitenisz szakosztálya.

Most az intenzív osztálynak segítettek

Most az intenzív osztálynak segítettek

2020. május 21. (csütörtök)

A kórtermek tisztítására, fertőtlenítésre alkalmas ózongenerátort adományozott a kórház intenzív osztályának a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.