Akarat Ereje Kupa: negyedik nekifutás

2015. május 22. (péntek) 17:13 - spigott

Nyolc női és tizenkét férfi együttes küzdhet meg egymással a hétfői IV. Akarat Ereje Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó viadalon, melynek egy igazi sztárvendége is lesz.

Ismét eltelt egy év, ezért újra megrendezi a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség az Akarat Ereje Kupa elnevezésű kispályás, jótékonysági labdarúgó tornát. Mint az a szervező DLSZ sajtóanyagából kiderült, a négy évvel ezelőtt elindított rendezvény már meghatározó sorozata a versenynaptáruknak, és szívet melengető érzés visszagondolni az előző három kupára, melyet Szatmári Ádámnak és a sportolóknak rendeztünk meg.

Visszatekintve a sorozat eddigi állomásaira, láthatjuk, hogy mindegyik versenynek más volt a célja, de mindig volt bennük valami közös, mégpedig a szeretet és az összefogás. Ezek a fogalmak szorosan összefonódnak a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség hitvallásával és közösségépítő törekvéseivel. Az első Akarat Ereje Kupa célja a segítségnyújtásról szólt, melyben Ádám osztálytársai is megmutatták tánc és énektudásukat. A második torna már igazi, családias hangulatban zajlott, melyet megtisztelt Vasas néptáncegyüttes, ráadásul minden résztvevő csapat egy-egy ajándékkal is meglepte a kupasorozat házigazdát, Szatmári Ádámot. A tavalyi Akarat Ereje kupán Ádám viszonozta a szeretetet és a törődést, ezúttal ő maga adott mindenkinek személyes ajándékot, hogy a sportnapot nagyszerű közös videózással és süteményezéssel zárják.

A jó hangulat idén is garantált, hiszen a hölgyek és férfiak számára megrendezett focikupa mellett hőlégballon függesztés, ugráló vár, rajzverseny, kézművel foglalkozások várják az Alsó Duna-partra kilátogató sportbarátokat, akik a magyar labdarúgó válogatott hálóőrével, a Bolton FC csapatában szereplő Bogdán Ádámmal is találkozhatnak a hétfői rendezvényen. Ami pedig a részletes programot illeti, a már hagyományosnak számító labdarúgó kupán ezúttal nem csak a férfiak, hanem a hölgyek is összemérhetik egymással erejüket. Előbbiek versengésében tizenkettő, míg a hölgyek mezőnyében nyolc csapat küzdhet meg a minél szebb helyezésekért. A programterv alapján már hétfőn reggel nyolc órától pályán lesznek a csapatok, ekkor kezdődnek ugyanis meg a csoportküzdelmek, míg az egyenes kieséses szakaszra délután három órától kerül majd sor. A hölgyek döntőjében 17:20-tól, míg a férfiakéban 17:40-től húznak szerelést a fináléba bejutott együttesek.

Részletes programterv a DLSZ honlapján

A rovat további hírei: Sport

Pontszerzés a véghajrában

Pontszerzés a véghajrában

2019. szeptember 24. (kedd)

Már csak egy csapat áll pont nélkül a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Zsóri Dániel nyerte a Puskás Ferenc-díjat

Zsóri Dániel nyerte a Puskás Ferenc-díjat

2019. szeptember 23. (hétfő)

Első magyarként Zsóri Dániel nyerte az év legszebb góljáért járó, idén tizenegyedszer átadott Puskás Ferenc-díjat, amelyet hétfőn a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) milánói gáláján vehetett át.

Bravúros pontszerzés

Bravúros pontszerzés

2019. szeptember 23. (hétfő)

Tetemes hátrányból felállva ért el 5-5-ös döntetlent a Phoenix Wizards elleni hazai mérkőzésen a DUE-Rudas Floorball Team az NB I második fordulójában.

Szép siker idegenben

Szép siker idegenben

2019. szeptember 23. (hétfő)

Remek második félidei játékkal aratott háromgólos győzelmet a Grosics Akadémia vendégeként a Dunaújváros PASE U19-es labdarúgó csapata.

Második helyen végzett a Dunaferr!

Második helyen végzett a Dunaferr!

2019. szeptember 23. (hétfő)

Székesfehérváron, hat csapatos felkészülési röplabda tornán vett részt a Dunaferr SE csapata, melyen a rendkívül szép második helyet szerezte meg.

Továbbra is hibátlanul az Acélbikák

Továbbra is hibátlanul az Acélbikák

2019. szeptember 22. (vasárnap)

Nem okozott gondot a győzelem megszerzése a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának a Fehérvári Titánok elleni hazai találkozón.

Továbbjutás a Magyar Kupában

Továbbjutás a Magyar Kupában

2019. szeptember 22. (vasárnap)

A Dunaújváros PASE labdarúgó csapata idegenben, a Viadukt SE-Biatorbágy otthonában harcolta ki továbbjutását a hetedik fordulóba.