Akarat Ereje Kupa: negyedik nekifutás

spigott - 2015. május 22. 17:13

Nyolc női és tizenkét férfi együttes küzdhet meg egymással a hétfői IV. Akarat Ereje Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó viadalon, melynek egy igazi sztárvendége is lesz.

Ismét eltelt egy év, ezért újra megrendezi a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség az Akarat Ereje Kupa elnevezésű kispályás, jótékonysági labdarúgó tornát. Mint az a szervező DLSZ sajtóanyagából kiderült, a négy évvel ezelőtt elindított rendezvény már meghatározó sorozata a versenynaptáruknak, és szívet melengető érzés visszagondolni az előző három kupára, melyet Szatmári Ádámnak és a sportolóknak rendeztünk meg.

Visszatekintve a sorozat eddigi állomásaira, láthatjuk, hogy mindegyik versenynek más volt a célja, de mindig volt bennük valami közös, mégpedig a szeretet és az összefogás. Ezek a fogalmak szorosan összefonódnak a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség hitvallásával és közösségépítő törekvéseivel. Az első Akarat Ereje Kupa célja a segítségnyújtásról szólt, melyben Ádám osztálytársai is megmutatták tánc és énektudásukat. A második torna már igazi, családias hangulatban zajlott, melyet megtisztelt Vasas néptáncegyüttes, ráadásul minden résztvevő csapat egy-egy ajándékkal is meglepte a kupasorozat házigazdát, Szatmári Ádámot. A tavalyi Akarat Ereje kupán Ádám viszonozta a szeretetet és a törődést, ezúttal ő maga adott mindenkinek személyes ajándékot, hogy a sportnapot nagyszerű közös videózással és süteményezéssel zárják.

A jó hangulat idén is garantált, hiszen a hölgyek és férfiak számára megrendezett focikupa mellett hőlégballon függesztés, ugráló vár, rajzverseny, kézművel foglalkozások várják az Alsó Duna-partra kilátogató sportbarátokat, akik a magyar labdarúgó válogatott hálóőrével, a Bolton FC csapatában szereplő Bogdán Ádámmal is találkozhatnak a hétfői rendezvényen. Ami pedig a részletes programot illeti, a már hagyományosnak számító labdarúgó kupán ezúttal nem csak a férfiak, hanem a hölgyek is összemérhetik egymással erejüket. Előbbiek versengésében tizenkettő, míg a hölgyek mezőnyében nyolc csapat küzdhet meg a minél szebb helyezésekért. A programterv alapján már hétfőn reggel nyolc órától pályán lesznek a csapatok, ekkor kezdődnek ugyanis meg a csoportküzdelmek, míg az egyenes kieséses szakaszra délután három órától kerül majd sor. A hölgyek döntőjében 17:20-tól, míg a férfiakéban 17:40-től húznak szerelést a fináléba bejutott együttesek.

Részletes programterv a DLSZ honlapján

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.