Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

EFOTT 40 - fergeteges bulival ünneplik a negyedik X-et

doszerk - 2015. május 23. 14:09

Az idei jubileumi velencei EFOTT fő eseményeként július 18-án szombaton közös produkciókkal idézik fel az elmúlt négy évtized magyar könnyűzenéjének fontos pillanatait - hangzott el a szervezők és a fellépők csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A mai hazai popszíntér sztárjai önálló koncertjeik mellett a egy-egy vendégelőadóval közösen is előadnak egy-egy dalt. A Mary PopKids Somló Tamással az LGT Annyi mindent nem szerettem még, a Magashegyi Underground Bornai Tiborral a KFT Balatoni nyár, a Kaukázus Vincze Lillával a Napoleon Boulevard Júlia nem akar a földön járni, a Wellhello a Soho Partyval utóbbi Gyere és táncolj, a Punnany Massif Ganxsta Zolival és Big Daddy Lacával a Kartel Való világ, az Intim Torna Illegál Kozsóval az Ámokfutók A szerelem hajnalán, a Hősök az Animal Cannibalsszal utóbbi Budapest nyáron sokkal szabadabb, a Brains pedig Kállay-Saunders Andrással az énekes Running című dalának különleges változatát fogja bemutatni a szombaton 19 óra 30 perckor kezdődő 240 perces folyamban - mondta Maszlavér Gábor fesztiváligazgató.

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját, az EFOTT-ot immár 40. alkalommal rendezik meg, negyedszer Velencén. A július 14-től 19-ig tartó eseményre a szervezők 100 ezer látogatót várnak.

Maszlavér Gábor elmondta, hogy a velencei EFOTT házigazdája az Óbudai Egyetem, az intézmény a fesztivál öt napja alatt bemutatkozik a közönségnek, betekintést enged belső életébe.

"A fesztiválozók az esti koncertek mellett napközben is rengeteg program közül választhatnak és ingyen látogathatják a velencei északi strandot" - emelte ki a fesztiváligazgató.

A zenei programok 12 helyszínen fognak zajlani a fesztivál területén, több mint 250 produkció lesz látható és hallható. Idén is lesznek külföldi fellépők - Dub FX, Borgore és Otto Knows -, mellettük a hazai könnyűzenei élvonal koncertet ad, a már említettek mellett például a Tankcsapda, az Anna and the Barbies a PASO, a Subscribe, a Leander Rising és a Biebers. Egy készülékkel mérik a közönség decibelszintjét is, így kiderül, milyen véleménnyel vannak a fesztiválozók a különböző produkciókról.

A velencei EFOTT-on lesz kertmozi kortárs alkotásokkal, számos sportolási lehetőség, köztük saját vízilabda pálya, buborékfoci és sárkányhajó várja a fiatalokat, jelen lesz mintegy száz civil egyesület és gasztrofalut is állítanak.

Koszti András, Velence polgármestere kitért arra, hogy szervezett turisztikai programokkal is várják a fesztiválozókat, például lovaskocsis bortúrával, kerékpározási lehetőséggel. Az okostelefonnal rendelkezők számos kedvezményt vehetnek igénybe különböző alkalmazások letöltésével.

MTI

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

2024. már. 28.

Remek komédiázásról és zajos sikerről tudósít a DSTV összeállítása. A Waldorf iskola növendékei arról Wodhouse regényének színpadi adaptációjával rukkoltak ki a napokban a Városháza dísztermében. Örömjáték volt – minden szempontból. Hangkép.

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

2024. már. 27.

Különleges kísérlettel, a Pillanatragasztó Társulat produkciójával ért véget a Dunaújvárosi Tárlat a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) a közelmúltban. Kádenciák, playback színház, visszanéző így is, úgy is.

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

2024. már. 27.

Az idei évad tizedik alkalmán immár harmadszorra mutatkozik be Klép Tamás – ráadásul rendhagyó időpontban várják a vendégeket a Vasmű úti bázisra ma délután. Mindenkit várnak!

DSTV: film is született Esterházy János életéről

DSTV: film is született Esterházy János életéről

2024. már. 27.

Különleges sorozatot szentelt Esterházy Jánosnak a József Attila Könyvtár, derül ki a DSTV összeállításából. A program keretében mutatták be a felvidéki mártír politikus életéről és politikai pályája meghatározó állomásairól szóló dokumentumfilmet. Hangkép.

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

2024. már. 24.

Érzékeny témát feldolgozó filmmel folytatódik a KineDok sorozata a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) kedden délután. A program nyitott – mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: a Győry család kottája

DSTV: a Győry család kottája

2024. már. 23.

Hagyatékból kiválasztott kottával bővült az Intercisa Múzeum hónap műtárgya sorozata márciusban, derül ki a DSTV összeállításából. A Győry család emlékét őrzi a dokumentum, amely bőséges anyag részét képezi; segítségével sokat megtudhatunk a családról is, a kottáról is. Hangkép.

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

2024. már. 20.

A hazánkban a '90-es években kibontakozó neokonceptuális művészet fontos alakja építi be a teret a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) új kiállításán. Asztalos Zsolt tárlata pénteken nyílik – mindenkit szeretettel várnak!