Tollaslabda: szép szezonzáró

2015. május 4. (hétfő) 10:43 - spigott

Remekül szerepeltek a hétvégén, Seregélyesen megrendezett U11-es Országos Bajnokságon a Danubius KSE utánpótlás korú tollaslabdázói.

Seregélyesen, az U11-es Országos Bajnokságon vettek részt hétvégén a Danubius KSE utánpótlás korú tollaslabdázói. A dunaújvárosi színeket ezúttal Friedl Natalie, Ludman Mira, Csomor-Németh Lili, Borbély Hannna, Tarczal Kíra, Dobrovitz Barabás Zoltán, Vagyóczki Dávid, Nagy Bence, Morva Bence, Zuniga Ádám képviselték a korosztály utolsó, évadzáró versenyén.
A Danubius KSE fiatal tehetségei ezúttal is bizonyították tudásukat, hiszen a kislányok versengésében négyen is felkerültek a nyolca főtáblára, míg a fiúknál ketten jutottak be a legjobb nyolc versenyző közé. Tarczal Kíra, Zuniga Ádám, Morva Bence és Vagyóczki Dávid is szépen küzdött életük első Országos Bajnokságán, így méltán lehetett elégedett teljesítményükkel Jakab János edző. Friedl Natalie és Ludman Mira végül a hetedik, Nagy Bence hatodik, míg Borbély Hanna és Dobrovitz Barabás Zoltán a későbbi győztestől kikapva a rendkívül előkelő ötödik helyen végzett. Emellett jutott egy gyönyörű érem is a dunaújvárosiaknak, ugyanis Csomor-Németh Lili bronzéremmel zárta a korosztályos magyar bajnokságot.

Májusban két nagy esemény vár még a dunaújvárosi versenytollaslabdásokra: május 23-án Pécsett rendezik meg az U15-ös Csapat Bajnokságot, ahol a legszorgalmasabb fiatal játékosok indítását is tervezi Jakab János edző, míg május 24-én a Dunaújvárosi Sportcsarnokban kerül sor az Országos Felnőtt "C" és "D" kategóriás ranglista versenyre, melyen újabb szép eredményeket várhatunk versenyzőinktől.

A rovat további hírei: Sport

Bronzérem Pécsről

Bronzérem Pécsről

2020. január 22. (szerda)

Egy harmadik és egy ötödik hellyel gazdagodtak a Dunaferr SE birkózói a hétvégén megrendezett felnőtt válogató versenyen.

Négy között a válogatott

Négy között a válogatott

2020. január 22. (szerda)

A várakozásoknak megfelelő sima győzelmet aratott a magyar női vízilabda válogatott a franciák ellen lejátszott Európa-bajnoki negyeddöntőben.

Győzelemmel kezdett a DAB

Győzelemmel kezdett a DAB

2020. január 21. (kedd)

Hátrányból fordítva aratott 3-1-es sikert a DEAC elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga felsőházának első fordulójában.

A város továbbra is az akadémia mögött áll

A város továbbra is az akadémia mögött áll

2020. január 21. (kedd)

Biztosított a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia NB I-es szereplésnek háttere, derült ki Barta Endre alpolgármester és Mátyás Gábor ügyvezető ma délutáni sajtótájékoztatóján.

A Veszprém ellen nem megy

A Veszprém ellen nem megy

2020. január 21. (kedd)

Az idei szezonban másodszor is legyőzte a sereghajtó Veszprém a Dunaferrt, s ez könnyen a felsőházról szőtt álmok végét jelentheti futsalosaink számára.

Címvédés a hölgyeknél

Címvédés a hölgyeknél

2020. január 20. (hétfő)

A hölgyek mezőnyében a Híd-Unió SE, míg a férfiaknál a Komló csapata nyerte a hétvégén megrendezett Mikulás Kupa elnevezésű kézilabda torna küzdelmeit.

Kötelező a győzelem

Kötelező a győzelem

2020. január 20. (hétfő)

Amennyiben komoly gondolja felsőházi szereplését a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, úgy győznie kell ma este hét órától a Veszprém elleni hazai bajnokin.