Vízilabda: az egyenlítésben bízva

spigott - 2015. május 4. 7:45

Sorsdöntőnek is beillő mérkőzést játszik ma este a Szentes ellen a Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület női csapata a bajnoki elődöntőben.

A bajnoki elődöntő második felvonása vár ma este a DFVE női vízilabda csapatára, mely a Fabó Éva Sportuszodában ugrik medencébe fél hattól a Szentes ellenében. A két nyert mérkőzésig tartó sorozat első, szentesi mérkőzését hatalmas csatában ugyan, de a házigazdák nyerték szombaton, vagyis ahhoz, hogy maradjon esély a fináléba kerülésre, ma este mindenképpen nyernie kell főiskolásainknak.

Ez egyáltalán nem ígérkezik könnyű feladatnak, hiszen ellenfelünk a szombati találkozón is bizonyította, hogy amikor bajba kerül, akkor össze tudja szedni védekezését, amit az is bizonyította, hogy az első félidőben hét, míg a másodikban mindössze kettő találatig jutott együttesünk. Az biztos, hogy Mihók Attila tanítványai fizikálisan bírni fogják az összecsapást, nagy kérdés viszont, hogy fiatal együttesünk mennyire bírja majd el fejben a tét nagyságát.
Főiskolásainknak ugyanis nyerniük kell ahhoz, hogy életben tartsák döntős reményeiket, ám ehhez az emberelőnyök kihasználásában mindenképpen előrébb kell lépnie, hiszen a szombati mérkőzésen elsősorban ennek köszönhetően tudott győzelmet aratni a szentesi egylet. Nagy szükség lesz a hazai drukkerek támogatására is, akik remélhetőleg teljesen megtöltik majd a Fabó Éva Sportuszoda lelátóját, s olyan hangulatot varázsolnak a medence partján, mely belehajtja csapatunkat a remélt siker megszerzésébe.

Mint azt tegnap már megemlítettük, együttesünk vezetése egy jótékonyági akcióval is készül az összecsapásra, s arra kéri a találkozóra kilátogató drukkereket, hogy aki tud, hozzon magával olyan játékot, plüssállatot, melyre már nincs szüksége, hogy az így összegyűjtött felajánlásokat a Szent Pantaleon Kórház baleseti és gyermekosztályának adományozhassa a DFVE szakosztálya.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.