Bartók Béla utcai gyilkosság - talán fellélegezhetnek a lakók

doszerk - 2015. június 15. 18:32

Mint arról korábban a DO első kézből kapott hiteles információk alapján beszámolt a gyilkosság helyszínén fertelmes szagok terjengtek a rendőrségi helyszínelés után is. A lakóközösség joggal aggódik a mai napig a lakásból áradó penetráns bűz miatt, fertőzésveszélytől tartva. Talán fellélegezhetnek. Friss infók!

Ahogy arról részletesen írtunk: brutális gyilkosság helyszíne volt a Bartók Béla út 10-es lépcsőházának egyik földszinti lakása. A rendőrség ellepte a helyszínt és megkezdődött a hatósági munka orvosszakértők, speciális helyszínelő szakemberek bevonásával. Mint később kiderült a nagyfokú készültség (védőruhák, maszkok, csuklya) indokolt volt, hiszen a gyilkosságot jóval korábban követték el, mint az kiderült: a tettes napokig élt együtt bérelt lakásukban a vérbe fagyott édesapjával, akit ő maga ölt meg. A hulla időközben bomlásnak indult, és elviselhetetlen bűzt árasztott. Ez buktatta ki az ügyet is: az iszonyatos szag miatt hívta ki a közös képviselő a rendőrséget.

A résnyire "visszazárt ajtó" a pecsétekkel

A lakók sajnos azóta is a gyilkossági eset hatása alatt vannak és nem csak pszichés nyomás nehezedik rájuk. Az elviselhetetlen szag továbbra is folyamatosan jelen volt a lépcsőházban, hiszen a rendőrök, csak az ajtó betörésével jutottak a lakásba teljesen tönkretéve azt. Mikor a helyszínelés véget ért, a lakás bejárati ajtaját – mint megírtuk – nem lehetett teljesen bezárni, csak kikötni jókora rést hagyva ezzel. A lakóközösség nem tudott mást tenni, együtt élt ezzel a körülménnyel (saját biztonságukat is feladva). Védekezésképpen a lépcsőház összes nyílászáróját kitárták, hogy a folyamatos szellőzés biztosítva legyen. Légfrissítőt és füstölőt is bevetettek a bűz ellen. Nyilván ez csak tűzoltás, nem ez a végső megoldás, egy alapos takarítás lenne szükséges jókora adag fertőtlenítőszer alkalmazásával.

Lefóliázva

Igen ám, de az ominózus lakás bejárati ajtaját hatósági pecsétek „védik”, így senki nem mert lépni az ügyben. Az ÁNTSZ-nél kérdésünkre elmondták, hogy a takarítás, az esetleges fertőzésveszély megszüntetése, a teljes fertőtlenítés hivatalosan nem az ő feladatuk, az a lakás tulajdonságának a reszortja. Azt is elárulták, hogy a lakás tulajdonosa már érdeklődött náluk, hogy milyen speciális céget kell megkérni egy ilyen nem mindennapi takarítás elvégzéséhez. A választ meg is kapták, információink szerint meg is keresték az adott céget, aki állítólag ugrásra kész és azonnal kiszáll a helyszínre, ha arra megbízást kap.

Igen ám, de ott van a fránya hatósági pecsét, ami mindent megtilt. Szerkesztőségünk ennek is utána járt és némileg megnyugtató és reménykeltő és főleg hivatalos választ kapott. A rendőrség a helyszínen minden hivatalos munkát elvégzett és a mai napon a lakás kulcsait átadta a tulajdonosnak (nyilván a bejutáshoz nem kell kulcs, de ez a hivatalos eljárás, ezzel jelezte a rendőrség, hogy a lakásba már be lehet menni). Tehát a pecséteket fel lehet törni és el lehet kezdeni a takarítást, akár azonnal is.

A lakóközösség már nem bírta elviselni a lépcsőházban cikázó döglegyeket és a már sokszor említett orrfacsaró bűzt, ezért ma a közös képviselő a lakás bejárati ajtaját lefóliáztatta. Ez ideiglenes megoldásnak úgy tűnik megfelelő: a helyszínről származó információink szerint ugyanis a szag már nem érezhető olyan intenzíven.

Itt tart most az ügy, a fejleményekről a közös képviselőt értesíti szerkesztőségünk. Nagyon reméljük, hogy a lépcsőházban végre helyreáll a rend és az ott lakók megnyugodhat és a normális mederben folytathatja az életüket.

Füstölős védekezés

A rovat további hírei: Sziréna

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

2024. ápr. 15.

Dunaújvárosi társasházi lakásban is a szénmonoxid-érzékelő figyelmeztette a lakókat a mérgező gázra vasárnap. Nem ez volt az egyetlen eset aznap a vármegyében, szerencsére nem történt személyi sérülés, értesült a DO.

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

2024. ápr. 11.

Dunaújvárosi helyzetkép is színesíti a Zsaru Magazin húsvéti körképét – a város közútjain végzett ellenőrzésekről Kőhalmi László főtörzszászlós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának helyettes vezetője számolt be.

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

2024. ápr. 10.

Ismeretlen személyazonosságú gépjárművezető azonosításához kérik a lakosság segítségét a dunaújvárosi rendőrök. Elektromos kerékpárral közlekedő hölgyet sodort el, megállás nélkül koccolt a helyszínről, értesült a DO. Egy megosztás is közelebb vihet hozzá!

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

2024. ápr. 07.

Az internetes közösségi oldalakon, csoportokban terjedt el a hír, miszerint a felső Duna-parton mérgező eledeleket találtak, amelyek akár végzetesek is lehetnek a házi kedvencekre.

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

2024. ápr. 04.

Félmillió forint értékű berendezést lovasított meg az a férfi, aki ellen a Dunaújvárosi Járási Ügyészség emelt vádat. Hihetetlen, de még a két társa sem tudta, hogy éppen lopnak, értesült a DO.

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

2024. ápr. 03.

A nagy közösségi portálon élesített tájékoztató videóval jelentkezett a rendőrség – a cél egyértelmű: az úgynevezett "bankos" csalók üzelmeinek megakadályozása. Egy megosztás is sokat érhet!

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

2024. már. 23.

Több hónap alatt összesen 730 ezer forinttal károsította meg az egyik távközlési szolgáltató céget az a férfi, aki ellen csalás miatt emeltek vádat a napokban. Adathalászattal kezdődött, értesült a DO.