Érdemesek és elhivatottak - A pedagógusi pálya elismerése

Molnár Emese - 2015. június 11. 8:43

A pedagógus nap alkalmából elismeréssel méltatták a pedagógusok, és az oktatási intézményekben dolgozók munkáját. Az önkormányzat által alapított díjakat minden tanév végén adják át az arra érdemeseknek.

A nyugállományba vonuló pedagógusok részére Pedagógus Életpályáért Emlékérmet, a kiváló oktató-nevelő munkát végző pedagógusok elismerésére Dunaújváros Érdemes Pedagógusa díjat, a kiemelkedő oktató-nevelő tevékenységet végző, elősegítő pedagógusok és az oktatási intézmények nem pedagógus dolgozói elismerésére a Dunaújváros Oktatásügyéért elismerést adományozták. 

A tegnapi ünnepséget a Széchenyi gimnázium kórusának előadása nyitotta. Az ünnepi köszöntőt félre téve Cserna Gábor polgármester személyesen, a személyes élmények felidézésével köszöntötte a jelen lévő dadusokat, óvónőket, tanítókat és tanárokat. – Bár fontos, hogy a felgyorsult világban kövessék a kor technikai vívmányait a tanítás során, de a legfontosabb, hogy a tudást, az értékeket átadják a gyermekeknek– mondta a polgármester.

Az önkormányzat által szervezett ünnepségen a Dunaújváros Érdemes Pedagógusa Díjban részesült Hubacsekné Nagy Emília óvodavezető, valamint Szuprics Tamás pedagógus. Hubacsekné Nagy Emília a dunaújvárosi 17. számú napköziotthonos óvoda óvónőjeként kezdte szakmai tevékenyégét. Az elmúlt 40 év alatt óvónői munkájában mindig hangsúlyt kapott a gyermekek sokoldalú személyiségfejlesztése, az óvodapedagógusok módszertani ismereteinek fejlesztése, megújítása. Pedagógiai és vezetői munkájában olyan módszertani kultúrát képvisel, mellyel differenciáltan szolgálja mind a gyermekek fejlődését, mind a kollégák szakmai személyiségének kiteljesedését. Szükségesnek érezte óvodai alapítvány létrehozását többek között azzal a céllal, hogy a szociális helyzetükből adódóan hátrányos helyzetű gyermekeket fokozottan figyelemmel kísérje, illetve körülményeik javítását elősegítse.

Szuprics Tamás 1984-től a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium magyar-történelem szakos tanára. A nevelőtestület azon tagja, aki a tehetséggondozás területén az esélyegyenlőség megteremtésének elkötelezett híve, aki minden igyekezetével azon van, hogy ne csak a legjobbakkal foglalkozzon, ne csak a tehetséges diákokat ösztökélje versenyeken, pályázatokon való részvételre, hanem a kevésbé szerencsés körülmények között nevelkedő, esetleg a tanulásban lemaradókat is a gimnáziumi elvárásoknak megfeleltesse. Célja a tehetség felismerése, kibontakoztatása.

A Dunaújváros Oktatásügyéért díjat vehette át Éliás Miklós Tiborné pedagógus, Szilárdi Sándorné gazdasági ügyintéző, László Gyuláné pedagógus, Dominek Zoltánné pedagógus és Oroszi Miklósné óvónő. Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjazták Mericz Krisztina Zsuzsanna pedagógust, Szalai Istvánné óvónőt, Vinczepálné Török Katalin óvodapedagógust, Lőwy Vera pedagógust, Hartungné Hajnal Klára tanítónőt, Dömötörné Gráczer Erika tanárnőt, Nagy Lajosné pedagógust, Ritterné Marth Edit pedagógust és Oláh Csaba pedagógust.

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: kiosztották a tankönyveket

DSTV: kiosztották a tankönyveket

2021. szep. 04.

Megkezdődött a 2021/2022-es tanév a dunaújvárosi iskolákban, tudósít a DSTV stábja. A tanévkezdés egyik fontos állomása a tankönyvosztás – lássuk, hogyan is történt a kereskedelmi középiskolában! Hangkép.
 

Új tanév és új struktúra a Dunaújvárosi Egyetemem (galériával)

Új tanév és új struktúra a Dunaújvárosi Egyetemem (galériával)

2021. szep. 03.

Végre újra jelenléti rendszerben, először alapítványi fenntartással – ünnepélyes tanévnyitó helyszíne volt a Dunaújvárosi Egyetem ma kora délután. 

Tanévkezdés itt is, ott is (galériával)

Tanévkezdés itt is, ott is (galériával)

2021. szep. 01.

Pintér Tamás polgármester is köszöntötte a Móricz diákjait ma reggel, míg Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester a bölcsőde és óvoda vezetőivel egyeztetett az új tanévről.

DSTV: új tanév, új kihívások

DSTV: új tanév, új kihívások

2021. szep. 01.

Az iskolakezdés előtti tanszerbeszerzésekről időzített összeállítást a tanévkezdésre a DSTV stábja. A témáról Sebestyén Marianna, a Vasvári iskola pedagógusa beszélt a kamera előtt. Hangkép.
 

Nincs Petőfi iskola az Imre-família nélkül

Nincs Petőfi iskola az Imre-família nélkül

2021. júl. 01.

Nem mindennapi randevúra került sor a közelmúltban a Városházán: a Petőfi iskola „öregdiákja”, Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester látta vendégül az Imre-család tagjait. Csodás tény: a família története a kezdetektől napjainkig összefonódik az iskolával.

DSTV: búcsú a tanévtől

DSTV: búcsú a tanévtől

2021. júl. 01.

Ahogy a város többi iskolájában, idén végre hagyományos ünnepséget rendeztek a Szabó Magda Tagintézmény diákjainak is, derül ki a DSTV összegzéséből. A járványügyi intézkedések enyhítésével a fiatalok a szüleik részvételével búcsúztak a tanévtől. Hangkép.

Móricz: remek eredmények az év végén

Móricz: remek eredmények az év végén

2021. jún. 25.

Katona Réka Sára miniszteri díjban részesült, és remek versenyeredmények koronázták a Móricz iskola tanévét matematika és környezetismeret tantárgyakból is.