Érdemesek és elhivatottak - A pedagógusi pálya elismerése

Molnár Emese - 2015. június 11. 8:43

A pedagógus nap alkalmából elismeréssel méltatták a pedagógusok, és az oktatási intézményekben dolgozók munkáját. Az önkormányzat által alapított díjakat minden tanév végén adják át az arra érdemeseknek.

A nyugállományba vonuló pedagógusok részére Pedagógus Életpályáért Emlékérmet, a kiváló oktató-nevelő munkát végző pedagógusok elismerésére Dunaújváros Érdemes Pedagógusa díjat, a kiemelkedő oktató-nevelő tevékenységet végző, elősegítő pedagógusok és az oktatási intézmények nem pedagógus dolgozói elismerésére a Dunaújváros Oktatásügyéért elismerést adományozták. 

A tegnapi ünnepséget a Széchenyi gimnázium kórusának előadása nyitotta. Az ünnepi köszöntőt félre téve Cserna Gábor polgármester személyesen, a személyes élmények felidézésével köszöntötte a jelen lévő dadusokat, óvónőket, tanítókat és tanárokat. – Bár fontos, hogy a felgyorsult világban kövessék a kor technikai vívmányait a tanítás során, de a legfontosabb, hogy a tudást, az értékeket átadják a gyermekeknek– mondta a polgármester.

Az önkormányzat által szervezett ünnepségen a Dunaújváros Érdemes Pedagógusa Díjban részesült Hubacsekné Nagy Emília óvodavezető, valamint Szuprics Tamás pedagógus. Hubacsekné Nagy Emília a dunaújvárosi 17. számú napköziotthonos óvoda óvónőjeként kezdte szakmai tevékenyégét. Az elmúlt 40 év alatt óvónői munkájában mindig hangsúlyt kapott a gyermekek sokoldalú személyiségfejlesztése, az óvodapedagógusok módszertani ismereteinek fejlesztése, megújítása. Pedagógiai és vezetői munkájában olyan módszertani kultúrát képvisel, mellyel differenciáltan szolgálja mind a gyermekek fejlődését, mind a kollégák szakmai személyiségének kiteljesedését. Szükségesnek érezte óvodai alapítvány létrehozását többek között azzal a céllal, hogy a szociális helyzetükből adódóan hátrányos helyzetű gyermekeket fokozottan figyelemmel kísérje, illetve körülményeik javítását elősegítse.

Szuprics Tamás 1984-től a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium magyar-történelem szakos tanára. A nevelőtestület azon tagja, aki a tehetséggondozás területén az esélyegyenlőség megteremtésének elkötelezett híve, aki minden igyekezetével azon van, hogy ne csak a legjobbakkal foglalkozzon, ne csak a tehetséges diákokat ösztökélje versenyeken, pályázatokon való részvételre, hanem a kevésbé szerencsés körülmények között nevelkedő, esetleg a tanulásban lemaradókat is a gimnáziumi elvárásoknak megfeleltesse. Célja a tehetség felismerése, kibontakoztatása.

A Dunaújváros Oktatásügyéért díjat vehette át Éliás Miklós Tiborné pedagógus, Szilárdi Sándorné gazdasági ügyintéző, László Gyuláné pedagógus, Dominek Zoltánné pedagógus és Oroszi Miklósné óvónő. Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjazták Mericz Krisztina Zsuzsanna pedagógust, Szalai Istvánné óvónőt, Vinczepálné Török Katalin óvodapedagógust, Lőwy Vera pedagógust, Hartungné Hajnal Klára tanítónőt, Dömötörné Gráczer Erika tanárnőt, Nagy Lajosné pedagógust, Ritterné Marth Edit pedagógust és Oláh Csaba pedagógust.

A rovat további hírei: Oktatás

Tánccal búcsúztak a tanévtől a Gárdonyiban (galériával)

Tánccal búcsúztak a tanévtől a Gárdonyiban (galériával)

2021. jún. 11.

Bár a helyszín és a körítés még nem idézte a vírushelyzet előtti állapotokat, a hangulat már a régi volt: a tánctagozat bemutatójával koronázta a tanévet a Gárdonyi Géza iskola.

A jövő generációjának zálogait köszöntötték a Városházán (galériával)

A jövő generációjának zálogait köszöntötték a Városházán (galériával)

2021. jún. 10.

A Dunaújváros Érdemes Pedagógusa, a Dunaújváros Oktatásügyéért, a Pedagógus Életpályáért Emlékérem és a Dunaújváros Ifjúságáért díjakat adta át a Városházán Pintér Tamás polgármester és Barta Endre alpolgármester. Az általános és középiskolai tanárok mellett több óvodapedagógus is elismerésben részesült. 

Rudas: megnyitotta kapuját a Pénzügyi Tudás Otthona (galériával)

Rudas: megnyitotta kapuját a Pénzügyi Tudás Otthona (galériával)

2021. jún. 10.

Országos bázisiskola-hálózat részeként adták át a Rudas középiskola új szakmai tantermét tegnap – a Pénziránytű Alapítvány és a Mastercard támogatásával megvalósult Pénzügyi Tudás Otthona a pénzügyi tudatosság gyakorlati oktatásának térségi központjaként működik.

DSTV: záróvizsgák az egyetemen

DSTV: záróvizsgák az egyetemen

2021. jún. 10.

A vírushelyzet óta most először rendeznek személyes jelenléttel záróvizsgát, illetve államvizsgát a Dunaújvárosi Egyetemen, derül ki a DSTV összegzéséből. A részletekről Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási rektorhelyettes számolt be. Hangkép.
 

Csodaeper és csemetehét a Csillagvirágban

Csodaeper és csemetehét a Csillagvirágban

2021. jún. 07.

Burjánzó kincsekkel telnek a magaságyások, ráadásul a múlt héten minden napra jutott meglepetés a környezeti nevelés speciális programjára fókuszáló Csillagvirág Tagóvodában.  Nem lehet elég korán kezdeni – itt a nagyon is élő példa.

A Pannonban kitágul a világ – a felnőttek számára is

A Pannonban kitágul a világ – a felnőttek számára is

2021. máj. 31.

Egész nyáron lehet jelentkezni a Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Általános Iskola felnőttoktatására. Tételes kínálattal jelentkezünk! (X)

Állatbarát gyereknap az Aprók Háza óvodában (galériával)

Állatbarát gyereknap az Aprók Háza óvodában (galériával)

2021. máj. 28.

Nem mindennapi akció helyszíne volt a Dunaújvárosi Óvoda tagintézménye tegnap: az Aprók Házában a rendszeres vendég terápiás kutyus mellé gyereknapi meglepetésként paci is érkezett – és befutott egy kürtőskalácssütő is.