Érdemesek és elhivatottak - A pedagógusi pálya elismerése

2015. június 11. (csütörtök) 8:43 - Molnár Emese

A pedagógus nap alkalmából elismeréssel méltatták a pedagógusok, és az oktatási intézményekben dolgozók munkáját. Az önkormányzat által alapított díjakat minden tanév végén adják át az arra érdemeseknek.

A nyugállományba vonuló pedagógusok részére Pedagógus Életpályáért Emlékérmet, a kiváló oktató-nevelő munkát végző pedagógusok elismerésére Dunaújváros Érdemes Pedagógusa díjat, a kiemelkedő oktató-nevelő tevékenységet végző, elősegítő pedagógusok és az oktatási intézmények nem pedagógus dolgozói elismerésére a Dunaújváros Oktatásügyéért elismerést adományozták. 

A tegnapi ünnepséget a Széchenyi gimnázium kórusának előadása nyitotta. Az ünnepi köszöntőt félre téve Cserna Gábor polgármester személyesen, a személyes élmények felidézésével köszöntötte a jelen lévő dadusokat, óvónőket, tanítókat és tanárokat. – Bár fontos, hogy a felgyorsult világban kövessék a kor technikai vívmányait a tanítás során, de a legfontosabb, hogy a tudást, az értékeket átadják a gyermekeknek– mondta a polgármester.

Az önkormányzat által szervezett ünnepségen a Dunaújváros Érdemes Pedagógusa Díjban részesült Hubacsekné Nagy Emília óvodavezető, valamint Szuprics Tamás pedagógus. Hubacsekné Nagy Emília a dunaújvárosi 17. számú napköziotthonos óvoda óvónőjeként kezdte szakmai tevékenyégét. Az elmúlt 40 év alatt óvónői munkájában mindig hangsúlyt kapott a gyermekek sokoldalú személyiségfejlesztése, az óvodapedagógusok módszertani ismereteinek fejlesztése, megújítása. Pedagógiai és vezetői munkájában olyan módszertani kultúrát képvisel, mellyel differenciáltan szolgálja mind a gyermekek fejlődését, mind a kollégák szakmai személyiségének kiteljesedését. Szükségesnek érezte óvodai alapítvány létrehozását többek között azzal a céllal, hogy a szociális helyzetükből adódóan hátrányos helyzetű gyermekeket fokozottan figyelemmel kísérje, illetve körülményeik javítását elősegítse.

Szuprics Tamás 1984-től a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium magyar-történelem szakos tanára. A nevelőtestület azon tagja, aki a tehetséggondozás területén az esélyegyenlőség megteremtésének elkötelezett híve, aki minden igyekezetével azon van, hogy ne csak a legjobbakkal foglalkozzon, ne csak a tehetséges diákokat ösztökélje versenyeken, pályázatokon való részvételre, hanem a kevésbé szerencsés körülmények között nevelkedő, esetleg a tanulásban lemaradókat is a gimnáziumi elvárásoknak megfeleltesse. Célja a tehetség felismerése, kibontakoztatása.

A Dunaújváros Oktatásügyéért díjat vehette át Éliás Miklós Tiborné pedagógus, Szilárdi Sándorné gazdasági ügyintéző, László Gyuláné pedagógus, Dominek Zoltánné pedagógus és Oroszi Miklósné óvónő. Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjazták Mericz Krisztina Zsuzsanna pedagógust, Szalai Istvánné óvónőt, Vinczepálné Török Katalin óvodapedagógust, Lőwy Vera pedagógust, Hartungné Hajnal Klára tanítónőt, Dömötörné Gráczer Erika tanárnőt, Nagy Lajosné pedagógust, Ritterné Marth Edit pedagógust és Oláh Csaba pedagógust.

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: Megtérülő befektetés

DSTV: Megtérülő befektetés

2020. augusztus 13. (csütörtök)

Augusztus 15-től igényelhetnek diákhitelt a dunaújvárosi egyetem tanulói. Ez a lehetőség megannyi hallgatónak jelenthet segítséget a szorgalmi időszak alatt. Érdemes azonban az igénylés előtt megfelelően tájékozódni a részletekről.

EMMI: szeptember 1-jén hagyományosan kezdődhet az iskola

EMMI: szeptember 1-jén hagyományosan kezdődhet az iskola

2020. augusztus 11. (kedd)

Normál menetrend szerint tervezi a kormány a tanévet, a hamarosan megjelenő rendelet szerint szeptember 1-jén hagyományosan kezdődhet az iskola – adta hírül az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) mai közleménye. Tételes menetrend a hajtás után!

A szülők negyedének kellett új számítástechnikai eszközt venni a koronavírus-járvány idején egy kutatás szerint

A szülők negyedének kellett új számítástechnikai eszközt venni a koronavírus-járvány idején egy kutatás szerint

2020. augusztus 11. (kedd)

A megkérdezett szülők negyedének kellett új számítástechnikai eszközt vásárolnia a koronavírus-járvány idején a kapcsolattartáshoz, erre átlagosan 125 ezer forintot költöttek, míg közel kétharmaduk vásárolt valamilyen kiegészítőt, átlagosan 32 ezer forintért - ez derült ki a Budapest Bank legfrissebb reprezentatív kutatásából.

Felvételi: egyetlen nap maradt még a pótfelvételi jelentkezésre

Felvételi: egyetlen nap maradt még a pótfelvételi jelentkezésre

2020. augusztus 08. (szombat)

Még egy napig, vasárnap éjfélig lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárásban meghirdetett, szeptemberben kezdődő felsőoktatási képzésekre. Különleges esélyek a hajtás után.

Hat egyetem vált működési modellt augusztustól

Hat egyetem vált működési modellt augusztustól

2020. augusztus 01. (szombat)

Hat egyetem augusztus elsejével, míg a Színház- és Filmművészeti Egyetem szeptember elsejével vált működési modellt.

Pedagóguskar: hibrid tanításra kell felkészülni szeptembertől

Pedagóguskar: hibrid tanításra kell felkészülni szeptembertől

2020. július 31. (péntek)

A hagyományos és a távoktatást ötvöző hibrid tanításra kell felkészülni szeptembertől - mondta Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

DSTV: Erzsébet-táborok, színes kínálattal

DSTV: Erzsébet-táborok, színes kínálattal

2020. július 31. (péntek)

Aerobik órával színesítette az Erzsébet-tábor eseménysorozatát a Petőfi Sándor Általános Iskola. Az intézményben több turnusban táboroznak a gyerekek, heti váltásban egészen augusztus végéig. A programok között kulturális elfoglaltságok is szerepelnek a gyermekek számára. DSTV, hangkép a hajtás után.