Kulcsszó: önkormányzat

Este már a DUDIK-on bulizunk

Este már a DUDIK-on bulizunk

2018. június 13. (szerda)

Tizedik alkalommal indul el a város és a térség legnagyobb zenei fesztiválja, a Dunaújvárosi Diák Köztársasági Napok. Ebben az évben újra szerdától szombatig tart az őrület. Ma jön a Blahalousiana, a Bëlga és a Punnany Massif. A kisebbik zenei helyszínen a helyi erők adják a muníciót, vagyis a Pentele SKA Club, valamint a BeatKOHO. 

Városalapítót köszöntöttek

Városalapítót köszöntöttek

2018. június 05. (kedd)

A dunaújvárosi szépkorúak táborát erősíti immár Horváth Gyula Istvánné. A szépkorút a kilencvenedik születésnapja alkalmából Nagy Zoltánné képviselő, idősügyi tanácsnok köszöntötte fel az önkormányzat nevében.

Emlékezzünk együtt!

Emlékezzünk együtt!

2018. június 04. (hétfő)

A trianoni békeszerződés aláírásának napját, június 4-ét, az Országgyűlés a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította. Az önkormányzat ma 16 órakor megemlékezést tart az evangélikus templomban, majd utána koszorúzás következik a templomkertben.

Dunaújvárosi kuriózum

Dunaújvárosi kuriózum

2018. május 30. (szerda)

Katasztrófavédelmi ifjúsági verseny, mentők nyílt napja, autóvadász kupa, tűzoltók lépcsőfutó verseny- többek között ezek már elmaradhatatlan elemei a közbiztonsági rendezvénysorozatnak.

Két köszöntés egy napon

Két köszöntés egy napon

2018. május 28. (hétfő)

Ketten is beléptek a szépkorúak kilencvenes táborába. Mindkettőjüket Nagy Zoltánné képviselő köszöntötte az önkormányzat nevében.

Folytatódnak a járdafelújítások

Folytatódnak a járdafelújítások

2018. április 26. (csütörtök)

Térköves borítást kap a Tavasz utca páros oldalán lévő járdasor. folyamatosan végzik a szakemberek a favágásokat, a bokrok metszését, valamint kihelyeznek majd új padokat is.

Három új rendőrautót kapott a kapitányság

Három új rendőrautót kapott a kapitányság

2018. április 25. (szerda)

Az önkormányzat támogatásából három új rendőrautót vásároltak a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság számára. Suszter Tamás rendőrkapitány az önkormányzat és a rendőrség közötti kapcsolat egy újabb mérföldkövének nevezte a mostani átadóünnepséget.

Virágos Dunaújvárosért!

Virágos Dunaújvárosért!

2018. április 19. (csütörtök)

Az önkormányzat ismét meghirdette a Virágos Dunaújvárosért versenyt. Ahogy eddig úgy idén is hét kategóriában várják a városlakók, cégek, szervezetek nevezéseit. Az első három helyezettet díjazzák az összes kategóriában, és különdíjakat is kiosztanak. 

A Májusi Mulatságtól a Rockmaratonig

A Májusi Mulatságtól a Rockmaratonig

2018. április 04. (szerda)

Lassan itt az ideje, hogy elkezdődjenek a szabadtéri nagyrendezvények is a városban, ezért Cserna Gábor polgármester irodájában fogadta Kiss Andrást, a helyi Tourinform iroda ügyvezetőjét és Kővári Dánielt, az egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnökét, hogy egyeztessenek a programokról.

Egyeztetés az idei tervekről

Egyeztetés az idei tervekről

2018. április 03. (kedd)

A kulturális intézmények vezetőivel egyeztetett Cserna Gábor polgármester. A találkozón jelen volt Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója, Kováts Rózsa, az MMK ügyvezetője, Őze Áron, a Bartók színház igazgatója, Csadi Zoltán, a színház igazgató-helyettese, valamint Tóth Éva, a József Attila Könyvtár ügyvezetője.

Elkezdték a kilátó építését a felső Duna-parton

Elkezdték a kilátó építését a felső Duna-parton

2018. március 27. (kedd)

Az önkormányzat saját forrásból egy kilátót épít a felső Duna-partra, a kivitelezést márciusban kezdték a szakemberek. A kilátó acélszerkezeti elemeinek tervezése jelenleg is készül, rendkívül különleges és bonyolult, egyedi kivitelezést igényel.

"Hőseink példát mutatnak nekünk a jelenben"

"Hőseink példát mutatnak nekünk a jelenben"

2018. március 15. (csütörtök)

Honszerelem, magyarság, örök láng, szabadság, és még sorolhatnánk mindazon értékeket, amelyeket a márciusi ifjak, a’48-as hőseink hagytak ránk örökségül. Március 15-én róluk emlékezünk.

Forró tea a zord hidegben

Forró tea a zord hidegben

2018. február 28. (szerda)

A rendkívüli zord időjárásra tekintettel Dunaújváros önkormányzatának nevében Cserna Gábor polgármester forró teaosztást szervez március elsején és másodikán, két helyszínen, a Dózsa Mozi előtti téren, valamint a Városháza téren, reggel 7 és 10 óra között. A forró teát a DVG Zrt. készíti elő, a kiosztásában pedig a Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Közhasznú Nonprofit Kft. és a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetének önkéntesei segítenek.

Pályázatokkal támogat az önkormányzat

Pályázatokkal támogat az önkormányzat

2018. február 28. (szerda)

Pályázatokat írt az önkormányzat a helyi szervezetek támogatására a szociális, az egészségügy, az oktatás és a közművelődés területén.

Elfogadták a város idei költségvetését

Elfogadták a város idei költségvetését

2018. február 15. (csütörtök)

A februári közgyűlésen mintegy negyvenöt napirendi pontot tárgyaltak a képviselők. Az ülés elején átadták a Dunaújváros Sportjáért díjakat, majd Suszter Tamás, Dunaújváros rendőrkapitánya bemutatta a képviselőknek a város területén szolgálatot teljesítő körzeti megbízott rendőröket.