Évzárót tartottak az asztaliteniszezők

doszerk - 2015. június 18. 7:30

A 2014/2015-ös bajnoki idény évzáróját tartotta a Dunaújvárosi Asztalitenisz Sportegyesület (DASE) június 16-án, a Móricz iskola tornatermében. A végig kiváló hangulatú összejövetel apropóját az elmúlt évtized legsikeresebb bajnoki szereplése jelentette az egyesület tagjai számára.

Dr. Hanák Tamás, a DASE elnöke, a vezetőség nevében köszöntötte a megjelent sportolókat, sportvezetőket, edzőket és az érdeklődőket, majd elmondta, hogy ez az idény az egyesület utóbbi tíz esztendejének a legsikeresebb időszaka volt. A jelképes pódiumra szólította a legfiatalabb korosztályok versenyzőin át a legtapasztaltabbakig az egyesület sportolóit, s egyenként felsorolta a csapatok sikereit.

- Idén az NB II-ben versenyző csapat nagy bravúrt hajtott végre, hiszen második lett, és csupán egyetlen ponttal csúszott le a dobogó legfelső fokáról. A Bihercz Tamás, Nemes Szilárd, Furka Attila, dr. Hanák Tamás és Hertelendy Amado összetételű csapat tavaly szeptember óta nem talált legyőzőre.
Az NB III-ban, a második csapat, felülmúlva a várakozásokat, megnyerte a bajnokságot. A Mizsei Máté, Mizsei Tamás, Farkas László, Kutschi Zoltán, Kada István alkotta gárda ráadásul két döntetlent kivéve minden mérkőzését megnyerve, veretlenül lett bajnok.
A megyei bajnokságban részben a legfiatalabbak, részben a seniorok és a lányok jutottak főszerephez. Ennek ellenére mindegyik csapat tisztességgel helyt állt, sőt a megye II-es: Rostási Attila, Kremm Attila, Szalai Viola, Jójárt Bence, Jójárt Dániel alakulat kiváló hajrával egészen a bronzéremig jutott. A megye I-es csapat: Bodó László, Szabó László, Kóré Ádám, és a serdülőkorú Láng Dominik ugyancsak figyelemre méltó eredményeket ért el.

Az utánpótlás egyéniben majd minden hétvégén az ország különböző versenyein álltunk asztalhoz és számos kiemelkedő sikert értünk el. A cél a jövőben is az, hogy az NB II-ben az élmezőnyhöz tartozzunk, valamint az utánpótlás-nevelésünk sikeres legyen.  
A sportvezető és játékos-edző kiemelte még, hogy minden korosztályban rendelkeznek tehetségekkel, akik zálogát jelentik a felnőtt csapat működésének. A fiatalabbaknak folyamatosan lehetőséget adtak a felnőttek mezőnyében történő szereplésre. Közben a dobogón végzett csapatok tagjainak  Dr. Varga Péter, Fejér megyei rendőrfőkapitány, a rendőr válogatottal Európa-bajnokságon ezüstérmes asztaliteniszező adta át az érmeket.
Ezt követően bemutatásra kerültek a városi riválistól: a Dunaújvárosi Főiskola DSE-től igazolt versenyzők is, akik a következő szezonban már a DASE csapatát erősítik.

A szakmai vezetés is remek munkát végzett, így dr. Hanák Tamás a köszönetét fejezte ki Furka Attila utánpótlás-szakág vezetőnek és Török József elnökségi tagnak a munkásságukért. A támogatóknak pedig kiemelt köszönet járt.
Ezután Török József szólt és köszönte meg a bizalmat. Józsi bácsi, a csapat mindenese bejelentette, hogy 79 évesen a következő idényben elköszön a csapattól, s visszavonulva a kiskertjének él ezután. Természetesen, aki ismeri őt, ezen jót derült. Az örök legenda azonban rezignáltan folytatta, s megállapította, hogy a szakosztály teljesítménye kiváló volt, az évtized legjobb eredményét érték el az NB II-ben és az NB III-ban is. Az utánpótlás helyzete jó színvonalú, mert a sikerek javát saját nevelésű játékosokkal érték el.
Zárszóként ismét az egyesület elnöke vette át a szót, és Józsi bácsinak aranyozott zsámolyt ígért, majd a fotózkodás és a csapat himnuszának meghallgatása után az ebédlőben folytatódott az immáron kötetlen beszélgetés egy kis batyus bál keretében.

-Szóládi Zoltán-

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.