Szeptemberben megnyitja kapuit a Waldorf Iskola

2015. június 2. (kedd) 18:16 - Molnár Emese

A Göllner Mária Waldorf Pedagógia Alapítvány az óvodai képzés mellett nyolc évfolyamos általános iskolát szeretne indítani városunkban. Az önkormányzat segítségét kérték, hogy használhassák a volt Szórád Márton iskola régi-új épületét (a régi épületében a Pentelei Molnár János Szakképző Iskola működik).

A közgyűlés a legutóbbi ülésen biztosította nekik a helyiséget, és a felújítási költségek árát figyelembe veszik a bérleti díjnál. Ezen a héten megkapta a kulcsokat az alapítvány, és bejárást tartottak az intézményben.

-Első körben az épület középső szintjét szeretnénk felújítani a szeptemberi iskolakezdésre. Két tantermet, egy tanári szobát, egy orvosi szobát, az egykori ebédlő helyén pedig egy közösségi teret alakítanánk ki. Ennek költsége körülbelül tíz millió forint. Elsősorban a szülőkkel együtt, közösen szeretnénk a felújítási, takarítási munkálatokat elvégezni, de nyilván lesznek olyan feladatok, amit csak szakemberek tudnak megcsinálni – tájékoztatta szerkesztőségünket Ladi Éva, az alapítvány kuratóriumi elnöke, majd példaként elmondta, az egyik apuka már füvet is nyírt az intézmény udvarában. Az elkövetkezendő időszakban meghatározott ütemterv szerint végzik a felújítást, ezt már a héten el is kezdik.

Hamvas Emőke, a leendő elsős osztály tanítója elmondta, már meg van a szükséges létszám az osztály elindításához, de még mindig jelentkezhetnek azok, akik a waldorf pedagógia szellemében taníttatnák gyermeküket. Érdekességként megtudtuk, hogy az elsősök két idegen nyelvet, franciát és angolt is fognak tanulni. Minden napot ritmikával, mozgással kezdenek, és lesz kézműves óra, zeneóra is. Ők fokozatosan terhelik a gyermekeket, tehát az elején még húsz perces tanórák vannak, így délben már vége is a tanításnak, utána következik a napközi. Elnyújtott tanítási módszereik arra szolgálnak, hogy ne maradjon le egyetlen tanuló sem a többiekhez képest, lehetősége legyen a felzárkózásra. Ennek tükrében, az első osztályban még a nyomtatott nagybetűkkel ismerkednek a gyerekek, és csak a második osztályban tanulják a folyóírást és az olvasást. Ellenben úgy építik fel tanóráikat, hogy aki már elsőben is tud olvasni, nem unatkozzon.                                    

A rovat további hírei: Oktatás

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

2020. június 28. (vasárnap)

Az önkormányzat a 2020-as évben is iskolakezdési támogatást nyújt azon dunaújvárosiaknak, akiknek gyermeke az induló tanévben először kezdi meg az általános vagy a középiskolát.

Gárdonyi: siker az online viadalon

Gárdonyi: siker az online viadalon

2020. június 11. (csütörtök)

Bekerült az országos döntőbe, és végül tárgyjutalomban részesült a Gárdonyi iskola csapata az "Innováció a fogyasztóvédelemben  – A tudatos fogyasztóvá válás útjai" elnevezésű országos megméretésen.

Rangos országos elismerés a Gárdonyinak

Rangos országos elismerés a Gárdonyinak

2020. június 05. (péntek)

Eredményesen alkottak a Gárdonyi Géza Általános Iskola – Örökös Ökoiskola diákjai, akik részt vettek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és az Agrárminisztérium által kiírt Maradék nélkül program „Alkoss a bolygódért!” elnevezésű rajzpályázatán. 

GVI: itt az Iskolapad 2020 felmérés!

GVI: itt az Iskolapad 2020 felmérés!

2020. június 03. (szerda)

Dunaújvárosi diákok válaszait is várják arra a kérdőíves felmérésre, amelyet végzős szakközépiskolások és szakgimnáziumi tanulók körében kezdett a kamarai kutatóintézet. A cél a munkaerőpiaci pálya feltérképezése. 

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

2020. május 21. (csütörtök)

Járványhelyzet ide, digitális átállás oda, sikerrel rendezte meg a 28. Charles Babbage AutoCAD és Inventor Versenyt a Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Az online megméretésen az ország 9 iskolájának összesen 80 diákja vett részt, végül újra izgalmas, komoly színvonalas döntő kerekedett.

Guinness-rekord: hatalmas sikert értek el a Bánki diákjai!

Guinness-rekord: hatalmas sikert értek el a Bánki diákjai!

2020. május 13. (szerda)

A második helyet szerezte meg a Bánki középiskola bemutatója, amely a Guinness Rekordállítási Kísérlethez kapcsolódott. A remek hírt percekkel ezelőtt tudta meg a DO – máris itt az összes fontos részlet!

Alpolgármesteri vizit a Pannon Oktatási Központban

Alpolgármesteri vizit a Pannon Oktatási Központban

2020. május 07. (csütörtök)

A járványhelyzet kihívása, a rendkívüli időszakban szervezett érettségi  is szóba került azon a tanácskozáson, amely során Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester a Pannon Oktatási Központ vezetőjével találkozott. DSTV-összefoglaló a hajtás után.