Vízilabda: hárman a vb-keretben

spigott - 2015. június 3. 11:13

A DFVE női vízilabda csapatának három játékosa, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta és Szilágyi Dorottya is bekerült a junior válogatott világbajnoki keretébe.

Petrovics mátyás szövetségi kapitány kijelölte a magyar női junior vízilabda válogatott világbajnokságra utazó keretét, melyben nagy örömünkre három DFVE-játékos is helyet kapott. a szakvezetés döntése alapján ugyanis Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, valamint Szilágyi Dorottya is tagja lesz az augusztus 17. és 23. között, a mexikói Meridában aranyéremért küzdő utánpótlás nemzeti együttesünknek. Válogatottunk június 28-án kezdi meg közös felkészülését a viadalra, melynek csoportküzdelmeiben Új-Zéland, Dél-Afrika és Brazília ellen ugrik medencébe a csapat.

Petrovics Mátyás szövetségi kapitány a Magyar Vízilabda Szövetség hivatalos honlapjának is megindokolta keretválasztását, amiből megtudhattuk, hogy még mindig akadnak azért kérdőjelek az együttes összeállításában.
"Ez az utolsó tornája ennek a korosztálynak, nyilván mostanra tisztázódtak a viszonyok, letisztult a kép a 95-96-os születésűek esetében. Azok vannak ott a csapatban, akik már Merész András bő keretében is ott voltak. Egy feltétel volt, csak azok utazhatnak, akik stabilan az OB I-ben szerepelnek. Három olyan játékos is van a keretben, akik Mihók Attila U17-es keretében is ott vannak, vele egyeztetve úgy döntöttünk, hogy amennyiben Bakuban valaki a többiek közül kiválóan teljesít, annak még lehet esélye a vb-re utazásra is. Gurisatti Gréta és Máté Zsuzsa a felnőtt válogatott vb-keretében is ott van, kérdés, hogy utaznak-e Kazanyba, ez befolyásolhatja a junior vb-szereplésüket." – árulta el a szakember.

A magyar női junior vízilabda válogatott vb-kerete

Kapusok: Doroszlai Vanda (BVSC-Zugló), Kiss Alekszandra (UVSE)

Mezőnyjátékosok: Azumah Franciska (UVSE), Farkas Tamara (Szentes), Gurisatti Gréta (Dunaújvárosi Főiskola), Hertzka Orsolya (UVSE), Horváth Brigitta (Dunaújvárosi Főiskola), Kuna Szonja (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC-Zugló), Máté Zsuzsanna (BVSC-Zugló), Sikter Diána (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújvárosi Főiskola), Tamás Viktória (BVSC-Zugló), Tóth Csenge (Szentes), Varga Viktória (AVUS-BVSC-Zugló).

Edzők: Petrovics Mátyás, Győri Eszter, Tóth Andrea.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: tornával emlékeztek

DSTV: tornával emlékeztek

2024. szep. 27.

Immáron negyedik alkalommal rendezte meg a DKSE torna szakosztálya a Pap Zoltán Emlékversenyt, melynek a legendás edzőről elnevezett Pap Zoltán Tornacsarnok adott otthont szeptember 21-én szombaton. Hangkép.

Újra hazai pályán a futsalosok

Újra hazai pályán a futsalosok

2024. szep. 27.

A Tolna-Mözs elleni hazai összecsapáson őrizné meg hibátlan mérlegét az NB II Nyugati csoportjában a Dunaújváros Futsal együttese ma este hét órától.

A címvédő érkezik

A címvédő érkezik

2024. szep. 27.

Az éllovas Brassó elleni hazai összecsapással folytatja az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata ma este fél héttől.

Az SZP-Asztalos nyerte a rangadót

Az SZP-Asztalos nyerte a rangadót

2024. szep. 26.

A címvédő Karmacsi mellett már csak az SZP-Asztalos együttese hibátlan a városi kispályás labdarúgók ST Solar csoportjában.

Újra fociztak az ovisok (galériával)

Újra fociztak az ovisok (galériával)

2024. szep. 26.

Remek időben, kiváló hangulatban rendezték meg a 2024-es Ovi Foci Kupa második fordulóját a Római Városrészi Tagóvodában kedden délelőtt.

Új elnökséget választott a DKSE

Új elnökséget választott a DKSE

2024. szep. 25.

Mátyás Gábor immáron ötödik ciklusát kezdheti meg a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület ügyvezető elnökeként.

A legfiatalabbak is szőnyegre léptek

A legfiatalabbak is szőnyegre léptek

2024. szep. 25.

A Halas Kupán öt, a Csongrádon megrendezett diákolimpián egy éremnek örülhettek a DKSE birkózó szakosztályának ifjú versenyzői.