Inline vb: késői hajrá

spigott - 2015. július 9. 16:05

A második negyedben háromgólos hátrányba került, s hiába hajrázott hatalmasat, végül 7-5-ös vereséget szenvedett a brit csapattól a magyar inline válogatott.

Nagy-Britannia ellen folytatta szereplését a Divízió I-es világbajnokság negyeddöntőjében a magyar inline válogatott. A több volt, vagy jelenleg is Dunaújvárosban játszó hokissal felálló csapatra igen kemény feladat várt, hiszen ellenfele tavaly még a legjobbak közt szerepelt, így ezúttal nem a mieink voltak a mérkőzés esélyesei.

Az első negyed ezzel együtt kiegyenlített játékot hozott, voltak ugyan lehetőségei mindkét csapatnak, de Tanner és Budai is jól teljesített, így egyik oldalon sem tudtak élni helyzeteikkel a játékosok. A második etap viszont nagyon rosszul kezdődött a mieink számára, ugyanis ellenfelünk már az első perc derekán betalált, majd mindössze tizenhat másodperccel később ismét mattolta Budai Krisztiánt, így pillanatok alatt kétfás hátrányba kerültünk. Arról, hogy még nehezebb legyen együttesünk helyzete, a második gólját jegyző Shelton gondoskodott a 17. percben, s bár erre Kiss Ákos nem sokkal később válaszolt, a félidei szünetre megmaradt a mieink kétfás hátránya (3-1).

A harmadik tizenkét percben sajnos hamar lerendezte a mérkőzést a brit csapat, mely rögtön a negyed elején újabb két találattal foszlatta szét a mieink felzárkózási reményeit, s mivel a négyfás különbség az utolsó etap előtt is megmaradt, így szinte a csoda kellett volna a fordításhoz (5-1). A mieink azonban ekkor sem adták fel a küzdelmet, óriási hajrába kezdtek, s Rafaj egy, valamint Galló Vilmos két találatával a 45. percre újra teljesen nyílttá tették a találkozót (5-4). A mérkőzésből hátralévő három perc azonban újra a britek elképzelései szerint alakult, hiszen újabb két alkalommal mattolták a magyar csapatot. Ugyan Sándor Szilárd révén még egy gólt jegyzett együttesünk is, a találkozót végül Nagy-Britannia nyerte, mely 7-5-ös sikerével jutott be a világbajnokság legjobb négy csapata közé. míg a mieink a kiesés elkerüléséért játszhatnak a torna véghajrájában.

Nagy-Britannia – Magyarország
7-5
(0-0, 3-1, 2-0, 2-4)
Gólszerzőink: Galló V. 2, Kiss Á., Rafaj, Sándor Sz.

A rovat további hírei: Sport

Mazzag Dániel Dunaújvárosban

Mazzag Dániel Dunaújvárosban

2024. jún. 01.

A 28 esztendős center a DEAC csapatának mezét cseréli dunaújvárosira a 2024/2025-ös szezonban.

Visszavágott az éllovas

Visszavágott az éllovas

2024. jún. 01.

A Kemi-Ker elleni kétgólos győzelemmel lépett újabbat a bajnokság megnyerése felé a Karmacsi Autó gárdája a kispályás labdarúgók ST Solar csoportjában.

DSTV: sárkányok a vízen

DSTV: sárkányok a vízen

2024. máj. 31.

A mozgalmas hétvégi programsor egyik érdekes állomása volt a Dragon Steel SE sárkányhajósainak kitelepülése. Az egyesület autentikus helyszínen, a vízparton mutatta be a sárkányhajózás varázsát – egyébként rájuk is büszkék lehetünk, nagy hangsúlyt fektetnek a fiatalok képzésére, és továbbra is sok-sok éremért szállnak harcba. Hangkép.

Biztosan vezet a Fejó-Therm

Biztosan vezet a Fejó-Therm

2024. máj. 31.

Két sima és egy szoros meccset hozott eddig a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának hetedik fordulója a DLSZ Arénában.

DSTV: nagyon erős emberek (galériával)

DSTV: nagyon erős emberek (galériával)

2024. máj. 30.

Amikor azt mondjuk, hogy a hétvégi Parázs-Varázson minden csoport és korosztály megtalálta a maga programját, valóban komolyan gondoljuk. A gyermekprogramok és a zenei kavalkád mellett ellátogatott Dunaújvárosba a világ legerősebb családja – Ifjabb Fekete László világbajnok vezetésével a Nemzetközi Erős Emberek versenysorozat egy állomásának adott otthont a rendezvény. Hangkép.

Ritter Zalán is Acélbikaként folytatja

Ritter Zalán is Acélbikaként folytatja

2024. máj. 30.

A 23 esztendős csatár a BJAHC csapatának mezét cseréli dunaújvárosira a 2024/2025-ös szezonban.

DSTV: akik példaképpé váltak

DSTV: akik példaképpé váltak

2024. máj. 29.

Bajnokóra címmel egy teljesen profilba illő sorozatot indított útjára a Vasvári Pál Általános Iskola. Ennek részeként az intézménybe invitálnak olyan sikeres sportolókat, akik egykor a Vasvári kötelékében tanultak-sportoltak. A sorozat első vendége Erdély Csanád, magyar válogatott jégkorongozó volt. Hangkép.