Kispályás foci: szezont zárt a DLSZ

spigott - 2015. július 10. 19:16

Eredményes, emlékezetes szezont tudhat maga mögött a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, mely a Campus étteremben tartotta meg 2014/2015-ös idén záróünnepségét.

Mivel a Markó Lajos Városi Kispályás Bajnokság minden osztályában véget értek a küzdelmek, ezért a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség is megtartotta szokásos évadzáróját, melyre ma este kerítettek sort a Campus étteremben. A "szezonbúcsúztató" összejövetelre a szövetség munkatársain kívül természetesen meghívást kaptak a városi kispályás labdarúgó bajnokság csoportjaiban szereplő együttesek képviselői, s mellettük jelen volt Hingyi László önkormányzati képviselő, a DLSZ elnökségi tagja, Sztankovics László, az Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke is.

Mint azt a végig remek hangulatú összejövetelen megtudhattuk, komoly tervekkel vágtak neki a 2014/2015-ös szezonnak, és szerencsére az elképzeléseik nagyobbik részét meg is tudták valósítani, s bár akadtak azért nehézségek is, ezeket közös összefogással idén is meg tudták oldani.
"Átszerveztük a legmagasabb osztály lebonyolítását, megszüntettük az alsóház-felsőház rendszert és a klasszikus oda-visszavágós módszert választottuk – természetesen a csapatvezetőkkel történt egyeztetést követően. Kapcsolatunk a helyi labdarúgó szervezetekkel és Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatával továbbra is nagyon jó és szoros. A két évvel ezelőtt felállított Társadalmi Felelősségvállalás Bizottsága beváltotta a hozzáfűzött reményeket, hiszen közreműködésükkel több nagyszerű jótékony akciót szerveztünk nagy sikerrel. A bajnokságok színvonala tovább emelkedett, és elindítottunk egy új bajnoki osztályt is, a 40 év felettiek Corso osztályát. A „C” osztályokat megszüntettük, helyettük egy III. osztályt szerveztünk. A legalsóbb osztály az elmúlt szezonban immár az V. osztály volt.

A 2014/2015-ös szezon történéseiről már egyre több információs és média felület tájékoztatta az érdeklődőket ezért praktikusan a könnyebb átláthatóság érdekében a betűjelek (A osztály, B osztály, C osztály, D osztály) helyett számokkal jelöltük az osztályokat (I. osztály, II. osztály, III. osztály, IV. osztály, V. osztály). A bajnokságokon kívül 16 kupát is szerveztünk. Legnagyobb rendezvényünk ismét a januári Carissa Kupa volt, ami 13. alkalommal került lebonyolításra.  Szász Kitti világbajnok labdazsonglőr, vagy éppen a Parlament válogatott fellépése mellett, 32 csapat közel 400 játékosa vett részt ezen a rendezvényen. A három napos tornához kapcsolt jótékony akciónk keretében, a résztvevők, a dunaújvárosiak, a városkörnyékiek és Dunaújváros megyei Jogú Város Önkormányzata összefogott és összegyűjtöttünk több mint 1.600.000,- forintot, melyből két új életmentő készüléket (defibrillátort) vásároltunk a városnak." – derült ki a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség évadzáró értékelőjéből.

Az évadzáró ünnepség végén kiosztották a különböző egyéni és csapatkategóriák legjobbjainak járó díjakat is.

A városi kispályás labdarúgó bajnokság legjobb csapatai

Zeus osztály - Dunaferr Vasas
Campus Osztály - Fanatic SE
III. osztály - Corner Police
IV. osztály - Black&White
V. osztály - Robisped    
Senior 35 év feletti Decathlon osztály - Akrasz Holiday
Old Boys 40 év feletti Corso osztály - Füredi Panzió
Női Carissa osztály - Dunaújváros PASE

Egyéni különdíjasok

Zeus osztály: Jenei Ottó (gólkirály), Rajna Róbert, Schrancz Balázs (ezüstcipő), Szalánczi Gergő (bronzcipő).

Markó Lajos Díj (legjobb játékos): Antal Tamás, Prókai Norman, Schrancz Balázs, Vaskó József.

Fejes László Díj (legjobb 21 éven aluli játékos): Dorogi Viktor, Fridrich Dávid, Kuti András.

Török Kálmán Díj (legjobb kapus): Ács Gábor, Elter Zoltán, Rajna Tamás.

Női Carisssa Osztály különdíjasai: Zumbulisz Martina (gólkirálynő), Bozsik Brigitta (ezüstcipő), Pasker Renáta, Gyöngyösi Éva (bronzcipő).

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.