Dunaújváros Hetilap

Rövidül a várólista - újabb 600 szemészeti műtét

2015. július 17. (péntek) 13:28 - doszerk

Kiegészítő támogatást kapott a Szent Pantaleon Kórház, így idén újabb 572 szürkehályog műtétet tudnak elvégezni a szemészeti osztályon.

Ennek kapcsán egy közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz Dr. Mészáros Lajos a Szent Pantaleon Kórház főigazgató főorvosa:

"Az elmúlt években a teljesítményvolumen korlát miatt (csak meghatározott számú beavatkozás finanszírozása) kezdetben havi 50-60, majd 90 szürkehályog műtét elvégzését vállalhatta fel a kórház szemészeti osztálya. Az ellátási területünkön ennél jóval nagyobb számban lett volna szükség szürkehályog műtétekre, ezért évek alatt hosszú, közel egy éves várólista alakult ki. Ezzel párhuzamosan megindult egy betegelvándorlás olyan kistérségi ellátó helyekre, ahol szintén végeztek TB finanszírozott ellátást. Ezzel együtt sem volt elérhető elfogadható időn belül a műtéti lehetőség.

A kórház szemészeti osztálya a megyében egyedülálló módon, sőt a szomszéd megyéket figyelembe véve is kiemelkedő műszerezettségi és szakember háttérrel rendelkezik a szemészeti műtétek széles körének biztonságos végzésére és a szövődmények számának minimalizálására.

A várólista csökkentése céljából kórházunk kiegészítő finanszírozást kapott, így még ebben az évben 572 plusz műtétet tud elvégezni. Ennek köszönhetően a 2016-ra előjegyzett betegeket is még ebben ez évben meg tudjuk operálni. Függetlenül attól, hogy milyen távoli időponttal rendelkeznek a betegek, a várakozási idő jelentős lerövidülésére lehet számítani. Már megkezdtük betegink kiértesítését, telefonon hívjuk fel minden egyes előjegyzett páciensünket.

Kérjük, hogy amennyiben lehetséges, ne kérjenek más ellátóhelyekre újabb előjegyzést, hiszen akkor marad meg a Szent Pantaleon Kórház támogatási kvótája a jövőben, ha a plusz finanszírozott műtéteket el is végzi."

A rovat további hírei: Közélet

Kálló Gergely: "Remélem, ez a példa ragadós lesz!"

Kálló Gergely: "Remélem, ez a példa ragadós lesz!"

2020. április 08. (szerda)

Jelentős sikerrel győzött az időközi országgyűlési választáson, és lett Fejér megye 4-es választókerületének képviselője Kálló Gergely. Exkluzív (chates) interjúnkban a megválasztás óta eltelt időszak eseményeire és a jelen kihívásaira fókuszáltunk.

Piszkos trükkökkel próbálkoznak a csalók

Piszkos trükkökkel próbálkoznak a csalók

2020. április 08. (szerda)

Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az elmúlt időszakban egyre több a koronavírusos csalás: az átverők hivatalos személynek adják ki magukat és azt hazudják, hogy ingatlanfertőtlenítést hajtanak végre, vagy a vírus szűrésére alkalmas tesztet és maszkot értékesítenek, illetve idős személyek ellátására szolgáltatást ajánlanak fel.

Katonai járőrök– már Dunaújváros utcáin is

Katonai járőrök– már Dunaújváros utcáin is

2020. április 07. (kedd)

Dunaújvárosban is megjelentek a katonai rendész járőrök mától, adta hírül a város hivatalos weboldala. A cél a biztonságérzet növelése, írják.

Együttműködést kérnek a kormánytól a szabad városok

Együttműködést kérnek a kormánytól a szabad városok

2020. április 07. (kedd)

Negyvenegy város-, illetve kerületi vezető, köztük Pintér Tamás polgármester tiltakozott közös nyilatkozatban a kormány önkormányzatokat sújtó pénzelvonási diktátuma ellen. Összegzés a hajtás után.

Csak így tovább, Dunaújváros: maszkos akciók!

Csak így tovább, Dunaújváros: maszkos akciók!

2020. április 06. (hétfő)

Rendkívüli húsvéti akciót hirdetett, maszkdíszítésre buzdít Pintér Tamás polgármester, a Maszkvarró Manufaktúra (MaMa) programja is csúcsra jár e napokban. A "jószolisok" is segítettek – hírcsokor a hajtás után.

Takarítógép a város útjain – türelmet kérnek az autósoktól

Takarítógép a város útjain – türelmet kérnek az autósoktól

2020. április 05. (vasárnap)

A járványügyi helyzet miatt csökkent forgalmat kihasználva a következő hetekben zajlik a város útjainak tavaszi nagytakarítása. Az autósoktól türelmet kérnek!

"... csak feladatokat kapott a kormánytól, forrást nem”

"... csak feladatokat kapott a kormánytól, forrást nem”

2020. április 05. (vasárnap)

Dunaújváros büdzséjét is érzékenyen érinti a kormányzati terv a gépjárműadó átcsoportosításáról – szeretett városunk mintegy 120 millió forinttal járul hozzá az állami védekezéshez, írta az Alfahír hírportál. Városi vonatkozások és hatékony költés követelése Pintér Tamás polgármestertől a hajtás után.