Kispályás foci: harmadik hely a válogatón

doszerk - 2015. augusztus 24. 14:44

Bronzéremmel térhetett haza a székesfehérvári Thermomaster Kupa küzdelmeiről a Dunaferr Vasas kispályás labdarúgó csapata.

Nagyszerű és egyben különleges kispályás labdarúgó tornát szerveztek Székesfehérváron, a Sóstói Stadion műfüves pályáján. A szervezők az ország legjobb, legszínvonalasabb kispályás labdarúgó bajnokságaiból hívták meg a bajnokcsapatokat, illetve az ezekből a bajnokságokból kialakított válogatottakat. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség által szervezett ZEUS I. osztályú bajnokság győztesét, a Dunaferr Vasas csapatát is meginvitálták erre a rendkívül nívós eseményre. Ez egyrészt elismerése a Dunaújvárosban folyó szakmai munkának, másrészt nagy lehetőség a játékosoknak, mivel a torna egyben válogató rendezvény is volt, a Thermomaster Kupa ugyanis a hamarosan – első alkalommal – összeállításra kerülő Magyar Kispályás Labdarúgó Válogatott keretének kialakításában is fontos szerepet vállalt.

A rendezők a megnyitón elmondták, hogy a kispályás (5+1) labdarúgás egész Európában olyan népszerűségnek örvend, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségek elhatározták, hogy a labdarúgó palettán a vezető szakágak (nagypályás labdarúgás, futsal) mellé kívánják emelni, mind a rendezvények (Európa-bajnokság, válogatott mérkőzések, stb.), mind a bajnokságok szervezésének tekintetében. A Székesfehérváron rendezett labdarúgó torna legjobb játékosai a Válogató Bizottság javaslata alapján bekerülhetnek a Magyar Kispályás Labdarúgó Válogatottba!

Ezzel természetesen a meghívott csapatok játékosai tisztában voltak és mindenki igyekezett jó teljesítményt nyújtani. A Dunaferr Vasas a bajnoki címet nyert alakulathoz képest néhány poszton változott és a Thermomaster Kupán már az új kerettel indultak el. A csapat vezetői úgy gondolják, hogy ismét a bajnoki címért fog harcba szállni a vasgyári gárda. Ezt támasztja alá a nagyszerű székesfehérvári szereplés is, hiszen az igen erős csoportból második helyen (veretlenül) jutott a csapat az elődöntőbe, ahol a rendes játékidőt nézve megőrizte a veretlenségét a gárda, azonban a végső győzelmet is megszerző Budapest válogatott egy gól nélküli döntetlent követően, az 5 perces hosszabbításban betalált a dunaújvárosi kapuba, bronzcsatára kötelezve csapatunkat.

A harmadik helyért Veszprém legjobbjaival kellett megküzdeni. Az eredmény 4-2 arányú győzelem és a bronzérem. Érdekesség, hogy az első három helyen végzett csapat (Budapest válogatott, Pest megye válogatottja és a Dunaferr Vasas) annyira egyenlő játékerőt képviselt, hogy a nap folyamán az egymással játszott találkozók rendes játékidejében egyik mérkőzésen sem esett gól. (Pest megye - Dunaferr Vasas 0:0; Pest megye – Budapest válogatott 0:0; Dunaferr Vasas – Budapest válogatott 0:0) Végül – talán egy kicsit a szerencsének is köszönhetően – a Budapest válogatott léphetett fel a dobogó tetejére, hiszen Pest megye válogatottját (hosszabbítást követően büntetőkkel) legyőzte, így az első alkalommal kiírt Thermomaster Kupát megnyerte.

A Dunaferr Vasas nagyszerűen képviselte Dunaújvárost, valamint a dunaújvárosi kispályás labdarúgást, és jó esély van arra, hogy néhány játékosunk a Magyar Válogatottban is megmérettesse magát. A behívókat ezen a héten küldik ki a Magyar Válogatott vezetői és a jövő héten már összetartáson vesznek részt a bő (25 fős) keret tagjai, hogy aztán a 15 legjobb kispályás labdarúgó pályára léphessen szeptemberben, a horvátországi Európa-bajnokságon! Nagyon bízunk abban, hogy Dunaújváros is képviselve lesz a kontinensviadalon, számolt be a Thermomaster Kupa küzdelmeiről Tóth Imre, a Dunaferr Vasas csapatvezetője.

A Dunaferr Vasas összeállítása: Sikur Lajos, Béres Ferenc Tamás, Jenei Ottó, Ughy Márk, Ács Gábor, Angyalos András, Tóth Sándor, Roni Ribeiro Da Silva, Apatini Márk, Szabó Szabolcs. Csapatvezető: Tóth Imre.

A rovat további hírei: Sport

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.