Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Piknik a város közepén - Ligetzáró-Évadnyitó szombaton

Ónodi Zoltán - 2015. augusztus 27. 15:34

Emlékszünk még a nyári élményekre, melyek között ott van a Petőfi ligetben töltött koncertek hangjai, képei? Augusztus 29-én zárórendezvényéhez érkezik a programsorozat. Búsulni nincs ok, hiszen ezzel a rendezvénnyel nyitják meg a Bartók Kamaraszínház következő évadát.

Záró eseményéhez érkezett a Bartók Kamaraszínház által szervezett Petőfi Művészeti Liget programja. Összegezve elmondhatjuk, a húsz részből álló műsorfolyam évről évre egyre nagyobb tömegeket mozgat meg. Minden korosztály képviselteti magát a nézők sorai között, egyre több lett azon előadások, koncertek száma ahol pótszékekkel kellett feltölteni a szabad területeket. A dunaújvárosi önkormányzat és a Bartók színház által közösen szervezett programsorozat szinte teljesen lefedte a nyár egészét és ezzel is gazdagította a városi programokat.

Záróakkordként pedig eljött a piknik ideje, amivel a Művészeti Ligetet zárják és a szeptembertől kezdődő színházi évadot pedig megnyitják. Augusztus 29-én, szombaton délután mindenkit vár a liget! Ha érdekel a cirkusz világa, nem szabad késni hisz 16 órától bepillantást nyerhetünk minden fortélyba: előkerülnek a zsonglőreszközök, kipróbálhatjuk a buzogányt és igazi zsonglőrlabdákat is. De a bevállalósabbak egykerekűzhetnek vagy gólyalábakon is sétálhatnak. Külön a kislányok tánc és mozgásképző foglalkozásokon keresztül kipróbálhatnak minden méretű hulla-hopp karikát és a látványos szalagtáncot is. Míg ezeket az egész program ideje alatt próbálgathatják a gyerekek, addig a Matyi a ludas című óriásbáb utcaszínházi előadás kezdi meg a fellépők sorát. 17 órától a szabadtéri színpadon a helyi CombiNo együttes hangszerel be. A fiatalokból álló együttes idén januárban alakultak és jazz műfajban adják át nekünk életérzéseiket. A zenepavilonban 18 órától a Vodku fiai zenekar kezd, akik főként a Cseh Tamás munkásságát kedvelőket várják. A csapat elvarázsol minket egy másik valóságba, egy pesti kocsmai hangulat Cseh Tamás dalaival megspékelve. Ezután folytatva, a pavilon védő fedele alatt kezdődik az Így Játsszunk mi – Így Látjuk Mi!. Itt megismerhetjük a Kamaraszínház következő évadának játékosaikat. A színház prózai társulata mellett a helyi Slam Poerty csapata működik közre az előadásban.

Közben Ferenczi György és a Rackajam kezd hangolni, akik 20 órától a szabadtéri nagyszínpadon akusztikus formációjukkal hengerelik le a közönséget. Nagyszerű világzenéjükben keveredik a versmegzenésítés, a blues, a népzene és egyfajta sajátos hangzásvilág. Méltán hívják őket az ország legvidámabb zenekarának.

Ahogy az összes Liget program így a Piknik is ingyenesen látogatható mindenki számára. A színház ezen a napon a régi áron árulja az őszi színházbérletet.

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

2024. már. 28.

Remek komédiázásról és zajos sikerről tudósít a DSTV összeállítása. A Waldorf iskola növendékei arról Wodhouse regényének színpadi adaptációjával rukkoltak ki a napokban a Városháza dísztermében. Örömjáték volt – minden szempontból. Hangkép.

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

2024. már. 27.

Különleges kísérlettel, a Pillanatragasztó Társulat produkciójával ért véget a Dunaújvárosi Tárlat a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) a közelmúltban. Kádenciák, playback színház, visszanéző így is, úgy is.

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

2024. már. 27.

Az idei évad tizedik alkalmán immár harmadszorra mutatkozik be Klép Tamás – ráadásul rendhagyó időpontban várják a vendégeket a Vasmű úti bázisra ma délután. Mindenkit várnak!

DSTV: film is született Esterházy János életéről

DSTV: film is született Esterházy János életéről

2024. már. 27.

Különleges sorozatot szentelt Esterházy Jánosnak a József Attila Könyvtár, derül ki a DSTV összeállításából. A program keretében mutatták be a felvidéki mártír politikus életéről és politikai pályája meghatározó állomásairól szóló dokumentumfilmet. Hangkép.

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

2024. már. 24.

Érzékeny témát feldolgozó filmmel folytatódik a KineDok sorozata a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) kedden délután. A program nyitott – mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: a Győry család kottája

DSTV: a Győry család kottája

2024. már. 23.

Hagyatékból kiválasztott kottával bővült az Intercisa Múzeum hónap műtárgya sorozata márciusban, derül ki a DSTV összeállításából. A Győry család emlékét őrzi a dokumentum, amely bőséges anyag részét képezi; segítségével sokat megtudhatunk a családról is, a kottáról is. Hangkép.

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

2024. már. 20.

A hazánkban a '90-es években kibontakozó neokonceptuális művészet fontos alakja építi be a teret a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) új kiállításán. Asztalos Zsolt tárlata pénteken nyílik – mindenkit szeretettel várnak!