Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Piknik a város közepén - Ligetzáró-Évadnyitó szombaton

2015. augusztus 27. (csütörtök) 15:34 - Ónodi Zoltán

Emlékszünk még a nyári élményekre, melyek között ott van a Petőfi ligetben töltött koncertek hangjai, képei? Augusztus 29-én zárórendezvényéhez érkezik a programsorozat. Búsulni nincs ok, hiszen ezzel a rendezvénnyel nyitják meg a Bartók Kamaraszínház következő évadát.

Záró eseményéhez érkezett a Bartók Kamaraszínház által szervezett Petőfi Művészeti Liget programja. Összegezve elmondhatjuk, a húsz részből álló műsorfolyam évről évre egyre nagyobb tömegeket mozgat meg. Minden korosztály képviselteti magát a nézők sorai között, egyre több lett azon előadások, koncertek száma ahol pótszékekkel kellett feltölteni a szabad területeket. A dunaújvárosi önkormányzat és a Bartók színház által közösen szervezett programsorozat szinte teljesen lefedte a nyár egészét és ezzel is gazdagította a városi programokat.

Záróakkordként pedig eljött a piknik ideje, amivel a Művészeti Ligetet zárják és a szeptembertől kezdődő színházi évadot pedig megnyitják. Augusztus 29-én, szombaton délután mindenkit vár a liget! Ha érdekel a cirkusz világa, nem szabad késni hisz 16 órától bepillantást nyerhetünk minden fortélyba: előkerülnek a zsonglőreszközök, kipróbálhatjuk a buzogányt és igazi zsonglőrlabdákat is. De a bevállalósabbak egykerekűzhetnek vagy gólyalábakon is sétálhatnak. Külön a kislányok tánc és mozgásképző foglalkozásokon keresztül kipróbálhatnak minden méretű hulla-hopp karikát és a látványos szalagtáncot is. Míg ezeket az egész program ideje alatt próbálgathatják a gyerekek, addig a Matyi a ludas című óriásbáb utcaszínházi előadás kezdi meg a fellépők sorát. 17 órától a szabadtéri színpadon a helyi CombiNo együttes hangszerel be. A fiatalokból álló együttes idén januárban alakultak és jazz műfajban adják át nekünk életérzéseiket. A zenepavilonban 18 órától a Vodku fiai zenekar kezd, akik főként a Cseh Tamás munkásságát kedvelőket várják. A csapat elvarázsol minket egy másik valóságba, egy pesti kocsmai hangulat Cseh Tamás dalaival megspékelve. Ezután folytatva, a pavilon védő fedele alatt kezdődik az Így Játsszunk mi – Így Látjuk Mi!. Itt megismerhetjük a Kamaraszínház következő évadának játékosaikat. A színház prózai társulata mellett a helyi Slam Poerty csapata működik közre az előadásban.

Közben Ferenczi György és a Rackajam kezd hangolni, akik 20 órától a szabadtéri nagyszínpadon akusztikus formációjukkal hengerelik le a közönséget. Nagyszerű világzenéjükben keveredik a versmegzenésítés, a blues, a népzene és egyfajta sajátos hangzásvilág. Méltán hívják őket az ország legvidámabb zenekarának.

Ahogy az összes Liget program így a Piknik is ingyenesen látogatható mindenki számára. A színház ezen a napon a régi áron árulja az őszi színházbérletet.

A rovat további hírei: Kultúra

 Könyvtár: könyvterasz üzemel keddtől

Könyvtár: könyvterasz üzemel keddtől

2020. május 29. (péntek)

Új rendszert vezet be az olvasói könyvéhség csillapítására a József Attila Könyvtár: keddtől kezdődően az intézmény előtti könyvterasz várja szolgáltatásaival a betűk barátait.

ICA-D: nyitásra készen, tervekkel telve

ICA-D: nyitásra készen, tervekkel telve

2020. május 22. (péntek)

Játék és múltidézés, webes tárlatvezetés és online társművészeti program – a járványhelyzet ellenére gazdag menüt kínál a művészet híveinek, de már nagyon készül a reménybeli újranyitásra is a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D). 

ICA-D: még néhány napon át látható A monostor gyermekei

ICA-D: még néhány napon át látható A monostor gyermekei

2020. május 13. (szerda)

Folytatódott a Kortárs Művészeti Intézet online KineDok Filmklubja, péntekig mindenki láthatja a dokumentumfilmes sorozat friss darabját! Látta, láttad már Bhutánt? Itt az alkalom!

KarantÉNpercek – online programpaletta

KarantÉNpercek – online programpaletta

2020. május 12. (kedd)

Bár az intézmények a kialakult járványhelyzet miatt bezárták kapuikat, nem hagyják kultúra nélkül a városlakókat. Legyen szó gyermekekről vagy felnőttekről,online programjaik között mindenki megtalálja a kedvére valót. Ugyanakkor a mozogni vágyók sem maradnak sport nélkül! KaranÉNpercek máris itt!

Nagy csatában lett közönségdíjas Amerika Kapitány

Nagy csatában lett közönségdíjas Amerika Kapitány

2020. május 11. (hétfő)

Dunaújvárosi hallgató nyert közönségdíjat a Ceglédi Filmfesztiválon – az utolsó pillanatig kiélezett csatában futott be győztesként a "Captain America – Soldier Wars". Utórezgés, köszönet, hála és kulisszatitkok máris itt.

CityRocks: várhatóan jövő májusban lesz a dunaújvárosi dübörgés

CityRocks: várhatóan jövő májusban lesz a dunaújvárosi dübörgés

2020. május 06. (szerda)

A járványhelyzetre való tekintettel Dunaújváros önkormányzata és a Cityrocks Hungary (Magyarország legnagyobb rockzenekara) úgy döntött, hogy elhalasztják a július 25-ére tervezett rockzenei flashmobot – a bulicunami jövő májusban várható! Bónusz ajándék: Queen cover karanténvideó, yeaah!

Rockmaraton: főnixmadárként támad fel jövőre a jubileumi fesztivál!

Rockmaraton: főnixmadárként támad fel jövőre a jubileumi fesztivál!

2020. április 30. (csütörtök)

Közleményben tudatta a Rockmaraton Fesztivál stábja, hogy ma visszavonhatatlanul eldőlt: elmarad az idei bulicunami a Szalki-szigeten; a monstre – ráadásul jubileumi, harmincadik! – rőzserázást tervek szerint 2021 nyarán rendezik. Főnixként támad fel újra, jövőre, ugyanott! Itt a bejelentés, betűhíven.