Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Piknik a város közepén - Ligetzáró-Évadnyitó szombaton

2015. augusztus 27. (csütörtök) 15:34 - Ónodi Zoltán

Emlékszünk még a nyári élményekre, melyek között ott van a Petőfi ligetben töltött koncertek hangjai, képei? Augusztus 29-én zárórendezvényéhez érkezik a programsorozat. Búsulni nincs ok, hiszen ezzel a rendezvénnyel nyitják meg a Bartók Kamaraszínház következő évadát.

Záró eseményéhez érkezett a Bartók Kamaraszínház által szervezett Petőfi Művészeti Liget programja. Összegezve elmondhatjuk, a húsz részből álló műsorfolyam évről évre egyre nagyobb tömegeket mozgat meg. Minden korosztály képviselteti magát a nézők sorai között, egyre több lett azon előadások, koncertek száma ahol pótszékekkel kellett feltölteni a szabad területeket. A dunaújvárosi önkormányzat és a Bartók színház által közösen szervezett programsorozat szinte teljesen lefedte a nyár egészét és ezzel is gazdagította a városi programokat.

Záróakkordként pedig eljött a piknik ideje, amivel a Művészeti Ligetet zárják és a szeptembertől kezdődő színházi évadot pedig megnyitják. Augusztus 29-én, szombaton délután mindenkit vár a liget! Ha érdekel a cirkusz világa, nem szabad késni hisz 16 órától bepillantást nyerhetünk minden fortélyba: előkerülnek a zsonglőreszközök, kipróbálhatjuk a buzogányt és igazi zsonglőrlabdákat is. De a bevállalósabbak egykerekűzhetnek vagy gólyalábakon is sétálhatnak. Külön a kislányok tánc és mozgásképző foglalkozásokon keresztül kipróbálhatnak minden méretű hulla-hopp karikát és a látványos szalagtáncot is. Míg ezeket az egész program ideje alatt próbálgathatják a gyerekek, addig a Matyi a ludas című óriásbáb utcaszínházi előadás kezdi meg a fellépők sorát. 17 órától a szabadtéri színpadon a helyi CombiNo együttes hangszerel be. A fiatalokból álló együttes idén januárban alakultak és jazz műfajban adják át nekünk életérzéseiket. A zenepavilonban 18 órától a Vodku fiai zenekar kezd, akik főként a Cseh Tamás munkásságát kedvelőket várják. A csapat elvarázsol minket egy másik valóságba, egy pesti kocsmai hangulat Cseh Tamás dalaival megspékelve. Ezután folytatva, a pavilon védő fedele alatt kezdődik az Így Játsszunk mi – Így Látjuk Mi!. Itt megismerhetjük a Kamaraszínház következő évadának játékosaikat. A színház prózai társulata mellett a helyi Slam Poerty csapata működik közre az előadásban.

Közben Ferenczi György és a Rackajam kezd hangolni, akik 20 órától a szabadtéri nagyszínpadon akusztikus formációjukkal hengerelik le a közönséget. Nagyszerű világzenéjükben keveredik a versmegzenésítés, a blues, a népzene és egyfajta sajátos hangzásvilág. Méltán hívják őket az ország legvidámabb zenekarának.

Ahogy az összes Liget program így a Piknik is ingyenesen látogatható mindenki számára. A színház ezen a napon a régi áron árulja az őszi színházbérletet.

A rovat további hírei: Kultúra

Acélművészeti misszió

Acélművészeti misszió

2019. június 18. (kedd)

Két kiállítás nyílt meg múlt pénteken a Kortárs Művészeti Intézetben. Bár különböző vonalon indult el a tárlat művészeinek munkája, mégis összeértek, a kapcsot az acélipari alapanyag jelentette.

A fű zöldje és a víz kék színe

A fű zöldje és a víz kék színe

2019. június 18. (kedd)

A nyári szezon első kiállításai is megnyílt a Munkásművelődési Központban, méghozzá Nemesnyik Éva tájképeinek köszönhetően.

Vége az idei DUDIK fesztiválnak

Vége az idei DUDIK fesztiválnak

2019. június 16. (vasárnap)

Ütős nappal ért véget a tizenegyedik DUDIK fesztivál az Alsó Duna-parton. Voltak hullámvölgyek, kicsit talán túl sok volt a múltidézés, de jó kis buli várta idén is a fiatalokat.

A család után a mosoly lesz a középpontban

A család után a mosoly lesz a középpontban

2019. június 15. (szombat)

Hivatalosan is lezárult a Családok évada a Bartók színházban, ezzel egy időben Őze Áron igazgató meghirdette a Mosoly évadát. A díjátadó után este 8 órakor kezdődött az évad utolsó előadása, a Terminál című táncjáték. A liget pedig június 30-án nyit egy családi rendezvénnyel.

Múltidézés, ahogy a csövön kifért

Múltidézés, ahogy a csövön kifért

2019. június 15. (szombat)

A DUDIK harmadik napja egyértelműen az előző évtizedek legnagyobb slágereiről szólt, de a közönség mintha nem vett volna tudomást a pénteki koncepcióról.

Forgó, két szálon

Forgó, két szálon

2019. június 14. (péntek)

Forgó címmel nyílt kiállítás Zsedrovits Enikő munkáiból a Bartók színház aulájában.

Ugrálás, sikítás, tánc és zene

Ugrálás, sikítás, tánc és zene

2019. június 14. (péntek)

Ott folytattuk, ahol első nap abbahagytuk, csak mindenből egy kicsit több volt, szóval még nagyobb tömeg, még jobb hangulat uralkodott a DUDIK második napján.