Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Piknik a város közepén - Ligetzáró-Évadnyitó szombaton

2015. augusztus 27. (csütörtök) 15:34 - Ónodi Zoltán

Emlékszünk még a nyári élményekre, melyek között ott van a Petőfi ligetben töltött koncertek hangjai, képei? Augusztus 29-én zárórendezvényéhez érkezik a programsorozat. Búsulni nincs ok, hiszen ezzel a rendezvénnyel nyitják meg a Bartók Kamaraszínház következő évadát.

Záró eseményéhez érkezett a Bartók Kamaraszínház által szervezett Petőfi Művészeti Liget programja. Összegezve elmondhatjuk, a húsz részből álló műsorfolyam évről évre egyre nagyobb tömegeket mozgat meg. Minden korosztály képviselteti magát a nézők sorai között, egyre több lett azon előadások, koncertek száma ahol pótszékekkel kellett feltölteni a szabad területeket. A dunaújvárosi önkormányzat és a Bartók színház által közösen szervezett programsorozat szinte teljesen lefedte a nyár egészét és ezzel is gazdagította a városi programokat.

Záróakkordként pedig eljött a piknik ideje, amivel a Művészeti Ligetet zárják és a szeptembertől kezdődő színházi évadot pedig megnyitják. Augusztus 29-én, szombaton délután mindenkit vár a liget! Ha érdekel a cirkusz világa, nem szabad késni hisz 16 órától bepillantást nyerhetünk minden fortélyba: előkerülnek a zsonglőreszközök, kipróbálhatjuk a buzogányt és igazi zsonglőrlabdákat is. De a bevállalósabbak egykerekűzhetnek vagy gólyalábakon is sétálhatnak. Külön a kislányok tánc és mozgásképző foglalkozásokon keresztül kipróbálhatnak minden méretű hulla-hopp karikát és a látványos szalagtáncot is. Míg ezeket az egész program ideje alatt próbálgathatják a gyerekek, addig a Matyi a ludas című óriásbáb utcaszínházi előadás kezdi meg a fellépők sorát. 17 órától a szabadtéri színpadon a helyi CombiNo együttes hangszerel be. A fiatalokból álló együttes idén januárban alakultak és jazz műfajban adják át nekünk életérzéseiket. A zenepavilonban 18 órától a Vodku fiai zenekar kezd, akik főként a Cseh Tamás munkásságát kedvelőket várják. A csapat elvarázsol minket egy másik valóságba, egy pesti kocsmai hangulat Cseh Tamás dalaival megspékelve. Ezután folytatva, a pavilon védő fedele alatt kezdődik az Így Játsszunk mi – Így Látjuk Mi!. Itt megismerhetjük a Kamaraszínház következő évadának játékosaikat. A színház prózai társulata mellett a helyi Slam Poerty csapata működik közre az előadásban.

Közben Ferenczi György és a Rackajam kezd hangolni, akik 20 órától a szabadtéri nagyszínpadon akusztikus formációjukkal hengerelik le a közönséget. Nagyszerű világzenéjükben keveredik a versmegzenésítés, a blues, a népzene és egyfajta sajátos hangzásvilág. Méltán hívják őket az ország legvidámabb zenekarának.

Ahogy az összes Liget program így a Piknik is ingyenesen látogatható mindenki számára. A színház ezen a napon a régi áron árulja az őszi színházbérletet.

A rovat további hírei: Kultúra

Szabadságszerető nemzet vagyunk és az érdekeinkért keményen kiállunk

Szabadságszerető nemzet vagyunk és az érdekeinkért keményen kiállunk

2019. augusztus 21. (szerda)

Már délelőtt megkezdődtek a színpadi programok az idei Augusztálison a Szalki-szigeten. Délután ünnepi beszédet mondott Cserna Gábor polgármester, majd az új kenyér megáldása és a kenyérszegés következett.

Augusztális 2019 - Íme a teljes program!

Augusztális 2019 - Íme a teljes program!

2019. augusztus 20. (kedd)

Az önkormányzat megbízásából, a Tourinform Iroda szervezésében idén is színes programokra készülhetnek az érdeklődők Szent István napjára. 

Munkában a Bartók társulata

Munkában a Bartók társulata

2019. augusztus 19. (hétfő)

Talán ez lesz az első alkalom, hogy egy trilógiazáró előadást láthatunk a Bartókban, hiszen már készül a korábbi évek nagysikerű gyermekelőadásának harmadik fejezete, a Makrokozmosz.

Nagyboldogasszony ünnepe

Nagyboldogasszony ünnepe

2019. augusztus 15. (csütörtök)

Ma ünnepli a katolikus egyház a legfontosabb Mária-ünnepet, Nagyboldogasszony napját, vagyis Szűz Mária mennybevételét.

Húsz éve volt a napfogyatkozás

Húsz éve volt a napfogyatkozás

2019. augusztus 12. (hétfő)

A Kortárs Művészeti Intézetben látható Fekete fény című kiállításához kapcsolódóan tárlatvezetéssel egybekötött vetítéssorozatot rendeztek vasárnap délután, a teljes napfogyatkozás húsz éves évfordulóján.

Mester és tanítványai a templomban

Mester és tanítványai a templomban

2019. augusztus 05. (hétfő)

Kosztolányi György festőművész kulcsi alkotókörének tagjai állították ki műveket vasárnap délután az evangélikus templomban.

Püspöki áldással

Püspöki áldással

2019. július 31. (szerda)

Hetedik alkalommal emlékeztek meg az orvos-gyógyító vértanú Szent Panteleimonról egy zarándoklat keretében.